Километраж на Голф 3 с подсветка отзад

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 13:06

-Maxxx- написа:А аз не разбрах ти с този цвят ли ще ги оставяш или ще боядисваш или можеби стикери?

човека каза че ще ги дооправи пропуските и след като вече няма забележки ще му мисли дали ще смени материала или ще ги боядисва

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Чет 24 авг 2006 13:09

patzo написа:
-Maxxx- написа:А аз не разбрах ти с този цвят ли ще ги оставяш или ще боядисваш или можеби стикери?

човека каза че ще ги дооправи пропуските и след като вече няма забележки ще му мисли дали ще смени материала или ще ги боядисва

Sry.. Не съм прочел! :)

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 24 авг 2006 13:09

несъм си играл аз а познат,затова не мога да кажа нищо.а за цвета-да с този засега поне.

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 13:14

SMEL написа:несъм си играл аз а познат,затова не мога да кажа нищо.а за цвета-да с този засега поне.

много ще съм благодарен ако успееш да ми ги изпратиш !

иначе да те питам нещо друго.. сега като са изрязани скалите, цифрите.. и др по ламаринените километражи, мислиш ли да слагаш нещо като фолио отзад , защото си мисля че може много ярко да преминава светлината през прорезите, а пък и няма да е равномерна !

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Чет 24 авг 2006 13:17

patzo написа:
SMEL написа:несъм си играл аз а познат,затова не мога да кажа нищо.а за цвета-да с този засега поне.

много ще съм благодарен ако успееш да ми ги изпратиш !

иначе да те питам нещо друго.. сега като са изрязани скалите, цифрите.. и др по ламаринените километражи, мислиш ли да слагаш нещо като фолио отзад , защото си мисля че може много ярко да преминава светлината през прорезите, а пък и няма да е равномерна !

И аз това го питах как смята да я направи равномерна а за яркоста тя би трябвало да може да се променя!(зависи от диодите все пак!)

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 13:20

те че се регулират.. да така е... но един диод добре поставен да свети точно напред дава 100% и светлината му е насочена.. те няма да са на разстояние назад че да може да се поразсее светлината, а ще са близо до ламаринката където ще свети почти изцяло на 1 място... не е като обикновените крушки които разсейват светлината, а и са 10х по силни :|

но не му знаеме идеята на колегата.. той сам ще каже ако е помислил по въпроса

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Чет 24 авг 2006 13:22

patzo написа:те че се регулират.. да така е... но един диод добре поставен да свети точно напред дава 100% и светлината му е насочена.. те няма да са на разстояние назад че да може да се поразсее светлината, а ще са близо до ламаринката където ще свети почти изцяло на 1 място... не е като обикновените крушки които разсейват светлината, а и са 10х по силни :|

Според мен най-добре едно парче перциглас и места да диодите!

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 13:32

-Maxxx- написа:
patzo написа:те че се регулират.. да така е... но един диод добре поставен да свети точно напред дава 100% и светлината му е насочена.. те няма да са на разстояние назад че да може да се поразсее светлината, а ще са близо до ламаринката където ще свети почти изцяло на 1 място... не е като обикновените крушки които разсейват светлината, а и са 10х по силни :|

аз не съм разглабял още километража и не знам колко местенце има зад циферблатите.. но и аз си мислех същото за персиглас, но малко по-дебело парченце (около 5-6 мм поне) за да може да се пробият отвори на равни места където да се поставят диодите така че да има най-добро разсейване на светлината

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Чет 24 авг 2006 13:43

patzo написа:
-Maxxx- написа:

аз не съм разглабял още километража и не знам колко местенце има зад циферблатите.. но и аз си мислех същото за персиглас, но малко по-дебело парченце (около 5-6 мм поне) за да може да се пробият отвори на равни места където да се поставят диодите така че да има най-добро разсейване на светлината

Аз направих една скица ама сега няма как да я кача тука, аре като я кача ще пратя... а иначе на мен това ми е една от идеите за подсветка на табло, изрязваш дормата на циферблата от перциглас самоче без дупки, прайш си на фотошоп там както иска6 да ти изглежда таблото и залепяш върху персигласовия циферблат и слагаш цветно фолио и даже ако искаш можеж глоу ефект да направиш..

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 13:53

-Maxxx- написа:Аз направих една скица ама сега няма как да я кача тука, аре като я кача ще пратя... а иначе на мен това ми е една от идеите за подсветка на табло, изрязваш дормата на циферблата от перциглас самоче без дупки, прайш си на фотошоп там както иска6 да ти изглежда таблото и залепяш върху персигласовия циферблат и слагаш цветно фолио и даже ако искаш можеж глоу ефект да направиш..

ще я качиш да я видиме... отностно персигласа.. не знам дали ще можеш да го изрежеш така както е направил колегата с ламаринките, всъщност то че може, сигурно е така, но знам че се чупи ако почнеш да го режеш нещо на ръка и като го понатиснеш по силно, а не можеш да го прекараш през лазера като СМЕЛЛ.
не съм мн запознат с пластмасите, това е само мое предположение.. аз съм по ламарините ;)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 24 авг 2006 16:08

чекай и аз да напиша нещо :)

преди доста време ми се занимаваше /ама все не остава време/ и тогава реших да го правя така:

1. купших от това ел фолио
2. ще принтна километражите или на залепващо се фолио или друго /но нещо меко ставащо за залепяне/. Слагам съответния цветен филтър отдолу, за да докарам желания цвят, после ел фолиото и всичкото това го залепям за съществуващите километражи

макар че варианта с изрязване на метални километражи е най-читав само дето нямам резервни върху които да пробвам докато тествам :(

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 16:49

VWGT написа:чекай и аз да напиша нещо :)

преди доста време ми се занимаваше /ама все не остава време/ и тогава реших да го правя така:

1. купших от това ел фолио
2. ще принтна километражите или на залепващо се фолио или друго /но нещо меко ставащо за залепяне/. Слагам съответния цветен филтър отдолу, за да докарам желания цвят, после ел фолиото и всичкото това го залепям за съществуващите километражи

макар че варианта с изрязване на метални километражи е най-читав само дето нямам резервни върху които да пробвам докато тествам :(

какво е това "ел фолио" ??
и как ще свети този километраж отзад като го залепиш в/у истинския който е плътен ?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 24 авг 2006 17:20

patzo написа:
и как ще свети този километраж отзад като го залепиш в/у истинския който е плътен ?

такова, на което като му подадеш напрежение и свети, то ще е м/у моя километраж /новия/ и стария ... т.е. стария няма нъжда да прозира, той ще е само като основа

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Чет 24 авг 2006 17:36

VWGT написа:
patzo написа:

такова, на което като му подадеш напрежение и свети, то ще е м/у моя километраж /новия/ и стария ... т.е. стария няма нъжда да прозира, той ще е само като основа

ти направо ме хвърли в размисли... съвсем сериозно не знаех че има такова фолио... какво напрежение може да му се подава..
кажи нещо повече за него ? колко струва.. каде може да се намери. ..

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 24 авг 2006 17:40

Върни се в “Направи си сам!”