Досаден и измъчващ проблем на чистачките на Поло N6!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Boian
Автомобил: Поло
Двигател: AEF Дизел 1998

Досаден и измъчващ проблем на чистачките на Поло N6!

Мнениеот Boian » Нед 03 юли 2011 22:37

Да започна от там - колата ми е поло 30.11.1998г. дизелов мотор 1.9 чист дизел. Колеги, имам следния проблем : от извесно време чистачките се пускат сами при остър завой или от някоя дупка по пътното платно! Също така имам проблем като ги пусна на 1-ва или 2-ра степен - не мога да ги изключа! В допълнение долната /бавната/ скорост на чистачките на полото я няма никаква и се пуска вместо нея 1-ва в комбинация със задна чистачка.... Единственият начин да ги спра като са пуснати е да включа пръскалата и така след няколко минавания на чистачките те спират да работят и така до следващия завой или дупка! Дали това може да се дължи на бушон или нещо друго елементарно или трябва да го закарам на сервиз? :roll:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Досаден и измъчващ проблем на чистачките на Поло N6!

Мнениеот Koksan » Пон 04 юли 2011 1:13

според мен проблемът е в ключа, т.е. лостчето! защо не вземеш от някоя морга едно за 10ина лева и не го смениш?

Потребителски аватар
Boian

Мнениеот Boian » Пон 04 юли 2011 7:53

Колега ще купя тия дни едно и ще се пробвам да го сменя! ама има ли някъде тема как се сменя? И трябва ли да имаш много инструменти защото аз не съм много голям майстор :lol:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 04 юли 2011 9:20

Ами .. не знам каква ти е колата! Ако имаш Еърбег - трябва много да внимаваш! По принип се сменя със сваляне на кормилото! Трябва ти ключ 16 с доста дълго рамо, Еврейска звезда, мисля че беше Т27 и права отверка, за да развиеш болтчетата, които държат лостчето! Ако имаше еърбег - и ключе 10, за да разкачиш акумулатора преди да го сваляш, иначе може, я да ти гръмне, я да ти запише грешка!
Отделно като сваляш волана трябва да внимаваш да не му скъсаш лентовия кабел на еърбега - не трябва да го въртиш или мести след като си го извадил!
Ако не те бива много - по-добре иди на сервиз или някой приятел който е по-сръчен в ръчичките!

JamesonGB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JamesonGB » Пон 04 юли 2011 9:54

Аз имам и аз проблем с чистачките но съвсем различен. Просто не искат да работят а особеното е че дори и да тръгнат много се мъчат , едва тръгват стигат до някъде и спират на средата на стъклото и за да ги върна долу слизам от колата и ги смъквам ръчно докато са пуснати да работят и освен това много силно скърцат.Знам ще кажете че скърцат и не работят защото е било сухо стъклото но не е така. Пускам малко чорбичка да пръсне преди това но ... същата работа. Скърцането НЕ Е от самата гумичка на чистачката. Дали това е от моторчетата им ? Може според мен да е и от тока понеже имам и други проблеми с тока като този, че таблото ми като го включа си свети когато то си пожелае , някой път си свети, някой път - не, то си решава. Не допълних, че и чистачките ми са така, някой път си работят добре. Но не изключвам варианта, че може да е другаде проблема. Балгодаря

Потребителски аватар
Boian

Мнениеот Boian » Пон 04 юли 2011 11:03

Ами твърдо няма да мога да се справя сам със свалянето, не ме бива много :oops: До това дали имам Airbag нямам и виждам, че от това да нямаш можело и да има + :wink: Но твърдо ще ходя до някоя морга и ще со взема нов ключ :P Дано само да не е повече от 10-15лв. А относно проблема на колегата, някъде намерих във форума точно за неговия проблем, как се свалят и как се почистват за да работят като нови! Има картинки и подробно стъпка по-стъпка как стават нещата 8) Ако намеря темата ще ти сложа линка!

JamesonGB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JamesonGB » Пон 04 юли 2011 11:50

Boian написа:Ами твърдо няма да мога да се справя сам със свалянето, не ме бива много :oops: До това дали имам Airbag нямам и виждам, че от това да нямаш можело и да има + :wink: Но твърдо ще ходя до някоя морга и ще со взема нов ключ :P Дано само да не е повече от 10-15лв. А относно проблема на колегата, някъде намерих във форума точно за неговия проблем, как се свалят и как се почистват за да работят като нови! Има картинки и подробно стъпка по-стъпка как стават нещата 8) Ако намеря темата ще ти сложа линка!

Ще съм много благодарен :) Даже ще пробвам да я намеря

Потребителски аватар
Boian

Мнениеот Boian » Пон 04 юли 2011 13:26

Колега мисля, че това би могло да ти свърши работа! http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=154043 :P Вярно, че е за голф 4, ама би трябвало и на полото да е подобна системата! :idea:

Потребителски аватар
Boian

Мнениеот Boian » Пон 04 юли 2011 18:21

Днес след работа, закарах полото на сервиз! Тамън като видят проблема с чистачките, ще ми сменят и маслото и филтрите :lol: Сервиза е сериозен и като сменят всичко, ще ви кажа за какви парички и дали съм доволен :wink: Последните няколко пъти бях много доволен от сервиза! Собственика е много точен и коректен!

JamesonGB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JamesonGB » Вто 05 юли 2011 16:42

Много благодаря това ми е проблема на мен, сега ще пробвам да си ги оправя :banana :banana

Потребителски аватар
Boian

Мнениеот Boian » Сря 06 юли 2011 20:31

Ами момци какво да ви кажа, много съм доволен от свършената работа в този сервиз! http://automall.bg/ Смяната на масло 5 литра MOTUL 6100 10W40, филтри четири на брой! Плюс смяна на тампони, семеринг и лосчето на чистачките, сменено с чисто ново! С труд и материалите 260 лв. Всичко си работи перфектно и хората са много коректни :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”