Генератор за 220 волта в автомобил
Генератор за 220 волта в автомобил
Здравейте колеги може ли да се монтира генератор за 220 волта ток в автомобил който да се задвижва чрез ремък от двигателя с вътрешно горене?
Мисълта ми е да се направи хибрид който да се зарежда от този генератор. Значи този генератор да служи да зарежда пакет батерии които от своя страна след това като се заредят да бъде монтиран електромотор който да движи колата примерно 100км без да участва двигателя с вътрешно горене.
И когато се изчерпи тока в тях пак да се включи двигателя с вътрешно горене и така той зарежда батериите отново. Така имаме 100км свободна енергия отново след зареждането на батриите. Получава се хибридна кола която е доста икономична защото примерно изминава 200км на дизел или бензин и след това 100км на електричество, което ще рече до 50% икономия на гориво и вредни емисии.
Мисълта ми е да се направи хибрид който да се зарежда от този генератор. Значи този генератор да служи да зарежда пакет батерии които от своя страна след това като се заредят да бъде монтиран електромотор който да движи колата примерно 100км без да участва двигателя с вътрешно горене.
И когато се изчерпи тока в тях пак да се включи двигателя с вътрешно горене и така той зарежда батериите отново. Така имаме 100км свободна енергия отново след зареждането на батриите. Получава се хибридна кола която е доста икономична защото примерно изминава 200км на дизел или бензин и след това 100км на електричество, което ще рече до 50% икономия на гориво и вредни емисии.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Генератор за 220 волта в автомобил
Няма такова нещо като 220 волта ток. Волт (V) е мерна единица за напрежение. Повечето хибриди за на 96V (16 групи по 6V оловно кисели полу-тракционни батерии или 80 групи литиеви). Генератора докато зарежда батериите ще консумира механична енергия която ще вдига разхода на ДВГ-то. Общо взето проекта е непосилен за човек, който бърка ток и напрежение!
radi_nrj написа:Няма такова нещо като 220 волта ток. Волт (V) е мерна единица за напрежение. Повечето хибриди за на 96V (16 групи по 6V оловно кисели полу-тракционни батерии или 80 групи литиеви). Генератора докато зарежда батериите ще консумира механична енергия която ще вдига разхода на ДВГ-то. Общо взето проекта е непосилен за човек, който бърка ток и напрежение!
Няма да е много голям разхода най-много с 1 литър в повече , но отдадената енергия ще е поне над 40% повече
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа:Значи този генератор да служи да зарежда пакет батерии които от своя страна след това като се заредят да бъде монтиран електромотор който да движи колата примерно 100км без да участва двигателя с вътрешно горене.
Идеята ти е гениална. Пакетът батерии, с които се изминават 100км. изглежда ето така:
За да успееш да ги заредиш по време на карането от 200км. ще ти трябва генератор от корабен двигател.

А къде и как ще бъде поставен задвижващия електродвигател?

Ljubon написа:nikson85 написа:Значи този генератор да служи да зарежда пакет батерии които от своя страна след това като се заредят да бъде монтиран електромотор който да движи колата примерно 100км без да участва двигателя с вътрешно горене.
Идеята ти е гениална. Пакетът батерии, с които се изминават 100км. изглежда ето така:
За да успееш да ги заредиш по време на карането от 200км. ще ти трябва генератор от корабен двигател.![]()
А къде и как ще бъде поставен задвижващия електродвигател?
Примерно на задните колела всяко по отделно , както на електро скутерите.

Последна промяна от nikson85 на Пет 01 юли 2011 11:58, променено общо 1 път.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
nikson85 написа:....
Няма да е много голям разхода най-много с 1 литър в повече , но отдадената енергия ще е поне над 40% повече
Аз мисля , че идеята е отлична , и не е от скоро - нарича се перпетум мобиле

ПП Енергията която потенциално искаш да ползваш от акумулаторите , трябва предварително да се достави от някъде . било то от ел. мрежа или от ДВГ . Вложената енергия (във вид на гориво примерно) за зареждане на акумулаторите трябва да е най-малкото

Последна промяна от milmar на Пет 01 юли 2011 11:57, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ljubon написа:ще ти трябва генератор от корабен двигател.
А те пустите му батерии имат един параметър наречен вътрешно съпротивление, което се катери по време на заряда. И от едно положение на татък става така (ще се пробвам с прости думи):
ти им подаваш едно и също напрежение а те все по малко енергия поемат. Вдигаш напрежението да се вдигне зарядния ток и те почват да греят кат реотани.
Следя постовете на колегата nikson85 и оставам с впечатлението, че сериозно се опитва (извинявам се за израза) да ебе физиката.
milmar написа:nikson85 написа:....
Аз мисля , че идеята е отлична , и не е от скоро - нарича се перпетум мобиле.
Не може да е перпетум мобиле защото има двигател с вътрешно горене. Тук става въпрос за хибрид.

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
nikson85 написа:milmar написа:nikson85 написа:....
Не може да е перпетум мобиле защото има двигател с вътрешно горене. Тук става въпрос за хибрид.
Като дете си мислех не може ли да си сложа на колелото ел. моторче и акумулатор . Така като се спускам по баира надолу , посредством динамото за фара

А ти говориш с някаква малка разлика в горенето на двигателя да си заредиш акумулаторите и после да си караш на ток ... уви , пак не става . В този живот всичко се плащат , казват с едно изключение , но аз не вярвам

milmar написа:nikson85 написа:milmar написа:nikson85 написа:....
Като дете си мислех не може ли да си сложа на колелото ел. моторче и акумулатор . Така като се спускам по баира надолу , посредством динамото за фарада зареждам акумулатора , а после да си изкачвам същия баир с моторчето на аванта , но не става , има загуби .
А ти говориш с някаква малка разлика в горенето на двигателя да си заредиш акумулаторите и после да си каташ на ток ...
Точно за това говоря за хибрид , както при Хонда автомобилите само че сам да си го направиш.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Аз мисля , че идеята е отлична , и не е от скоро - нарича се перпетум мобиле.
Ето едно такова:
http://www.youtube.com/watch?v=dT9s33X9D4I
Колегата може да пробва да си направи магнитен мотор.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
nikson85 написа:milmar написа:nikson85 написа:milmar написа:nikson85 написа:....
Като дете си мислех не може ли да си сложа на колелото ел. моторче и акумулатор . Така като се спускам по баира надолу , посредством динамото за фарада зареждам акумулатора , а после да си изкачвам същия баир с моторчето на аванта , но не става , има загуби .
А ти говориш с някаква малка разлика в горенето на двигателя да си заредиш акумулаторите и после да си каташ на ток ...
Точно за това говоря за хибрид , както при Хонда автомобилите само че сам да си го направиш.
Само че при Хонда се ДОзареждат, а не се ЗАРЕЖДАТ напълно. Правиш ли разлика? Точно перпетуум мобиле искаш, ама засега никой не е успял, да не говорим такъв, дето бърка ток с напрежение

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:... ама засега никой не е успял, да не говорим такъв, дето бърка ток с напрежение![]()
Еее, какво го захапахте колегата за тоя ток, всички си плащаме месечните сметки за "тока" и знаем за какво иде реч.

А пък и колегата може да е скрит гений, винаги има първи път!

Дерзай колега, имаш нашата подкрепа!

Значе единствената пречка са батериите както казва колегата по-горе имат съпротивление. Това означава че пълна зареденост се постига за 8 часа от мрежата за постоянен ток , което иде реч за големи загуби точно заради времето на зареждане на батериите. Но как тогава в съвремените електромобили ,които са изцяло на електричество зареждането става за 30 минути от специална зарядна станция. Това ако го отговори някой направо да си подава документите за завода на електро автомобили.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nikson85 написа: Но как тогава в съвремените електромобили ,които са изцяло на електричество зареждането става за 30 минути от специална зарядна станция.
Батериите са литиеви, бързозарядни.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”