Колеги, помагайте, от няколко дни радиото ми започна да прекъсва за по секунда при запалена кола. Отначало го правеше рядко, последните 2 дни зачести. Направи ми впечатление, че прекъсва точно когато помпата на ABS-а заработи. Докато днес преди малко не започна да го прави на почти всяко натискане на педала на спирачката и замириса на изгорял кабел. Разкачих клемата на акумулатора, за да не се запаля... Сега се опитвам да намеря каква може да е връзката, гледах около педалите не виждам да минава инсталация, май минават над таблото токовете. Свалих касетофона, отзад връзките са добре. Помагайте, че ме е страх да не се запаля някъде......

Edit: досега рових по колата, по инсталацията не намирам проблем. Мерих токовете и забелязах, че при сработване на помпата на АБС-а понякога волтажа пада под 10 волта... Явно за това изключва радиото. Дали помпата се явява голям консуматор и от там нещо кляка по токовете

И още нещо, по принцип на бушониерата, бушон с номер 22 е за радиото (10А) а ми направи впечатление, че дори и като го махна на захранването за радиото имам 12V...