Здравеите
Имам Пасат Б4 с АБФ мотор и днес опитвайки се да тръгна от бензиностанция не успях да запаля . Проблемът започна малко по рано преминавайки през няколко локви усетих леко прекъсване за секунди което в последствие изчезна . Тръгвайки от бензиностанцията колата запали безпроблемно но подавайки газ колата не можа да се форсира повече от 2к оборота след което изгасна . След което започна да пали всеки път все по - трудно и по - трудно като отново не се форсираше повече от 2к . В момента въобще не може да запали . Закачихме я на ваг - ком версия 10.6 и излезе , че има проблем с имобилайзера ( поне според мен ) но след разговор с ключар на който показах резултатите от диагностиката каза , че не би от него понеже пишело в края "no fault code found" а трябвало да пише нещо друго ! Посъветва ме да търся проблема другаде .
Сега си мисля за бубината как да я проверя дали е изправна ? Може ли да е нещо друго ? какво ?
Благодаря на всички отзовали се предварително .
Поздрави
п.с. лога от ваг - ком бе :
"
addres 25 : imobilizer lables : 1ho - 953 ....
part no : 1ho ...... pomponent : IMMO VWZ3Z ........
coding 0960
shop # WSC3.......
VCID : 2a5000..................
No fault code found
"

Имобилайзер или бобина или .... ?
Re: Имобилайзер или бобина или .... ?
и къдя видя проблема с имото? вода + палене = бобина ,кабели ,делко .
здравеите.имобилайзера се използва само при поставяне на ключа в клемореда и при подаване на контакт за разрешение за стартиране.после не оказва влияние.при проблем там би трябвало колата изобщо да не върти стартера.мисля,че проблема е другаде.може би оборотен датчик???
Благодаря ви колеги !
Вчера по обяд оставих колата в сервиз най - близкия до мястото на което бях закъсал . До вечерта не бяха открили проблът . Бяха проверили бубина , кабели , делко , датчик колянов вал . Този оборотен датчик всъщност датчик на колянов вал ли е или нещо друго ?
Вчера по обяд оставих колата в сервиз най - близкия до мястото на което бях закъсал . До вечерта не бяха открили проблът . Бяха проверили бубина , кабели , делко , датчик колянов вал . Този оборотен датчик всъщност датчик на колянов вал ли е или нещо друго ?
- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не може да са проверили всички тези неща и да няма проблем в тях.Там е проблема, интересно как са проверили датчика.Чакай бе той не е с чукче има и електронно запалване него не са ли видели някъде.