Избор на масло, арал, кастрол или мотул!!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на масло, арал, кастрол или мотул!!!!!

Мнениеот rokera671 » Съб 26 фев 2011 13:03

loshiqa написа:пак ще използвам темата понеже се двоумя , колата е 1.9 чист дизел досега съм карал все с 10w40 ,но на други марки , а сега мисля да взема Motul от колегата и ми казаха да слагам 15w-50 било по добре ,но все пак търся мнения и от форума от колеги с същия двигател и от разбиращи Благодаря на отзовалите се :beer

Не знам за твоя мотор ,но аз повече зимата не бих сложил такова масло.За лятото :да: .

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 04 юли 2011 12:10

Въпрос към колегите, които слагат ново масло, без значение вискозитета - някой обръщал ли е внимание как мирише маслото преди да го сипе в мотора, по-точно дали има характерен мирис като на трансмисионно масло (нещо като на чесън)..Питанката е,защото маслото на titan syn mc 10w-40 мирише така, но при други масла не съм забелязал такова нещо :mrgreen:

ludau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludau » Вто 30 авг 2011 13:15

Здравейте!
Аз съм пред дилемата "Какво масло да сипа в Пасатовия двигател",та реших да сипя от Английското на BP 15W/40,пък да става каквото ще.Двигателя ми е с код RP!
Има ли някой наблюдения върху това масло?
Поздрави!

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Вто 30 авг 2011 19:30

При положение, че сме почти септември и след 2-3 дена температурите стават 23-5 градуса, помисли за зимата. Не слагай толкова гъсто масло преди нея. Аз съм със същия двигател и съм много доволен от Кастрол 10W-40 Magnatec. Слагал съм няколко вида 15w40 и определено зимата е по-трудно паленето и повдигачите почукват няколко секунди, но после е ОК.

Потребителски аватар
castroil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот castroil » Сря 31 авг 2011 22:38

Абе хора вие освен за 10W40 за друг вискозитет не сте ли чували.Аз имам голф 4-2.0 бензин и го карам с Кастрол EDGE 5W30 ,сменям масло на 20 000 км и нямам никакви грижи ,нито доливам нито нещо трака,да не казвам че двигателя не се чува като е затворен предния капак.Хората вече измислят такива продукти ,а ние тука в България сме още на мисленето на "гаражните майстори"-ако колата е нова до 100 000 маслото е 10W40 ,след това 15W40. :deal :drunk

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 01 сеп 2011 0:38

Не става дума за мисленето "гаражен майстор" ами за умора на двигател - на различни години коли - различни вискозитети.
Влизаш в магазина на марката "Х" и там ти казват "-По каталог за твоя мотор маслото е 10w40" - ако сложиш -5w30 има опасност да ти притропва мотора, но ако си го карал до днеска с 5w30 и по каталог си с този вискозитет то е ясно, че ще вземеш маслото с вискозитет 5w30.
Това не е гаражно мислене ами препоръка от производител.
Иначе мен лично маслото с вискозитет близък до H2O ми допада най-много ама не смея да сложа, та си карам с motul 6100 10w40.
:beer

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 01 сеп 2011 9:14

kav4o написа:Въпрос към колегите, които слагат ново масло, без значение вискозитета - някой обръщал ли е внимание как мирише маслото преди да го сипе в мотора, по-точно дали има характерен мирис като на трансмисионно масло (нещо като на чесън)..Питанката е,защото маслото на titan syn mc 10w-40 мирише така, но при други масла не съм забелязал такова нещо :mrgreen:

Вчера смених маслото (Кастрол Магнатек Дизел 10В40 от колегата Владо) и наистина има миризма на нещо като чесън, но някаква остра такава... :screwy :roll:

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Сря 12 окт 2011 19:50

Danny boy написа:серията 6100 на мотул я водят полусинтетика и е с превес на синтетичната съставка около 60процента спрямо 40.В резултат има малко по-добри миещи свойства и има лека вероятност да погорява някой грам в повече от досегашното ти масло ако ти е по-старичко двигателчето.Иначе не е зле от 3-4години ползвам даже сега съм с 5w40 на мотул/спряха да чукат повдигачи при палене/ и зимата е много добре пали без зор машината.Кастрола не съм го пробвал нито арала и не мога да направя квалификация,смятам да пробвам скоро кастрола че е време за смяна и тогава мога да дам отзив за 2те поне.Поне кола не се е окотила досега на 3 сипвам сменям на 10-13к ,нервен съм по природа/често критични обороти/

Колега с коя точно серия на MOTUL 5w40 спряха да "чукат" повдигачите?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 13 окт 2011 9:50

6100-5w40
6100-10w40притропват чат пат

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 10 ное 2011 11:24

Извинявам се на колегата пуснал темата за маслото ,но бих искал да питам за мнение по няколко масла за които се колебая.Та става въпрос за полусинтетика 10-40 а марките са Манол,Равинол,Екстриим.Ако някой ги е ползвла да сподели ,кое е по читаво от тях,те са на цена все около 40-50 лв тубата.Аз засега наливам Екстриим,мисля ,че е италианско,не ми гори от смяна на смяна ,но ми похвалиха много Манол и се колебая.Аз знам кое е качествено ,но да имам достатъчно пари ,а то все нямам,та нещо от среден клас търся,да си струва парите,но задължително да е 10-40.Благодаря за мненията ако ги има.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”