помощ за закупуване на лекарство от Турция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

помощ за закупуване на лекарство от Турция

Мнениеот mitko66 » Сря 06 юли 2011 5:46

Ако някой може да помогне със закупуване на лекарство от Турция-там е около 30 лева (равностойността им) докато в бг е ок.180 лв, т.е разликата е колосална а трябва да се взима дълго време...
Ако някой ходи често до Турция и може да помогне...
пп. лекарството е axura
Благодаря!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: помощ за закупуване на лекарство от Турция

Мнениеот joker » Сря 06 юли 2011 20:46

mitko66 написа:Ако някой може да помогне със закупуване на лекарство от Турция-там е около 30 лева (равностойността им) докато в бг е ок.180 лв, т.е разликата е колосална а трябва да се взима дълго време...
Ако някой ходи често до Турция и може да помогне...
пп. лекарството е axura
Благодаря!

напиши генеричното му име(това,което го пише под фирменото)....вече почти не се среща такова лекарство,което да няма поне еквивалент в България...генерики бол!!!!

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Сря 06 юли 2011 21:24

Memantine...Няма еквивалент в бг, много е ново все още и не е минал 10 годишният срок на патента...инфо от професора.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 06 юли 2011 21:52

mitko66 написа:Memantine...Няма еквивалент в бг, много е ново все още и не е минал 10 годишният срок на патента...инфо от професора.

Не знам струва ли си да се понесат всички странични ефекти(доста неприятни!!!),които са описани като "меки до умерени"...а то си е направо в графата "чести" ,заради лечението на болестта на Алцхаймер,която все оше остава енигма...ако имаше успешно лечение експрезидента на САЩ Роналд Рейгън щеше да бъде "излекуван"...Един съвет...България вече е в Евросъюза и се съобразява със Европейското законодателство във всички области....Турция не!...правете си изводите...спирам с коментарите.Само завършвам с твърдия си принцип,че човешкото здраве не е опитно поле от ерата на пионерските организации!

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Сря 06 юли 2011 21:58

разликата е огромна,турците да не подбиват вече пазара и с менте лекарства :)

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Чет 07 юли 2011 5:16

Memantine не може да излекува алцхаймер, нищо не може да го стори, но лекарството помага на човека да остане контактен по дълго време, да може да познава близките си и да се обслужва. Нямаш си на представа какво е родителят ти да укасва пред теб, нима не би сторил всичко възможно? Предписано е от най-добрият специалист в областта на деменциите в бг. Бг е в евросъюза а Турция не и какво? това не го разбрах...може би там лекарствта са с ниско качество и тровят населението си?

berta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berta » Чет 07 юли 2011 7:23

брат,съжалявам за баща ти но това е живота е суров... кой каквото му е писано надявам се да се намери кой да ти помогне,и още повече да се намерат лекарства за излекуването на тая болест...а за цената не мога да разбера от къде идва разликата за това го написах... нали се правят по 1 и същ начин

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 07 юли 2011 7:54

Турция е много, много напред в областа на фармацията, работят само по US стандарти, които са в пъти по-високи и по-строги от европейските.

0888220858 Иван, звънни ми да се разберем как и кога да си вземеш лекарството

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 07 юли 2011 13:32

imedarov написа:Турция е много, много напред в областа на фармацията, работят само по US стандарти, които са в пъти по-високи и по-строги от европейските.

Колегата Медаров е най-големият корифей в лекарствата, използвам случая да му благодаря за поредното откритие и да го препоръчам :да:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 07 юли 2011 21:01

imedarov написа:Турция е много, много напред в областа на фармацията, работят само по US стандарти, които са в пъти по-високи и по-строги от европейските.

Това просто не е вярно!!!!Не знам за какви стандарти се говори...има си дизайн на лекарствени проучвания,закон за лекарствените средства и т.н.В САЩ 70% от изписваните медикаменти са генерика,а от генерика съм се напатил!Ако някой знае какво е рацемична смес и каква е ролята на оптичните изомери на едно и съшо вещество при ефекта му върху биологочни структури знае за какво става въпрос.Освен това има и понятие процент активно вещество с което има голяма заигравка!Търговията с лекарствени средства понякога е опасно далеч от истинската медицина...и морала на лекаря!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пет 08 юли 2011 7:45

Докторе, ще се бъркаш там дето не разбираш? Некой казва ли ти на теб как да лекуваш и какви диагнози да поставяш?

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 08 юли 2011 8:17

imedarov написа:Докторе, ще се бъркаш там дето не разбираш? Некой казва ли ти на теб как да лекуваш и какви диагнози да поставяш?

Абе и аз това се питах.Колегата търси лекарство, imedarov му помага за това/за което БРАВО/ и край.Кратко и ясно.Ко зехте да разтягате локуми.Ма дай ся генерици ,ма дай да видим годишните приходи на фармацевтичната компания производител и т.н.Дай ся да се правим на велики.Ми да взема и аз да се обяснявам колко съм велик в моята област и как совите не са това което са.

Потребителски аватар
mitko66
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пет 08 юли 2011 15:13

Предварително благодаря на Иван за оказаната помощ и то за човек (визирам себе си) когото изобщо не познава...
:bowdown

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 08 юли 2011 15:24

mely написа:
imedarov написа:Докторе, ще се бъркаш там дето не разбираш? Некой казва ли ти на теб как да лекуваш и какви диагнози да поставяш?

Абе и аз това се питах.Колегата търси лекарство, imedarov му помага за това/за което БРАВО/ и край.Кратко и ясно.Ко зехте да разтягате локуми.Ма дай ся генерици ,ма дай да видим годишните приходи на фармацевтичната компания производител и т.н.Дай ся да се правим на велики.Ми да взема и аз да се обяснявам колко съм велик в моята област и как совите не са това което са.

Ти орнитолог ли си mhihi

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 08 юли 2011 21:56

Май нещо професията ми е свързана именно с медикаменти(които ти наричаш по търговски "лекарства')....я помисли кой не разбира...Медицината е 99% диагноза и само 1% лечение,господин търговецо!Човешкото здраве не е за търговия...така ме учеха някога хора,които никога няма да забравя!!!С тези странични ефекти не бих приложил този препарат на близък човек...а и на неблизък!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”