Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Катастрофи...поуки разни...

Мнениеот stefarata » Сря 15 юни 2011 23:54

nosex написа:Много лошо, да пази Господ... :(
Лека им пръст на загиналите хорица и скорошно възстановяване на пострадалите!

http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... inaha.html

ужасно е,мир на прахта на тези невинни хора,лошото е че и в тази трагедия има замесени хора от горните етажи на властта(бивши шефове на ДАИ и т.н.)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 16 юни 2011 10:11

nosex написа:Много лошо, да пази Господ... :(
Лека им пръст на загиналите хорица и скорошно възстановяване на пострадалите!

http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... inaha.html

Да почиват в мир.

Сутринта по БТВ имаше един репортаж за скоростта с която се движат автобусите. Не рядко с над 120-130 км/ч. Как може да се предотврати трагедия при тази скорост и тези тонове желязо?! Контрола трябва да се затегне много към автобусите!!!!

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 16 юни 2011 12:01

Mihailov78 написа:Сутринта по БТВ имаше един репортаж за скоростта с която се движат автобусите. Не рядко с над 120-130 км/ч. Как може да се предотврати трагедия при тази скорост и тези тонове желязо?! Контрола трябва да се затегне много към автобусите!!!!

Мен лично ме е изпреварвал автобус в село Моравица(за тези които не се сещат пътя София-Варна преди Антоново има едно сериозно изкачване и селото е в края на изкачването) автобус на Ивкони ме изпреварва отново подчертавам на баир... при скорост от моя страна 110км/ч... Еми за какво си говорим... После ме питат останалите пътници в Етапа защо си слагам колана, кой щял да ме провери...

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 23 юни 2011 12:41

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3906811
Не се впечатлявам лесно, въпреки че всеки ден се сблъсквам с безумиците на сънародниците си, но тази история ме потресе! :cry: Призовавам всички колеги да се съобразяват с пътната обстановка, нека да не се правим на гъзари с пилене на гуми по светофари, демонстрация на двигатели с големи кубатури и надънена музика на отворени прозорци(или затворени, няма значение всъщност), защото както виждате, една такава неразумна проява на комплексираност може да доведе до загубата на един новопоявил се човешки живот, което е просто страшно! Шофирайте разумно, моля ви!

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 28 юни 2011 18:03

chinadracon написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3906811
Не се впечатлявам лесно, въпреки че всеки ден се сблъсквам с безумиците на сънародниците си, но тази история ме потресе! :cry: Призовавам всички колеги да се съобразяват с пътната обстановка, нека да не се правим на гъзари с пилене на гуми по светофари, демонстрация на двигатели с големи кубатури и надънена музика на отворени прозорци(или затворени, няма значение всъщност), защото както виждате, една такава неразумна проява на комплексираност може да доведе до загубата на един новопоявил се човешки живот, което е просто страшно! Шофирайте разумно, моля ви!

А аз не разбирам защо толкова много хора се ловят на всичко, което казват/пишат журналистите и без да са запознати с фактите са готови да убият човека с камъни. Не защитавам никого, не знам кой е виновен. Линейката е със специален режим на движение, но това не означава, че може да мине ей така. Много пъти съм виждал да пускат бурканите и сирената непосредствено преди да навлязат в кръстовище. От друга страна не се знае и водачката на леата кола какво е зобила.

И друго ми е чудно. Каква щеше да е реакцията ако вместо линейка бяха блъснали автомобил на НСО ...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 28 юни 2011 22:11

Не че оправдавам момичето с Аудито, но лично ми се се случвало да си карам със затворени стъкла и НОРМАЛНО усилена музика и съм чувал линейката в последния момент(то на практика и тогава точно вече я виждам) , когато вече не мога да спра, добре че тя намали, все пак и светеше червено! От колко метра мислите че се чува, при положение че има и сгради и звука от сирената не се чува, да не говорим пък да се вижда, и стъклата на колата са вдигнати?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 29 юни 2011 19:09

Кой нечул, кой невидял. Водачът на линейката трябва да е сигурен, че няма да предизвика ПТП, навлизайки при червен сигнал. Не защитавам никой, но в случая той е виновен. Лошото е че не отговаря само за себе си...

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Сря 29 юни 2011 19:13

Специалният режим на движение дава привилегии да нарушаваш ППЗДП,но не и право да прегазваш и застрашаваш безопасността на другите участници в движението.Същия случай и със колата на военния министър А.А.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 30 юни 2011 8:56

Линейките се отчитат за всяко пускане на сирената,по принцип е така.... защо ги пускат непосредствено преди кръстовище и после ги спират....предполагам когато няма интензивен трафик и имат свободен път на пред не карат на сирена,зада не надуват главите на хората.
Иначе дори да не бърза за адрес,а да се връща в болнцата обратно пак е хубаво да стигне възможно най-бързо,защото не се знае дали няма да позвъни някой пак за линейка,а линейки няма толкова много,че да могат да обслужат всички навреме.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 30 юни 2011 9:16

airjohn написа:Специалният режим на движение дава привилегии да нарушаваш ППЗДП,но не и право да прегазваш и застрашаваш безопасността на другите участници в движението.Същия случай и със колата на военния министър А.А.

също така трябва да си пълен олигофрен да нацелиш линейка с включени сирени в 4 сутринта странично.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 03 юли 2011 12:57

Олигофрен трябва да си и в градско движение да си усилиш музиката така, че да не чуваш какво се случва вън.
Жената с аудито е пълен олигофрен, лошото е, че като нея има много :bishop death . Аз също обичам да слушам силно музика и слушам, но особено в населено място, а за София да не говоря, много внимавам със силата.
Дано поне и вземат книжката.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Нед 03 юли 2011 13:06

днес рано сутринта Ауди 80 мисля че беше,беше прегърнало стълб на моста в кв.Левски
зверски страничен удър,дано да е жив шофьора :bishop

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Нед 03 юли 2011 13:37

lub0o написа:днес рано сутринта Ауди 80 мисля че беше,беше прегърнало стълб на моста в кв.Левски
зверски страничен удър,дано да е жив шофьора :bishop

oт Днес.бг
След като се блъснал с автомобила си в стълб на бул. "Вл. Вазов" в 4.15 ч. в болницата е постъпил С.К., на 23 години. Настанен е с мозъчен хематом в Клиниката по неврохирургия.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 03 юли 2011 21:45

Да пази Господ... радвам се, че са оцелели шофьора и спътницата му :bishop
На живо изглеждаше страшно, не бях виждал толкова смачкан ТИР, всичко огънато и на парчета и трески... абе ужас! scare
http://www.novatv.bg/news/view/2011/07/ ... %B8%D0%BD/

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 03 юли 2011 22:59

nosex написа:Да пази Господ... радвам се, че са оцелели шофьора и спътницата му :bishop
На живо изглеждаше страшно, не бях виждал толкова смачкан ТИР, всичко огънато и на парчета и трески... абе ужас! scare
http://www.novatv.bg/news/view/2011/07/ ... %B8%D0%BD/

и аз го видях,не бях виждал такъв леш на пътя.А братчетата как намазаха дини и пъпеши :mrgreen:

Върни се в “Пътеводител”