Незнам дали това е точния раздел...ама понеже сам ще си ги монтирам предполагам влиза в графата.
Досега бях с големия тампон горе
Взех койловете и минавам на малкия тапон
моето окачване го разглобих и от него взех гайката която държи тампона и една шайбичка под самия тампон.
И въпросът.....тези същите неща ги слагам по същия начин на койловете, както са били на factory окачването?
Въпрос за монтаж на койлове МК3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за монтаж на койлове МК3
И аз минах от тоя път , няма никаква разлика
(освен тампоните)

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Ок тогава.....благодаря!
- ZeroCool
- Контакти:
А й още нещо....койловете си нямат прахоуловители......трябвали ми.....ако ми трябват от къде да намеря...стоковите нестават
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
първо дали му е тука мястото- според мен не е
на въпроса ти-
тампона лежи върху лагерче, незнам за какви шайби говориш. Бих те посъветвал да направиш няколко снимки и да го обсъдим преди да тръгнеш да ги качваш, щото е много вероятно да го правищ 2 пъти.
Трябва да имат противоударни тампони и прахоуловители. Това че ги нямаш е проблем. За оригинални не си и помисляй, оосвен ако не намериш от някое прецакано окачване ползвани такива. Опитай с някакво побългаване.
Този подфорум е само за вече осъществени проекти, а не за да отправяте запитвания как тепърва да процедирате с даден проблем!
на въпроса ти-
тампона лежи върху лагерче, незнам за какви шайби говориш. Бих те посъветвал да направиш няколко снимки и да го обсъдим преди да тръгнеш да ги качваш, щото е много вероятно да го правищ 2 пъти.
Трябва да имат противоударни тампони и прахоуловители. Това че ги нямаш е проблем. За оригинални не си и помисляй, оосвен ако не намериш от някое прецакано окачване ползвани такива. Опитай с някакво побългаване.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
чудил съм се като разглеждам из нета обяви за койлове защо НОВИ такива се продават без прашници
шокове имат ама там при семерингата всичко става леш след първия дъждовен преход - някой краде ли ги или са ултра мега скъпи и не влизат в цената
шокове имат ама там при семерингата всичко става леш след първия дъждовен преход - някой краде ли ги или са ултра мега скъпи и не влизат в цената
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сигурно са скъпи прахоуловителите, но в повечето случаи стават перфектно маншони за кормилна рейка някаква с размери приблизително тия на стеблото на амортисьора.
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Аз когато зех мойте от колегата гуру всичко си имаха а относно монтажа си ги карам с големия тампон и нямам проблеми макар че колегата ми каза че трябва да мина на малкия според него майстора който ми ги слагаше каза че не ми трябва малък а ги направи направо с големи пак.
- ZeroCool
- Контакти:
Th3_Storm написа:Аз когато зех мойте от колегата гуру всичко си имаха а относно монтажа си ги карам с големия тампон и нямам проблеми макар че колегата ми каза че трябва да мина на малкия според него майстора който ми ги слагаше каза че не ми трябва малък а ги направи направо с големи пак.
Минавам на малкия щото такива имам не за друго
- ZeroCool
- Контакти:
Ето койловете

Шайбата и гайката, които смъкнах от стоковото окачване + новото лагерче и новия малък тампон

като на стоковото качване нещата са поставени в този ред
върху прожината е "камбанката" която я придържа
върху камбанката е тази шайба от преднита снимка

Върху нея е тампона, който беше големия, сега минавам на малкия
и след това се завива тази странна гайка с двата прореза която държи тампона за амортесьора

И така като мисля уж логически като слагам койла нещата трябва да са така:
първо шайбата, после лагерчето, след това гайката и накрая си поставям просто тампона върху лагерчето

Тук се вижда шайбата как влиза точно в лагерчето

Правилно ли мисля?
Смисъл да не слагам нещо наобратно, или пък нещо да не е задължително да сложа?
След като приключа с тая процедура ще направя една подредена тема, със снимки...евентуално може да потребе на некой

Шайбата и гайката, които смъкнах от стоковото окачване + новото лагерче и новия малък тампон

като на стоковото качване нещата са поставени в този ред
върху прожината е "камбанката" която я придържа
върху камбанката е тази шайба от преднита снимка

Върху нея е тампона, който беше големия, сега минавам на малкия
и след това се завива тази странна гайка с двата прореза която държи тампона за амортесьора

И така като мисля уж логически като слагам койла нещата трябва да са така:
първо шайбата, после лагерчето, след това гайката и накрая си поставям просто тампона върху лагерчето

Тук се вижда шайбата как влиза точно в лагерчето

Правилно ли мисля?
Смисъл да не слагам нещо наобратно, или пък нещо да не е задължително да сложа?
След като приключа с тая процедура ще направя една подредена тема, със снимки...евентуално може да потребе на некой

- ZeroCool
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Сигурно са скъпи прахоуловителите, но в повечето случаи стават перфектно маншони за кормилна рейка някаква с размери приблизително тия на стеблото на амортисьора.
тая седмица ще ида да поровя да си намеря нещо.....макар че като си смъквах стоковото окачване бая прах не бяха уловили прахоуловителите

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
така е, правилно си ги наредил
тая странна гайка я изхвърли и сложи гайката която ти е била към окачването- нормална шестостенна гайка, при това доста тънка. После като сложиш сгобения макферсон в ботуша на купето, ще трябва да завиеш още една гайка от горната страна на бомбето и странната гайка може да ти пречи, понеже е много дебела.
тая странна гайка я изхвърли и сложи гайката която ти е била към окачването- нормална шестостенна гайка, при това доста тънка. После като сложиш сгобения макферсон в ботуша на купето, ще трябва да завиеш още една гайка от горната страна на бомбето и странната гайка може да ти пречи, понеже е много дебела.
- ZeroCool
- Контакти:
pe6kata написа:така е, правилно си ги наредил
Нямам тази гайка за която говориш.....окачването е SH (Second Hand - димек...втора употреба

Но пък имам струг...така че ако пречи ще се измисли нещо

Под дебела имаш впредвид висока, и няма да ми остане място къде да навия горната гайка?
А отгоре на ботуша преди да завия гайката която фактически държи амортесьора за купето...трябва да сложа и онея метални...да ги неречем капачки
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам само защо слагаш чашката за пружината от старото окачване.Тя е нужна при фиксирани окачвания.
На койловъри можеш да сложиш и голям и малък тампон.
Не очаквай китаец да идва с всичко ,като прахоуловители шок тампони и т.н все пак са за + - 500лв.
Намираш както Одаджийски ти каза маншони за рейка съответно гледаш едните да са с по-голяма дупка заради предното стебло,което е по-дебело и ги нахулваш като презерватив отгоре. Преди това шок тампоните вътре и си готов.
На койловъри можеш да сложиш и голям и малък тампон.
Не очаквай китаец да идва с всичко ,като прахоуловители шок тампони и т.н все пак са за + - 500лв.
Намираш както Одаджийски ти каза маншони за рейка съответно гледаш едните да са с по-голяма дупка заради предното стебло,което е по-дебело и ги нахулваш като презерватив отгоре. Преди това шок тампоните вътре и си готов.