Проблем с вратите и ел.стъклата на Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
slenkone
Автомобил:
Двигател:

Проблем с вратите и ел.стъклата на Б4

Мнениеот slenkone » Чет 30 юни 2011 23:32

Колеги,моля ви за помощ!!! От както имам книжка (две години) съм горд притежател на Б4.В началото всичко беше наред,баща ми реши да направим пълно обслужване на колата,за да не се претрепя някъде,всичко по ходова част и преформанс :Р все още е 6 точки :) , но уви имах интериорни проблемчета : задните прозорци не се отваряха,предния десен беше със собствено мнение,задната дясна врата не се отваряше отвън и още доста други,които не си спомням в момента :) Намерих и проблема, предишният собственик е мундар(за жалост не мога да го търся,щото колата беше служебна)!!!Един ден ,още от първите с книжка , мн здраво я издрах от дясно в един стълб и сгънах леко вратата,събрах от закуски и айде на бояджия/тенекеджия ,та този го питах не може ли да ми я оправи да се отваря вратата,погледна и каза,че патрона (нз как се казва тази част) изобщо не бил за тази кола, издържах го това, две години отварях на всеки дръзнал да използва дясната страна,но вчера и лявата взе да отказва,ядосах се и дръпнах по-силно и....дръжката ми остана в ръката :beat_butt2
Вече съм по-голям,почвам работа и реших,че няма да оставя нещата така искам Пасатчо да грее и блести по улиците,та ако някой ми влезе в положението и знае майстори за ел.стъкла и врати в района на Пловдив да пише.
Благодарско предварително !!!!

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с вратите и ел.стъклата на Б4

Мнениеот yano » Пет 01 юли 2011 7:43

Майстори по механизмите има на 6ти септември и прелеза на линиите до магазин Микс за строителни матеряли,тия пичове правят и аларми по това ще се ориентираш,но ще ти излезе скъпо.По добре си намери механизми за задните стъкла и си ги смени сам,не е толкова сложно.Във форума се намират по 30-40лв броя.Проблема на механизмите най-често е по електрониката има някъде спукана спойка,но са залети със смола която трябва да се махне и тогава се презапояват наново,ако проблема е механичен по-добре търси други.
За дръжките същата работа,втора употреба стават от Б3и Б4.
За бравите-напръскай ги с WD-40 или нещо от сорта но пази боята на колата.Ще останеш очарован от ефекта.Вътре всичко се е напълнило с гняс и не работи механизма гладко.
Ако имаш въпроси питай и използвай и търсачката помалко,бая сме изписали по тея въпроси.
viewtopic.php?f=6&t=25427
Успех
П.С.Дръжките стават от Б3 и Б4 но са с различна визия.
Механизмите за стъклата са различни на Б3 и Б4.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 01 юли 2011 8:27

за не работеши ел стъкла проблема най-често е скъсан кабел в гумения маншон на згъвката на вратата при пантите или замърсени контакти на бутоните
А проблема с дръжките на вратите го имат всички VW от балканската война насам.

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Пет 01 юли 2011 9:26

Колега и аз имах същия зор с тия врати,отвътре се отваря,отвън неще :banghead: беше ми се изкривило палчето дето го натиска дръжката като е дръпнеш да отвори.Свали я и опитай с по-здрава отверка да го повдигнеш МАЛКО или ако ти се е захабила пластмасовата втулка на дръжката дето натиска въпросното палче, да я "побългариш" :) с нещо.Аз така си реших проблема.Дано написаното ти помогне :да:

Потребителски аватар
todval
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todval » Пет 01 юли 2011 14:01

Има един сервиз в Пловдив , намира се в борса Лъч,бившият завод Балкан.Там се занимават предимно с ел.стъкла и люкове.На мен миналата година там ми оправиха стъклото на шофьорската врата.Имам им визитката ,ако искаш ще ти изпратя телефона им на ЛС.

Потребителски аватар
slenkone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slenkone » Съб 02 юли 2011 0:23

Мерси на всички,които ми влезнаха в положението...само получавам заплатата и почвам колата :)
"Мама Божка няма да си остави Пасата в калта" :D :D :D :D :D

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 04 юли 2011 16:22

Вратата я оправяш за една минута.
Има много хубава тема за тях, прочети я цялата!!! viewtopic.php?f=11&t=123154 . Грешни и много пари ще да дадеш за това, С едни клещи се оправят :lol:
Аз оправих на два пасата всичките дръжки с клещите. Втора година си работят :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slenkone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slenkone » Вто 19 юли 2011 19:28

Гергин написа:Вратата я оправяш за една минута.
Има много хубава тема за тях, прочети я цялата!!! viewtopic.php?f=11&t=123154 . Грешни и много пари ще да дадеш за това, С едни клещи се оправят :lol:
Аз оправих на два пасата всичките дръжки с клещите. Втора година си работят :Mr Green Fun

Колега спаси ми живота направо с тая тема :търсачкаа сега само малко свободно време и почвам с ремонтните дейности ;)

Върни се в “Passat”