Прекъсване при загрял двигател......!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
don4oivanov
Автомобил: VW GOLF MK2
Двигател: 2G 1990

Прекъсване при загрял двигател......!!!

Мнениеот don4oivanov » Сря 29 юни 2011 21:26

Здравейте колеги.Става въпрос за Голф 2 - 1.3 карбуратор с код на двигателя 2G, 40kw. От 3-4 месеца имам проблем с оборотите за празен ход, а именно когато колата загрее и се изключи автаматичният смукач се усеща неравномерна работа на двигателя. Сякаш на моменти прекъсва, тези симптоми са на газ и бензин като по-силно изразени са при работа на бензин. Смених кабели,свещи,дистрибуторна капачка и палец- никакъв ефект. Преди 2 години сваляхме главата и сменяхме повдигачи,припасвахме клапани и сменихме и гумичките на клапаните.Предположих че може нещо пак там да има проблем-мерих компресия при студен двигател показа 11.2 -11.3 и на 4те цилиндъра.При положение че в аутодата му дават 9.5 на този мотор е идеално. Въздушният жигльор за празен ход е почистен и пак няма ефект. Вакуум маркучите също смених без резултат. При работещ двигател повдигам и разклащам карбуратора и не си променя по никакав начин оборотите-значи не е и тампона под карбуратора.Вече нямам никаква идея от какво може да е. Когато мерих компресията забелязах че свещтта на 1 цилиндър е с лек нагар в сравнение с другите и резбата и беше леко омаслена. Надявам се някой да ми помогне че "майстори "много и боли глава от тях scare
23062011120.jpg
23062011118.jpg
New_23062011116.jpg

Потребителски аватар
don4oivanov

Re: Прекъсване при загрял двигател......!!!

Мнениеот don4oivanov » Пет 01 юли 2011 19:25

До сега никой ли не е имал подобен проблем? :horror:

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Пет 01 юли 2011 19:43

При мен на Вентото на няколко пъти ми тресеше двигателя и прекъсваше все едно всеки момент ще загасне до като загрее след това се оправяше.Оказа се че е бобината.

Потребителски аватар
don4oivanov

Мнениеот don4oivanov » Пет 01 юли 2011 19:46

А при мен е когато загрее :banghead:

Потребителски аватар
don4oivanov

Мнениеот don4oivanov » Пон 04 юли 2011 7:30

:bowdown :shock

Потребителски аватар
don4oivanov

Мнениеот don4oivanov » Чет 07 юли 2011 18:41

Колеги,никой ли няма идея за моят проблем? Износен водач на клапан а от там и непълното му затваряне, маслен сегмент , проблем в карбуратора.................някой датчик- дайте идея моля.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 07 юли 2011 21:57

Щом и на газ ти прави проблеми значи или нещо по тоците или смуче въздух,по-вероятно въздух ,защото от тоците проблема ще е по-скоро постоянен не само като загрее.Огледай вакумите пак,дори някой маркуч да ти изглежда зрав свали го и го надуй на уста,защото може да е напукан и да изпуска.Също сваляй вакума и го запуши с пръст да видиш колко дърпа.Виж кутията на филтъра да не ти смуче от някъде да е разместена ,спукана и тн.Ако си с дупчен карб. да не смуче от щуцерите,плочка ако си отгоре на дросела към кутията имаш уплътнение да не е издухало.Поразглоби това онова и разгледай внимателно.
Като цяло вакумите не би трябвало да играя роля при работа на газ..по-скоро въздух смуче от някъде,но все пак не съм специалист.При мене с тотално избушили маркучи и с яко прекъсване на бензин съм карал на газ без никакви проблеми.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 07 юли 2011 22:44

обърни внимание на 2 цилиндър!май от там ти влиза охл .течност като загрее иобразуваната пара гаси искрата и прекъсва! имаш ли загуба на течност(антифриз)?показател за това е бялата свещ! първи харчи масло ,2 пие течност 3 и 4 работят добре!това според мен! :012:

galin4oo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galin4oo » Пет 08 юли 2011 6:22

Потребителски аватар
don4oivanov

Мнениеот don4oivanov » Пет 08 юли 2011 17:12

Колега Рудони,на 2,3 и 4 цилиндър няма проблеми-там свещите са повече от перфектни.Не губи антифриз,харчи ми масло- 1 литър за 5500 км.Проблема според мен е на 1 цилиндър-омаслена резба на свещта и лек нагар.Вакуумите съм сменил и тествал -смучат яко. с горна плочка на газовото съм О-пръстените уж са добре не са премазани,уплътняват добре.странна работа и аз мислих че смуче въздух ама не. По тоците какво може да е-смених кабели,свещи,капачка и палец :banghead: без резултат
Ако е проблем в главата предполагам че ще покаже и по ниска компресия на някой цилиндър а те и 4те са 11.3-11.4 , аз се съмнявам за проблем с маслен сегмент но когато почистя свещта и я сложа пак прекъсва.би трябвало тогава да не прави проблем,поне докато е още чиста.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 08 юли 2011 21:57

май не си прочел това което ти писах?!защо? от снимката разгледай как са ти свещите!това е показателя който съм описал! ако отвориш и цилиндъра ще видиш ,че и тбуталото(челото му) е бяло като свеща! това е от парата образуваща се в цилиндъра! ама това е метод на почистване ! вкарва се малко количество пара и от налягането вътре в цилиндъра се почистват камери ,пред камери и т.н.! правят и реклама на такива почистващи устройства! scare не се шашкай! не е задължително да се смесват охл. течност и масло!споделям го като опит! отхред пред гаража има поне 15 гарнитури от такива случаи и ги пазя като учебно пособие! аз ги хващам с мерене на искрата чрез мотор-тестер!имам и графии на такива проблеми.доста се учих! първия ми бе друга марка и докато убедя сабственика ,че трябва да отворя мотора , доста зор видях! ама сега е доволен! сега ми предстои пак да убеждавам друг собственик на друг модел ,че е тръгнал по едни майсториииииииииии ,но ще го оправя!чакам го да кандиса да дава пари!

Потребителски аватар
don4oivanov

Мнениеот don4oivanov » Съб 09 юли 2011 9:58

Прочетох внимателно описаното от теб,но аз нямам загуба на охладителна течност. Наистина свещта е по-бяла от другите и аз съм чел за такъв метод на почистване на горивна камера. Та според теб от там ми е проблема, най лесно е да си купя една гарнитура и да ми я сменят-имам двама приятели които са супер майстори.Така че ако е от това ще мина сравнително леко.а сега си мисля и друго,ако има проблем в гарнитурата няма ли да окаже влияние и на компресията-при мен е повече от добра. :? нямя ли да надува охладителната система ?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 13 юли 2011 18:01

май си чел и недочел! нали писах ,че не е задължително да се отрази на охладителната система!да надува , да смесва и т.н. процеси свързани с този проблем.
навсякъде в диагностиката е записано ,че цветът трябва да е керемидено червен при рабоната на бензин. при работа на газ "избеляват" но порцеланът запазва тъмен цвят! когато и той)порцеланът,изолаторът) избелее показва ,че има външна намеса -вкарване на вода.тя ги избелва така!друго ,може да е изгорял клапан или недостатъчно затварящ клапан.при загряване се отваря!ако при студен мотор е нормално , но като загрее и почне да прекъсва -вкопан клапан!
нали имаш супер майстори ?! те какво дремят ? до сега да го бяха пръснали на парчета и оправили! нали за това са приятели! :да: :012: :) :beer

Потребителски аватар
don4oivanov

Мнениеот don4oivanov » Нед 17 юли 2011 9:19

Някой да има други идеи,нещо по тоците.....? Датчик на хол, бобина,комутатор ???

Последно избутана от don4oivanov на Нед 17 юли 2011 9:19.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”