пускане на гориво
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
пускане на гориво
Здравейте ,колеги!Значи колата ми е Golf 3 AFN със чип и турбина gt1749va.Напоследък ми се струва че във високите не и достига гориво.Въпроса ми е ако пуснем малко повече гориво ще се оправи ли проблема и ако да с колко г/д ще се вдигне разхода ,сега на дълго със 90км/ч ми гори 4.7-5 на сто. За разхода говорим приблизително знам че зависи от това колко гориво ще се пусне но пак да питам.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: пускане на гориво
valerossi46 написа:Здравейте ,колеги!Значи колата ми е Golf 3 AFN със чип и турбина gt1749va.Напоследък ми се струва че във високите не и достига гориво.Въпроса ми е ако пуснем малко повече гориво ще се оправи ли проблема .....
Ако кажеш какво имаш предвид ?
Умееш да пипаш в програмата , или говориш за друго ?
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Само ще ти кажа че 'две арни нема' , струва ми се че хем икономична кола искаш , хем вървяща , а такова животно нема
Обърни се към някой дето се занимава с мапване , а тука в форума вобще не са малко разбиращите хора
Но мисля че така ''струва ми се '' ''май и е малко'' .... няма кой да ти помогне
Доста образно казано е това

Обърни се към някой дето се занимава с мапване , а тука в форума вобще не са малко разбиращите хора

Но мисля че така ''струва ми се '' ''май и е малко'' .... няма кой да ти помогне

Доста образно казано е това

- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:valerossi46 написа:Здравейте ,колеги!Значи колата ми е Golf 3 AFN със чип и турбина gt1749va.Напоследък ми се струва че във високите не и достига гориво.Въпроса ми е ако пуснем малко повече гориво ще се оправи ли проблема .....
Ако кажеш какво имаш предвид ?
Умееш да пипаш в програмата , или говориш за друго ?
имам в предвид да я засиля във високите трябва повече гориво колата ми е с чип, от сега нататък може ли да се борави с горивото.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
трябва да се направи диагностика дали достига търсените стойности които е задал тунера защото може ефекта да е търсен горивото е по ниско с цел да ограничи въртящия момент за да няма ядове със съединителя
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
ами да така е но незнам кой е правил чипа,защото взех колата така.Доколкото разбрах колегата Brezel го е правил.Но чипа не е стандартен.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега ,AFN мотора с оригинално турбо ,разпръсквачи , мап сензор и с чип достига 143 коня максимално с оригиналния волтаж от 4.48 на помпата без да буташ плочката.Не съм сигурен колко милиграма са пуснати гориво на картата на въртящия момент но щом колата ти набира зверски и не пуши много в турбо лага си не мисля ,че чипа ти е лош ,а просто оптимален 

- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
да така е нито пуши върви си но като ,че ли и свикнах и затова ми се струва че не върви
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
valerossi46 написа:да така е нито пуши върви си но като ,че ли и свикнах и затова ми се струва че не върви
Май сам си си отговорил какъв е проблема
- valerossi46
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:valerossi46 написа:да така е нито пуши върви си но като ,че ли и свикнах и затова ми се струва че не върви
Май сам си си отговорил какъв е проблема
да но питах нещо конкретно!колата ми умалява и искам да я позасиля и питах за горивото
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
По принцип, този мотор , без да му се пипа помпата, и 150 мВа отгоре надув на турбото, си кади черно при максимална порция гориво, която може да даде помпата. Ако при теб не кади, виж какво се случва с показанията на дебитомера. Не вървенето във високите , обикновено се дължи на ниски стойности от него.
Върни се в “Дизелови агрегати”