Цена за предни дискове на Passat b5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Re: Цена за предни дискове на Passat b5?

Мнениеот Svetlin_SP » Пон 04 юли 2011 15:34

Благодаря за отговорите и съветите относно въпроса ми :да:
Надявам се скоро да се похваля с какво ще спъвам колата :D
Още веднъж благодаря.

topihari
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topihari » Пон 04 юли 2011 19:03

здравеите,има и друго решение за криви дискове,ако не са много износени.всеки производител дава в сервизната си информация минималната допустима дебелина на спирачните дискове.съответно дисковете могат да се престържат на машина,стига да не се пада под минималния размер.аз работя в сервиз вав Варна и имаме тук такава машина и се ползва доста често.препоръчително е да се сменят и накладките след престъргване,защото колата не спира добре после,поради лошо прилягане между дисковете и накриво износените накладки.

Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlin_SP » Вто 05 юли 2011 8:16

Благодаря и за това мнение колега , но лично аз предпочитам когато спирам близо 2 тона да съм сигурен че всичко е както е замислено в завода относно спирачната система . Не ми се рискува точно в тази част на автомобила да прилагам такива методи(мое лично мнение).
Отново благодаря за изчерпателната информация относно марки,цени и варианти ,които предложихте love.vw

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 06 юли 2011 12:55

dancing_niki написа:А какъв размер са дисковете ако не е тайна, понеже до момента видях само свободни съчинения и всеки си казва на него колко са му излезнали. Моите 312-ки на Цимерман излезнаха към 500 лева с накладки на Феродо. Следващите ми дискове ще са EBC, ако говориме за марки.

Цимерман спорт на 312мм (надупчени) + накладки текстар - доста по-ниска цена. Нещо около 300лв ми се върти. Ама зависи от къде пазаруваш и какви отстъпки вземаш...

Иначе масово тези пасати са с дискове на 288мм. Там за 200 и малко лева можеш да намериш читави дискове и накладки.

Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlin_SP » Сря 10 авг 2011 1:32

Здравейте,
макар и с голямо закъснение да се похваля най-накрая какво сложих на колата - накладки RTW , дискове Delphi.
Най-важното е че сега колата спира без да тресе :lol: но за мое разочарование все още загряват бързо , въпреки че очаквах това да отмина след разработването им , но уви след 1500 и кусур километра изминати с тях все още са си така , но това не е кой знае какъв проблем . Благодаря за мненията на всички :да:

Върни се в “Passat”