Скриване на драскотини ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kkoychev
Автомобил: Mazda 3 bk
Двигател: 2007

Re: Скриване на драскотини ?

Мнениеот kkoychev » Съб 02 юли 2011 20:45

Колеги, за да не отварям нова тема реших да пиша тук.

Проблемът - здраво одран заден калник на Г2, двуврат.

След четене из форума реших - шкурка 2000 и паста 3М (номер 1).

Резултатът - плачевен! scare

Изображение

Изображение

Винаги съм бил слаб по "рисуване", ама този път надминах себе си... Като оправдание може да ми послужи, че за първи път правя нещо подобно, ама все пак се издъних жестоко.

Та, според вас - ще може ли да се пръсне с бял спрей частта, където е надрано и "изсивяло" от моята намеса?

ПС: Там, където се вижда метал - за "щастие" е от дълбоките драскотини, а не от намесата ми...

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Съб 02 юли 2011 21:07

kkoychev написа:Колеги, за да не отварям нова тема реших да пиша тук.

Проблемът - здраво одран заден калник на Г2, двуврат.

След четене из форума реших - шкурка 2000 и паста 3М (номер 1).

Резултатът - плачевен! scare

Винаги съм бил слаб по "рисуване", ама този път надминах себе си... Като оправдание може да ми послужи, че за първи път правя нещо подобно, ама все пак се издъних жестоко.

Та, според вас - ще може ли да се пръсне с бял спрей частта, където е надрано и "изсивяло" от моята намеса?

ПС: Там, където се вижда метал - за "щастие" е от дълбоките драскотини, а не от намесата ми...

Резултата е нормален и предвидим....Полирането и пастирането вършат чудесна работа за плитки драскотини по лака или боята.Стигне ли драскотинта до грунда или метала-вече си трябва кит и боя.
Така и така си я докарал до тук-вземи си грунд на спрей,пръсни вече изшлаифаните места (разбира се ,ако искаш първо може да запълниш драскотините с кит).Изшлаифаи отново на водно(1000) е достатъчно и отгоре пръсни със боя (може пак на спрей)
Успех.

Потребителски аватар
X_PERT_166
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот X_PERT_166 » Съб 02 юли 2011 21:25

и Аз имах търтъл и за кожа и за драскотини и парцалче за стъкла и откакто нямаше в омв паста за пастиране си взех на мафра и си жикам за тая цена и да не е същото поне няаа ме збъка - ама НЕ ефекта 1 много по ефтино 2ро много по бързо и 3то много по добър краен ефект - от тогава само мафра - и имат и кърпи които с специално за полиране които не като на костенирката по 12 15 лева ами за 3.80!!!!!!!!!!!!!!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 02 юли 2011 21:36

taran написа:Резултата е нормален и предвидим....Полирането и пастирането вършат чудесна работа за плитки драскотини по лака или боята.Стигне ли драскотинта до грунда или метала-вече си трябва кит и боя.
Така и така си я докарал до тук-взе :mrgreen: ми си грунд на спрей,пръсни вече изшлаифаните места (разбира се ,ако искаш първо може да запълниш драскотините с кит).Изшлаифаи отново на водно(1000) е достатъчно и отгоре пръсни със боя (може пак на спрей)
Успех.

Точно така!
Само че ако и ламарината се е огънала няма да стане, иска си майстор.
Ако не е огънато може по описаната процедура но имай в предвид две неща:
спрея ще е различен цвят и ако не си го правил само ще го ос..реш
Поне потренирай на някой стар капак или нещо подобно

Потребителски аватар
kkoychev

Мнениеот kkoychev » Съб 02 юли 2011 22:30

Благодаря на mufin и taran за отговорите.

Малко оффтопик - сега като се позамислих, дали няма да е по-добре да си сложа един вежди на калниците? :twisted:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 02 юли 2011 23:14

kkoychev написа:Благодаря на mufin и taran за отговорите.

Малко оффтопик - сега като се позамислих, дали няма да е по-добре да си сложа един вежди на калниците? :twisted:

... след като обработиш мястото както трябва - кит, боя, лак, защото така ще получиш само временен ефект на скриване на мазалото, докато не избие ръждата и повдигне веждата! :wink:

Потребителски аватар
kkoychev

Мнениеот kkoychev » Съб 02 юли 2011 23:49

Да, да, затова и сам се досетих този път mhihi Някъде из форума четох, че е добре и със силикон да се запълни, когато се поставя вежда над калника :roll:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 03 юли 2011 9:26

kkoychev написа:Да, да, затова и сам се досетих този път mhihi Някъде из форума четох, че е добре и със силикон да се запълни, когато се поставя вежда над калника :roll:

И е хубаво, и е лошо! Хубаво е, защото ще уплътни добре и няма да я изгубиш някъде, но е лошо, защото там ще задържа кал и мръсотия, цялата гняс ще задържа влага, а заради това ще започне ръждица. :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 03 юли 2011 9:37

Мите - хубаво е станала Фабията - но все пак трябваше да я закараш при Галин mhihi
Сега сериозно - това с обикновенната костенурка ли е !? /след три месеца я пиши бегала - ефекта с капките /
Че имат и една тефлонова - доста се чудя дали да я пробвам - или да си продължа с Formula 1 с карнауба

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”