Въпрос за охладителната система на поло 6N
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Въпрос за охладителната система на поло 6N
Интересува ме точно колко събира охладителната система? Полото е 6N 1.4 98-а година. Благодаря предварително!
Последна промяна от lion_heart002 на Чет 14 юли 2011 23:42, променено общо 1 път.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за охладителната система на поло 1.4
Според AutoData 5.6л. Т.е 2 шишета Hepu или Swag който са разфасовки по 1.5л концентрат за 1:1 ще ти стигнат точно и ще остане малко за доливане. Виж и на разширителния съд дали е G11 или G12, съответно син или червен. G12 е органичен и се сменя на 5 години а синия на 2. Български по възможност не си вземай, особено Motox.
-
lion_heart002
Благодаря,значи две шишенца по 1.5 литра ще ми стигнат.А как да източа системата напълно,понеже има смесен антифриз????
Напълно едва ли ще можеш, но ако откачиш долния маркуч на радиатора ще изтече толкова, че да побереш 3л. антифриз. За да знаеш обаче че системата е чиста и е само с нов антифриз, варианта е промиване няколко пъти с вода и тогава наливане на новия. Аз лично я промих 3-4 пъти с дестилирана вода, като първо сипах добавка за почистване в стария антифриз и накрая като спря да тече гадория при източването сипах антифриза.
-
lion_heart002
Ок,благодаря много за инфото! 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ако разкачиш от термостата ще изтече повече, а при мен като сменяхме надухме с компресор в казанчето и после налях над 5л.
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
rokera написа:Напълно едва ли ще можеш, но ако откачиш долния маркуч на радиатора ще изтече толкова, че да побереш 3л. антифриз. За да знаеш обаче че системата е чиста и е само с нов антифриз, варианта е промиване няколко пъти с вода и тогава наливане на новия. Аз лично я промих 3-4 пъти с дестилирана вода, като първо сипах добавка за почистване в стария антифриз и накрая като спря да тече гадория при източването сипах антифриза.
Не съм съгласен с теб колега:
1.системата на тези мотори не може да се източи цялата,докато не се свали водната помпа поне
или да се издърпа тръбата от водната помпа до тройника;
2.при сипването на такава добавка за промиване ,тя остава почти цялата разредена в новия
антифриз и почва да прави едни такива чудеса ,че...
Супер глупаво са измислени тези охладителни системи
!Ако бяха направили едно кранче на блока,проблема щеше да се реши изцяло!-
lion_heart002
Преди малко се занимавах с тази глупост...На топъл мотор ръгнах гореща вода от един маркуч в разширителния съд и я запалих като разкачих долния маркуч към радиатора,промивах докато не почне да тече кристално чиста вода,след това сипах новия антифриз и така...Има ли пробка за обезвъздушаване,че нещо няма пък парно сега бараката? 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Обезвъздушава се сама, т.к. казането се явавя най-висока точка - палиш, оставяш да загрее с отворена капачка на казанЯ, чакаш докато да загрее напълно, като междувременно ако всмукне доливаш, като тръгне да прелива затваряш капачката, караш няколко км, после след като изстине напълно (на другия ден) доливаш до макс и това е. Ако не иска да се обезвъздуши сама вероятно има запушено някъде.
-
lion_heart002
Пичове сте-мерси много.Бараката е ок вече! 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”