Спирачна течност, антифриз?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Спирачна течност, антифриз?!

Мнениеот Kozunak » Сря 23 авг 2006 22:49

колеги, изчетох доста по въпроса от търсачката, но ввсе пак реших да питам да не оплескам нещо.на капачката на казанчето за спирачната течност пише ДОТ 4 само да се сипва, та проблем ли ще е ако сипя 5.1.купих я от ОМВ похвали ми я един приятел, но впоследствие видях това на капачката.мислех си дали не е тоя надпис да не се слага под тоя дот течност или просто да не е нищо друго освен 4?!няма да я смесвам а искам да я сменя изцяло.другото което е има ли смисъл от смяна на антифриза и маслото на скоростите, при положение че нямам проблеми с тях.антифриза е чист розов а скоростната не ми създава ядове.само задната пристъргва като я ръгна по-рязко ама то си нормално май това за голфовете.благодаря за мненията.

ПП може да съм изпуснал някой полезна тема от търсачката че имаше доста ама аз не намерих ако някой знае такава дайте ми линк и я заключвайте тая тема, че май тия въпроси са доста обсъждани. :oops:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 авг 2006 22:51

5.1 е по-добрата (или поне по-скъпата) Аз сменях на моята и сложих такава - Бендикс мисля че беше марката. Слагай смело.

За скоростите - задната хърка, защото няма синхронизатор и е нормално ако веднага от предна включиш задна без да изчакаш да спре колата до край. Иначе ако не си сменял ти маслото на скоростите - вземи го смени, че не е ясно кой и какво масло е слагал преди теб.

Иначе антифриза - премери му в някой сервиз градуса и там ще ти кажат дали има нужда да се пипа.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 23 авг 2006 23:07

такаааа както винаги си крайно изчерпателен. 8) мерси за отговора и полезното инфо.обаче толкова се обърках с тия скорости специално, че вече няма накъде.изчетох сигурно 10 теми от търсачката и секи казва различно нещо.1-2 приятели имаха проблеми след смяна на точно това масло и се притеснявам да не си създам главоболия.днеска ходих да си пазарувам масло за двигателя Мотул и стоях и пуйчих 2 часа и се чудих да грабна ли 1 литър и за скоростите ама се отказах в крайна сметка.някой правил ли я е тая манипулация на DPA-02A кутия да сподели някво мнение + ил -.поне със спирачната съм добре, че мислех че съм си дал парите е така.антифриза с някакъв уред ли се измерва става ли или не става?!и за какъв градус иде реч? :?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 авг 2006 23:14

ами аз на моята си смених маслото, някакъв Valvoline май сложих, преди това ме посъветваха колеги да слагам най-скъпото масло, защото се сменя на много километри и е важно да хубаво. Та след смяната всичко стана още по-добре или поне аз така си внушавам, ама сякаш по-мазно влизат скоростите ... Сменяй го и него, обаче май 1 литър няма да ти стигне, 1.5 беше при мен и си имам повин литър за слеващата смяна след 50к :)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 23 авг 2006 23:36

Абе да ви кажа и аз не съм го сменял моето и се чудя да го сменям ли понеже за сега е перфектна кутийката и си включва супер :roll: Някои казват да не се сменя защото започвали проблемите а други да се смени и аз не знам какво да правя апак знам че едно нещо работили добре по добре не го барай :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 авг 2006 23:38

то си има пробег маслото бре :) как така да го сменям или не?

Проблемите почват, ако някой преди теб е сипвал разни магии вътре за да я закрепи :) ама това са временни неща, щом я караш колата няколко хиляди км. и няма грешка - сменяй, че да не се окаже, че италианеца и той понеже е работила, не го е сменял никога :)

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Сря 23 авг 2006 23:43

така и така сте хванали темата за скоростите, да ви питам... тоя ремонтен кит за скоростния лост... какви пари е и наложително ли е слагането му, защото при мен имаше луфт на лоста при включена предвака... сложихме една гума да уплътни, но сега стана много плътно... лоста няма нмикакъв луфт, но първа влиза малко по трудно.
с другите скорости няма проблем

маслото и аз не съм го сменял, сега ми предстой смяна на консумативите и мисля да сложа един Мотул и на скоростите :roll:

Последна промяна от devil_vas на Сря 23 авг 2006 23:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 23 авг 2006 23:44

такааа, друг въпрос изникна в съзнанието ми.колко побира спирачната система?!имам некви три шота по 250мл малко ли ще са ми?че нямаше големи разфасовки.умните хора в аутодата казват 2 литра :shock така ли е?ти поне си я сменял твойта.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 23 авг 2006 23:46

Амммми италианеца да го е сменял е пълен Ъпсурт а и тука не е сменяно така че май ще е оригиналното.Ще взема да те послушам и да му изиграя едно Кастролче че да ми е мирна главата :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 авг 2006 23:48

Kozunak написа:такааа, друг въпрос изникна в съзнанието ми.колко побира спирачната система?!

В аутодата трябва да пише, ако някои има, да гледа там. Иначе при мен беше 1.5 литра, но май на повечето коли е по-малко, но провери предварително, да не останеш изненадан като отидеш за смяна :)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 23 авг 2006 23:57

ми проверих...2 литра.много бе.трябва да фърча да докупувам.а аз си викам половин кило макс та даже и едно трето си взех за всеки случай за доливане.утре ще го мисля до последно ще е дилемата за скоростите ше го бъде ли няма ли да го бъде незнам. :?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 24 авг 2006 0:03

ами нали знаеш - на 2 години е добре да сменяш. а и ако се ръчкаш повечко газ/спирачка, по-добре сменяй, да не се нанижеш на някой :)

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 24 авг 2006 12:19

и аз не сам го смеянал на ск.кутия и мисля да го сменя-та въпроса ми е какжо масло трябва да сложа за Г-3 1.8 ААМ?нали си има определени цифри 75W80-80W90 какво трябва да е ,незнам?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 24 авг 2006 14:00

потърси в търсачката, има отговор на твоя въпрос.синтетика 75W90 мисля. :?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 27 авг 2006 20:16

А на колко км. се сипва и колко пари е?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”