Re5Pec7 написа:или ако искаш ще ви дам телефон на човека от Варна. До колкото знам и той праща по еконт
Супер, скоро имам път към варна и може да се разберем нещо...
верно ли е 10 лв

Re5Pec7 написа:или ако искаш ще ви дам телефон на човека от Варна. До колкото знам и той праща по еконт
Re5Pec7 написа:Kакви 50ст .... Жоро ми го прави за 0,20 лв/л. Това са 150% разлика, което не е малко ...Все пак не знам как вървят цените в София. Просто за 50л аквариум повече от 4мм стъкло няма смисъл. То може и с 10мм стъкло да го направят и да искат 0,70лв/л, но не там е работата
Re5Pec7 написа:Kакви 50ст .... Жоро ми го прави за 0,20 лв/л. Това са 150% разлика, което не е малко ...Все пак не знам как вървят цените в София. Просто за 50л аквариум повече от 4мм стъкло няма смисъл. То може и с 10мм стъкло да го направят и да искат 0,70лв/л, но не там е работата
xploda написа:6W ми се струва много малко. По принцип го дават половин ват за литър да е нормалното осветяване, а ако ще гледаш растения ват за литър.
Аз днес си взех аквариума от един колега от Шумен - 112 литров, от флоатно 6мм стъкло с разпънки и лепен с черен силикон, страшно се е получило. Взех днес кварцов пясък 1.6-3мм - 25кг. торба. Поръчах осветлението 3х18 вата, оборудване също поръчах. Което дойде утре ще го взема, останалото в понеделник. Остава утре да се отбия до бриколажа да видя за лист стиропор да подложа и някакви плоскости за капак, че един колега вика кажи им да ти итрежат точни размери, даже можели и да го сглобят, ама ще се види на място. Идната седмица мога да пусна някакви снимки ако някой иска
joker написа:Някога през 70-те гледах рибки почти професионално.В 3 аквариума със стени от винкел(тогава така се правеха!) с обем от окло 80л гледах и развъждах около 3о вида...Аквариумът е красив ,когато:
1.Водата е кристално чиста.
2.Има добро осветление
3.Има добра "декорация"....водорасли,камъни,дънна покривка
4.Има дълбочина и височина на визията.
5.Рибите са жизнени и активни.
За целта спазвах няколко основни правила.
1.Всяка вечер с маркуч отнемах около 5-6 л вода като заедно с това засмуквах и екскрементите на рибите от дъното.
2.Дъното имаше 4 слоя чакъл,който събирах от морето...най-отгоре бе едрата и декоративна фракция,а отдолу най-дребната.събирах го от морето,но задължително го преварявах с бързовар!
3.Въздушната помпа минаваше задължително през дунапрен,но той бе скрит зад декоративна скала...иамх много такива(в морето потрести камъни податливи на обрабка има бол!)
4.хранех рибите си само с жива храна(тубифекси).
но това беше.....ееееееех ...преди 40 г....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта