Осветление на арматурното табло на Polo 6N1

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
_HighVoltage_
Автомобил:
Двигател:

Осветление на арматурното табло на Polo 6N1

Мнениеот _HighVoltage_ » Пет 13 юли 2007 16:36

Колеги, имам досаден проблем: изгоряла крушка на арматурното табло. Разположена е в ключа за регулиране температурата в купето. Виждам я, но не мога да я сменя. Ако някой се е сблъсквал с проблема, ще се радвам да го сподели.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 13 юли 2007 16:58

Като махнеш панела ще ти бъде по лесно :D(може би?)

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пет 13 юли 2007 18:51

Колега най несно става , като свалиш цд-то. На самата крушка има една пластмаса която се държи на три зъбчета леко я дърпаш и излиза без проблеми.

Потребителски аватар
_HighVoltage_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _HighVoltage_ » Съб 14 юли 2007 11:06

Колеги, сърдечни благодарности! Наистина е много лесно, просто понякога на човек му трябва малко кураж. Бъдете здрави!

Wolf1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wolf1 » Чет 16 окт 2008 15:41

_HighVoltage_ написа:Колеги, сърдечни благодарности! Наистина е много лесно, просто понякога на човек му трябва малко кураж. Бъдете здрави!

Привет!

имам същия проблем.. как се справи, наложи ли се да сваляш цд-то? не ми се иска да го свалям, директно отгоре не става ли?

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Чет 16 окт 2008 17:43

Потребителски аватар
FreeSpirit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSpirit » Пет 17 окт 2008 17:47

Ако говорим за крушката която осветява трите врътки на парното тя се сменя супер лесно сваляш пласмасата която е отпред хващаш здраво средната врътка в танкия краи и дърпаш .Не сваляш нито СД нито отвиваш и едно болче трябва ти само плоска отверка за да свалиш пласмасата отпред .

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 21 окт 2008 22:42

мамка му нищо не разбрах коя пластмаса кое ....

трябва първо средната врътка или първо пластмасата около врътките да се свали и отдолу ли се надига или ???

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Сря 22 окт 2008 20:10

И аз нищо не разбрах :? Първо свалих пластмасовата врътка после махнах зелената джаджа която докарва светлината до окото ни. После таблото ми изглеждаше като на колегата първия пост? След това какво се прави хванах здраво сивата кръгла пласмаса дърпам но неможе да излезе ?

И как се маха панела околу врътките отдолу се отваря но горе има явно някакви зъбчета и ме е страх да го напъна...

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 22 окт 2008 20:55

някакви такива неволи са и при мене .....

Колеги споделете тайната ....... :roll:

Потребителски аватар
lexx2002
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lexx2002 » Чет 23 окт 2008 8:13

Така да видим дали ще съм полезен аз за таз тема.Значи при мен се наложи свалянето на средната конзола почети изцяло но по друга причина (не заради изгорели крушки).За жалост нямах фотоапарат на направя снимки .Та така да обясня.
Пласатасата която е около трите врътки е декоративна.Т.е тя е само пъхната и се държи на 4 копки.Вземате една плоска отверка и съвсем леко от всички страни по малко по малко я напъвате за да излезе.
Излиза сравнително лесно.Като махнете тази черната пластамаса отдолу се открива целия панел на който са монтирани трите врътки.

Както се вижда на снимките на колегата той е махнал черната пластмаса на самата врътка средната.Това става пак лесно с малка отверка.Като се махне декоративната пластмаса има по добър достъп до врътките.На самите врътки има по две малки копки които държат пластмасата на самите врътки. и както казах с малка отверка и леко натискане на копките се освобождават.

Друго което се вижда след като се махне декоративната пластмаса е че панела с трите копчета и панела на който са сложени копчетата за ел прозорците за хванати с 4 видии в четерите края.Ако се развият тез видии може да се измъкне целия панел напред само трябва да се внимава с жилата за парното да не се откачат.От опит знам че са хванати здраво така че малко напън не им е фатален.

Това е което знам за махането на тез панели и достъпа до тях .От там насетне ви остава да смените крушките и да сглобите по обратния начин.

Успех

Потребителски аватар
Beatle88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beatle88 » Пет 24 окт 2008 23:34

здравейте колеги, виждам че си говорите за смяна на крушките по таблото и се чудя дали няма някой който да помогне с въпроса: Къде е лампичката която осветява зеленкото около запалката???

Свалих цялото табло, разгледах почти всичко, свалих и модула на запалката- там видях че има светловод, но не знам от къде трябва да му дойде светлината. Ако някой има предположения или готови решения много ще съм благодарен ако сподели :)

Потребителски аватар
CO`4001`BB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CO`4001`BB » Нед 26 окт 2008 22:28

Абе понапанете я тая пластмаса около врътките без страх(не излиза лесно)даже може да ви се стори че е пред строшване :lol: Както каза колегата с отверки. :wink:

joro-lancia
Автомобил:
Двигател:

лампата за запалката

Мнениеот joro-lancia » Пон 27 окт 2008 23:00

колега не я търси защото я няма -аз имам поло 6н и реших че ми е изгоряла но когато отворих установих че намам оригинално не са ми сложили кабел и лампичка-май някой немец с бг произход го е правил в петък по трудово :P :P :P

Потребителски аватар
dika13
Автомобил: VW POLO Classic 1.9 TDI
Двигател: ALH

Re: Осветление на арматурното табло на Polo 6N1

Мнениеот dika13 » Пет 01 юли 2011 22:53

аз имах същия проблем, но с ваша помощ лесно го разреших за което съм ви много благодарен :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”