Вибрации в купето на Поло 6Н.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
chavo
Автомобил:
Двигател:

Вибрации в купето на Поло 6Н.

Мнениеот chavo » Пон 04 юли 2011 7:54

Колеги караме и Поло 1.9Д 1998год. В последно време,при празен, ход на място особено студена, се тресе цялото купе. Имам съмнения за тампон на двигателя, най вече този от към скоростната кутия. Маховика и съединителят ги сменях преди 25000км. не съм чул да се разбалансирват. Исках няколко мнения преди да започна да сменям едно по едно. Двигателят работи спокойно, не се тресе на празен ход.

Потребителски аватар
Boian
Автомобил: Поло
Двигател: AEF Дизел 1998

Re: Вибрации в купето на Поло 6Н.

Мнениеот Boian » Пон 04 юли 2011 8:10

Колега, колата ми е същата 1.9D от 1998г. Нормално е в началото да се тресе колата, първите няколко минути! После не се ли нормализира като загрее? Аз не съм много разбирач и немога да ти дам кой знае какъв съвет ама погледни на предния капак дали имаш щипковите уплатниения /тампони/ ! Защото на мен ми падат от време на време, като вдигам предния капак :roll: И без тях се получава това дразнещо тресене в купето! Другия варянт е да ти се включва много често перката на радиатора и от там да ти се получава това тресене! Ако караш в града предимно, много бързо загрява и ако термостата ти нещо се е бъгнал да я включва много често! Както споменах не съм разбирач а просто давам идей :|

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 04 юли 2011 9:16

И очакваш да хвърлим боб и да ти кажем какво и е ли? Отиваш на майстор или приятел, който разбира и гледате! Може да е както от тампон, така и от маховик, така и от дюзи! Това,че си сменил маховика преди 25 000 въобще не означава че е добре! На голф 4 TDI , за 30 000кв му сменихме 2 маховика и накрая сложихме едномасов, да не говорим, че мерихме колянови валове, да не са криви и т.н., но - Просто смотани резервни части! А единия беще Закс, другия ... май беше Лук ... и все на цени около 800лв! т :banghead:
Като натиснеш съединителя спира ли да вибрира, усеща и се на педала му вибрация, като аддеш лекичко газ, изчезва ли? Докато вибрира, чуват ли се някакви звуци, тракания и т.н.?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 04 юли 2011 9:16

Може и сам да си повериш тампоните като разклатиш двигателя много силно, но ти препоръчвам да си видиш въздушния филтър на двигателя да не е затлачен. Маховика и съединителя с какви са подменени? Тези вибраций само на празен ход ли са или и в движение, да не караш с калпава нафта, смени и горивния филтър.

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Пон 04 юли 2011 21:01

Да спомена, че последните 7 години в семейството караме само дизели, в момента са четири и Полото е най малкого и най старото и за това не му обръщах много внимание, а и не го карам аз. Радвам се за изразените мнения, действително някои от тези неща може да са причина за вибрации, но купето се тресе на празен ход. Натискане на съединителя не му влияе изобщо. При вдигане на оборотите тресенето изчезва. Утре се заемам по сериозно и ще пиша какъв е бил проблема.Не се правя на майстор, но предпочетам първо да поогледам нещата и ако не съм сигурен в проблема отивам при майстор, не пипам без да съм сигурен. Може би вибрации не е най точното определение.

едит:
Днес ходих на майстор, с опит, гаражен, много пъти съм прибягвал до неговите услуги. Задният тампон беше разбит и го сменихме с нов 60 лв. за 15 мин. Резултат никакъв, даже вибрациите се увеличиха. Да уточня, колата не се клати, а тресе, чак "чинето ми дрънка". Ще търся по специалист. Преди години имахме подобен проблем с една Астра, сменихме тампон на двигателя с нов проблема не се реши, сменихме го с друг тампон, втора употреба, и въпроса беше решен. Не вярвам, това да ми се случва за това втори път.

Последна промяна от Bobi_S13 на Сря 06 юли 2011 11:32, променено общо 2 пъти.
Причина: редакция! Избягвай публикуването на мнение след мнением има бутон "промени"

Потребителски аватар
Boian
Автомобил: Поло
Двигател: AEF Дизел 1998

Мнениеот Boian » Сря 06 юли 2011 20:36

Колега, много скъп тоя тампон! 60 лв. на мен два за 30 лв. ми смениха! И в това число работата! :?

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Сря 06 юли 2011 21:19

Много е вероятно тампона да е по-твърд от оригиналния. На един опел така правеше, тресе се мотора, таблото вътре, волана се виждаше с просто око как трепери.Сменихме му тампоните с нови (на мотора) и стана още по-зле.Купихме на старо от едни роми и ги сменихме и до последно нямаше проблем.

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Сря 13 юли 2011 8:14

Смениих и тампона от към скоростната кугия 92лв. Резултат почти никакъв.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”