Здравейте,колеги!
Миналата седмица,както си карам ми потъна изведнъж педала на съединитела до пода!До сега не е имало проблем с него,всичко си е било ОК!
Проблема е в това,че след дълго четене на темите във форума-първо отворих капачката на СК за да видя дали е счупен палеца в кутията.Проблем нямаше,всичко си е ОК с него!Второ-свалихме СК за да видим т.н."паница" дали не е пробита!Оказа се че и тя не е!
Не знам,какво да правя сега!Всичко по кутията си е ,както трябва!Моят майстор не знае какво да прави сега? Търся мнения и предложения от Вас!
Кутията е тип О2К на двигател AFT-1.6 ,74kW,колата Polo Classic -11.1999г.!
Сега ,качваме кутията и ще проверяваме автоматичното жило ,дали работи!
Потънал педал на съединителя!
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Потънал педал на съединителя!
Трябваше с жилото да почнете.
Или си смени майстора.То направете поне и ремонт на мотора.
Или си смени майстора.То направете поне и ремонт на мотора.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи си жило с ръчно регулиране и всички проблеми отпадат. Този, с който сте сваляли кутията, за сефте ли вижда Фолксваген?
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Има развитие на проблема...
Обаче се оказа че не е и от жилото!Проблема е ПРЕВЪРТЯЛ ПАЛЕЦ!Палеца видимо е здрав,но е превъртял в шлиците на вала.Сега обаче има друг проблем!!!
Този палец,как да го извадя от шлиците във вала?Трябва ли да сменям целия страничен капак на кутията,за това или трябва да купя нов палец?
Обаче се оказа че не е и от жилото!Проблема е ПРЕВЪРТЯЛ ПАЛЕЦ!Палеца видимо е здрав,но е превъртял в шлиците на вала.Сега обаче има друг проблем!!!
Този палец,как да го извадя от шлиците във вала?Трябва ли да сменям целия страничен капак на кутията,за това или трябва да купя нов палец?
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
При мен го правеше чат пат това упражнение и се оказа много прост проблем - беше ми се пробил мокета и при по-силно натискане някак си педала влизаше в капан в дупката в мокета и седеше като закован, и като го натисна рязко пак се връщаше... Това докато го усетя и аз си вкарвах сума ти неща в главата, провери и при теб да не е това проблема
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Де да беше тъкъв филма...щях да си свиркам!
Проблема е спукан и превъртял палец!Оригинален такъв -41 лв. плюс 21лв.- аксиално лагерче...и т.н.!
Реших да сменя и феродовия диск,така или иначе свалихме кутията,въпреки че почти нямаше износване!Нов феродов Valeo-76лв.,нова паница -60 лв.,нова малка семеринга на "шиша"-5лв.Труд -120 лв.!
Това е филма!
Предлагам темата да се заключи!
Проблема е спукан и превъртял палец!Оригинален такъв -41 лв. плюс 21лв.- аксиално лагерче...и т.н.!
Реших да сменя и феродовия диск,така или иначе свалихме кутията,въпреки че почти нямаше износване!Нов феродов Valeo-76лв.,нова паница -60 лв.,нова малка семеринга на "шиша"-5лв.Труд -120 лв.!
Това е филма!
Предлагам темата да се заключи!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”