"некоректните" колеги...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

"некоректните" колеги...

Мнениеот Vizor » Пет 01 юли 2011 23:29

Явно в тоя форум станаха много компетенциите.. Група бате много те уважавам.. ама я кажи защо сложи на човека статус некоректен?!

Заглавие: Некоректен колега - S.Nikolaev

group® написа:S.Nikolaev има 3 дни за да оправи нещата по един или друг начин!

Искам само да попитам... колегата как на ръка разбра, че има аксиален луфт? Виждал ли е чисто нова турбина колко има? Прави ли разлика между аксиален и радиален луфт и кой какво представлява и как действа. Знае ли колегата, че ако няма грам луфт в 90% от случаите турбината е за коша?

Айде отиди и така и така си "ИЗГОРЯЛ" с турбото.. отиди при Митко да я завърти за 30-40лв на стенда и да разбереш аджеба (защото той не я върти на ръка тая турбина!!!!!! А И ПУСКА МАСЛО!!) има ли луфт.. колко е той, защото всяка турбина в програмата на Митко си казва "толкова луфт на такива обороти е допустим" и така нататъка..

Много се подразних как му сложиха на пича измамник. Иска ли някой да дойде да види на аудито ми турбото как се развърта безпроблемно до 1,2 бара и не пуши грам.. а като я сваля и има около 1мм ЛУФТ И АКСИАЛЕН И РАДИАЛЕН (повярвайте ми мерихме го и ако го видите това ще се оплашите!!! буквално 1мм) ? И вече върви така близо една година?!

Мисля, че това е нелепо просто! Сигурно познавам и уважавам човека, който е гледал турбото, но мисля, че за тая работа има турбо сервизи. Митко сигурно за да ти види турбото и пари няма да ти вземе и ще можеш да напишеш компетентно мнение!

П.П. преди време купих турбина.. видимо беше перфектна.. но имах чувството, че нещо не е наред. Закарах я на Митко Турбото (DG Turbo) разглоби я и видяхме, че ос-та и е крива. Не се усещаше изобщо. Върнах я на момчето и той ми върна парите, но нямаше да му я върна като я завъртях на ръка и кажа "абе май не е добре"

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: "некоректните" колеги...

Мнениеот Петър Петров » Пет 01 юли 2011 23:36

Не ви познавам и двамата, ама що продавача не вдига телефона - първо, що като му дават някакъв срок - не казвам, че е реален, ама е срок, той нищо не прави по въпроса? Ако пък човекът все пак реши да се обади и каже защо си трае и какво е станало реално с турбото, би трябвало да възтържествува справедливостта :beer

Потребителски аватар
alex_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_g » Пет 01 юли 2011 23:44

Продавачът ако беше КОРЕКТЕН, щеше да си вдигне телефона ПОНЕ.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пет 01 юли 2011 23:49

Петър Петров написа:Не ви познавам и двамата, ама що продавача не вдига телефона - първо, що като му дават някакъв срок - не казвам, че е реален, ама е срок, той нищо не прави по въпроса? Ако пък човекът все пак реши да се обади и каже защо си трае и какво е станало реално с турбото, би трябвало да възтържествува справедливостта :beer

Защото колегата явно не влиза много често в форума.Тук в Шумен а и много други колеги са пазарували части от него и не са били измамени, а сега излиза че.. продава непотребна турбина.Към колегата който е купил турбото: Брато просто я провери при специалист защото ако се окаже че турбината наистина е здрава ... :screwy

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 01 юли 2011 23:57

Това е из моите взаимоотношения с колегата S.Nikolaev, на "лични" :
S.Nikolaev написа:Работи ли компютъра?

Който закупих от него наскоро. Тоест на "измамника" му пука как работи шибаната електроника, вече платена от мене ??
bobocamaro написа:Моля, няма проблеми. Някой просто е махал екранировката на чипа за да го види кой е. Там под определен ъгъл си личат отпечатъците от пръстите. Това не е важно, важното е че не са го ровили с поялника както моя.
Между другото и да не работеше, не бих се занимавал с нещастни теми от сорта "това другарче ме прееба"
Затова пък, вече фигурираш тук
viewtopic.php?f=3&t=184978&start=135

И? Треаше да пускам тема "ми тя пали, ма той го е барал".....пича да влиза в тая тема и да си защити репутацията. :evil:
+1 съм като купил читава стока от него.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 01 юли 2011 23:59

lou написа:
Петър Петров написа:Не ви познавам и двамата, ама що продавача не вдига телефона - първо, що като му дават някакъв срок - не казвам, че е реален, ама е срок, той нищо не прави по въпроса? Ако пък човекът все пак реши да се обади и каже защо си трае и какво е станало реално с турбото, би трябвало да възтържествува справедливостта :beer

Защото колегата явно не влиза много често в форума.Тук в Шумен а и много други колеги са пазарували части от него и не са били измамени, а сега излиза че.. продава непотребна турбина.Към колегата който е купил турбото: Брато просто я провери при специалист защото ако се окаже че турбината наистина е здрава ... :screwy

Така де - според твоите думи не влиза често и за това казвам като влезе, види какво става и има яснота по въпроса евентуално да му се изчисти името, ако не - явно не е баш такъв за какъвто го мислите! Времето ще покаже.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 02 юли 2011 0:51

Визоре, тва за твоето турбо неможе да ти е никакъв критерии, защото и моето турбо си правише 1.45бара, надуваши си идеално, не харчише масло, колата си летеше подобаващо добре, но в един момент просто реши да ме остави на пътя, без никакви признаци или симптоми.

След това имах щастието да повъртя перките на ръка и на новата турбина :Mr Green Fun .

В случая не вземам страната на никой, ма турбо на снимки и на юнашко доверие не се купува или пък го купуваш, ма после не се опракваш. Защото това е като да си купиш кола втора ръка, и после да ревеш, че джанбазина бил казал, че е перфектна.

Въпросния продавач също не го оправдавам, след като е дал дума, че ще си вземе турбината обратно, че ще върне парите на момчето, какво се крие като мишок? Или го отсвирва още в началото или като е дал дума си я спазва, а не п...... истории.

Спомням си за един нещастник от който бях купил стопове преди три години. Голям отворко, няма проблеми тва онва, като дойде време да връща парите.... ама аз ги похарчих, ама аз това...... люлински дришльо.

Продал съм доста неща в този форум от моята кола. Винаги съм бил коректен и точен в обясненията за продаваното от мен нещо и досега проблеми е нямало.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 02 юли 2011 8:07

Май говорим за различен вид турбини а? Защо не свалиш на турбото ти налягането на 1,2 и да видиш дали ще се счупи изведнъж или ще те надживее! И аз ако надуя моята на 1,5 ще и гоня перките из всмукателния колектор!

Тука просто се изговориха една маса празни приказки. Аз съм фен на "като си го земеш и си го платиш.. ДРЪЖ СИ ГО!"

Ще обясня пак защо. Ами защото след като си е взел турбото от ЕКОНТ може да е правил всичко с него вече. Може да е отишъл при някой дето разбира и той да му е казал "Ми тая 26-ца изобщо не е за твоята кола. Тя е малка, има и малко луфт" и после да е станало "яяя чакай аз да я върна ще си намеря друга". Може и на колата да я е качил и да я е счупил вече :) Как ще си взема турбото обратно като не знам какво е правил с него. Може да ми е сложил неговата крива ОС и да ми я праща обратно (как не съм се сетил по-рано да си "рециклирам" турбото по тоя начин хахаха) и после да пише тука. Скотиса е пекан.. не казвам, че го е направил (даже съм сигурен, че не е) ама го познавам аз, собственика на турбото не го познава ;)

Много е нелепо да набеждавате така хората. Имала луфт (според някои..) и ай измамник. А дори не е закачана на машина турбината и не се знае наистина дали има.

Има специализирани сервизи за турбокомпресори, където могат да направят диагностика. Защо като си купуваш колата я караш в сервиз да и направят диагностика, а не на хладилен техник?!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 02 юли 2011 9:45

Vizor написа:Явно в тоя форум станаха много компетенциите.. Група бате много те уважавам.. ама я кажи защо сложи на човека статус некоректен?!

Визорче четеш ли изобщо?

skotis написа:След разговор с продавача се разбрахме да изчакам няколко дни, докато събере парите и да му я върна. Оттогава, вече повече от 2 седмици, той не си вдига телефона.

Май човека си е знаел много добре, за какво иде реч!

Това, че си чул и видял нещо за турбота не означава, че се променят етичните принципи.

Сега по същността:
На въпросното лице е даден срок, в който не се е вместил (не е влизал във форум).
Добавен е в група измамници, защото само с безкомпромисност можем да покажем на многото търгаши из форумите, че тук, във vwclub.bg правим и ще правим всичко за да защитаваме потребителите.
Точно ти би трябвало да знаеш, че не е да не ни пука(на екипа)?! Нали така?
Какво искаш?
Да оставим така нещата и този да влезне и продаде още нещо без да са информирани потенциалните купувачи за тази случка ли?
Защото ние го чакаме да отговори, да се произнесе тричленен експертен съвет дали става турбото ...?!
И какво ще стане, ако има още един опарен?
Дали няма всички да ревнат, защо не сме си свършили работата?

Въпрос на две кликвания е да се премахне въпросния човек от група измамници. (и това знаеш)
И това ще стане веднага щом имаме информация за някакъв положителен развой!
В конкретния случай обаче, дори и така да стане сигурно ще влезне в друга група - Нерегламентирани търговци!

И за самата тема:
Защо реши да ми искаш обяснения публично и да развиваш турбо теориите си?
Отново знаеш добре, че на никой не съм отказал отговор, колкото и темерут да съм.
Със същата сила можеше и на ЛС да повдигнеш въпроса.
Нещо полезно ли има в тази тема?
Искаш да свикваме съдебни заседатели ли?
Естествено, че ще изхождаме от принципа 'виновен до доказване на противното'.

Темите за измамници са вече непреброимо много!
А тези от грешно набедени измамници ги няма!
Имало случаи, когато сме променяли решенията и винаги сме се старали да даваме шанс и на двете страни.
Но пак казвам - това не е съд!
Това не е форум за търговия!
Принципа го знаем всички - взаимопомощ.
Каква взаимопомощ има в случая?
Търговец на части пробва да му мине номера ...
Аман!

пп. противно на очакванията ще оставя отворена темата засега, за да може да си стане порядъчна хранилка и разтягане на локуми :?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”