Моля за съвет: дърпа на дясно след 3 стенда.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Моля за съвет: дърпа на дясно след 3 стенда.

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 05 юли 2011 19:41

Ако беше в София да ти помогна ма там :banghead:

при нас има стенд за баланс и мачкане на гумата,като имитира пътните условия,след такъв баланс машината ти показва коя гума къде трябва да отиде в зависимост от това какво искаш,най-малко дърпане,най-малко биене и така,то са едни салтананти и т.н.,лошото е ако са с посоки или страни-вътрешна външна,тогава трябва да се сваля,обръща,завърта или как дойде самата гума по джантата :idea: ,,Проблема ще ти се реши само с такъв баланс ,щом 3 пъти си ходил на стенд и всичко е Ок. :idea:

gogalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogalov » Вто 05 юли 2011 19:49

peter70 написа:Здравейте.
Тъй като ми предстои пътуване реших да сменя по пасата (B3/2E) това което е за смяна по предницата: тампони на Макферсона и десен кормилен накрайник(беше му се отворил маншона и така и така се минава стенд....). Колата беше минала стенд за последно при смяна на зимни с летни гуми на 1 април. От тогава съм минал 5000 км. Държи правата, не влиза сама в завой и т.н. въобще всичко е наред. С алуминиеви джанти съм и гуми премиум континентал на един сезон. До деня на ремонта не съм имал абсолютно никакви оплавания с изключение на чукането горе в амортисъорите от лоши тампони.
След смяната им и последвал стенд колата взе бясно да дърпа наляво сама, ако влезнеш в завой дозавиваше. Върнах им я. Реакцията бе: всичко е в зеленото. Пипнаха малко наклона на десния амортисъор и колата взе да дърпа на дясно.Прежалих 30лв и отидох в Кастрол на "Бр Бъкстон". Там просто гледах и честно да си призная не можах да се хвана за нищо. Настройките на сходимост и наклона бяха точно в средата, провериха предницата обстойно всичко е наред.След техния стенд започна да бяга на ляво. Върнах се размениха ми гумите и започна да бяга на дясно.Пробвах със зимните ми гуми(балансирани и проверени): дърпа на дясно, пробвах със други джанти и гуми дърпа на ляво.
Въпроса ми е къде бъркам: как след смяна само на макферсон тампони и изведнъж се оказва че гумите ми които до момента са 6 изведнъж са много криви? Тази кола я карам само аз и гарантирам че не е влизала в сериозни дупки. Моля за съвет наистина ми е необходим.
Благодаря Ви предварително!!!!!

колега незнам каде си ходил на реглаж но ас сам обиколил доста места за реглаж.ако си от софия посети сервис маргел на ботев гратско шосе и няма да сажаляваш там ако има нещо нередно венагати казава каде е проблема и няма да ти земат парите. и ако имаш трагнал тампон на носач и от там може да идва проблема при мен се е случвало такова нещо

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 05 юли 2011 20:11

gogalov написа:...........
колега незнам каде си ходил на реглаж но ас сам обиколил доста места за реглаж.ако си от софия посети сервис маргел на ботев гратско шосе и няма да сажаляваш там ако има нещо нередно венагати казава каде е проблема и няма да ти земат парите. и ако имаш трагнал тампон на носач и от там може да идва проблема при мен се е случвало такова нещо

Колега сори ма тоз пост не мое ме убедиш ,че е друго яче освен :неграмотно написан

:не:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 06 юли 2011 12:52

MITKO_DVD написа:Ако беше в София да ти помогна ма там :banghead:

при нас има стенд за баланс и мачкане на гумата,като имитира пътните условия,след такъв баланс машината ти показва коя гума къде трябва да отиде в зависимост от това какво искаш,най-малко дърпане,най-малко биене и така,то са едни салтананти и т.н.,лошото е ако са с посоки или страни-вътрешна външна,тогава трябва да се сваля,обръща,завърта или как дойде самата гума по джантата :idea: ,,Проблема ще ти се реши само с такъв баланс ,щом 3 пъти си ходил на стенд и всичко е Ок. :idea:

Къде е този стенд и какви пари ориентировъчно е една такава процедура?

shimbi
Автомобил: джета 2012г
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shimbi » Сря 06 юли 2011 22:41

и при мен след смяна на тампоните на макферсоните започна да дърпа на ляво,след 3 реглажа вече е добре но на последния реглаж му казах на оня майстора че ми е трети и че дърпа и може нещо да е променил не в нормите само и само да се управи,но при всички реглажи си беше в нормата.според мен са фтулки на носачите но не съм ги сменял.

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Пет 08 юли 2011 21:42

Здравейте,
докъде стигнах с моето дърпане:
всичко е в нормите, увеличиха ми малко наклона на дясната гума, но пак в нормата и оправиха сходимоста. Личното ми впечатление е че пак дърпа и е малко странно нестабилна на пътя. Смятам че имам разбита втулка но разбиването е толкова малко че не може да се хване. За сега оставям нещата така, че ме чака почивка. Смятам че до 2000-3000 км ще стане ясно от каво е.
Лека и безаварийна на всички

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Съб 09 юли 2011 7:53

Това с дърпането надясно след смяна на тампони макверсон ми се случи и на мен наскоро, но при размяна на предните гуми се оправи. Аз поне си знам, че тези гуми вече са за смяна и не се изненадах много-много.

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Съб 09 юли 2011 17:14

При мен имаше същият проблем, колега. Ходих и аз на 2-3 стенда и накрая се оказа крива джанта. Смених я и проблема изчезна. Аз залагам за проблем по гумите или джантите. Имай предвид, че моята джанта при баланса не показваше, че е крива...

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Съб 09 юли 2011 20:21

Колега май нещата отиват към НОВИ гуми, при мен след като взех колата от гаража ми теглеше наляво, отивам на стенд и пичовете ми викат сменявай гуми предницата ти е перфектна, след като смених гумите колата "заспа" на пътя.

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Съб 09 юли 2011 22:17

Не винаги този проблем може да се реши с нови гуми - факт: в момента съм със нови предни гуми и пак дърпа леко на дясно. Щом стане ясно къде е проблема и ще пиша.

Потребителски аватар
StariaPassat
Автомобил: Passat b3
Двигател: 9A 1992

Мнениеот StariaPassat » Пон 11 юли 2011 11:58

От толкова коментар, незнам дали се вписвам.
Когато си на скорост, подай газ и я отпусни. Ако тегли в различна степен или посока, може да е луфт в кормилна щанга (или както му се казва). Макар че при толкова обслужване по сервизите, си мисля, че са обърнали внимание на това.

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Пон 25 юли 2011 14:13

Здравейте,

колкото и да е странно, мисля че си разреших проблемите с дърпането. Проблема изобщо не беше отпред а отзад: луфт(и то значителен) във заден ляв лагер. След обирането на луфта дърпането изчезна.
Лагерите са здрави, скоро са сменяни и нямат шум. За момента всичко е наред.

Лека и безаварийна на всички и благодаря за отзивчивостта Ви.

Потребителски аватар
MiroKirev
Автомобил: Passat B5 variant 4motion
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Чет 12 яну 2023 19:18

Да се включа и аз...
Имам същия проблем - колата дърпа леко на дясно... Ходих в три сервиза и не го оправиха, от тогава смених два чифта летни гуми (последните са нови) , два чифта зимни гуми (последните са нови), преглед и на алуминиевите и на стоманените джанти, а от скоро, се изсипах и една стабилна сума и смених цялото окачване от пред + пружини и амортесьор + дискове и накладки + пружини и амортесьори и от заде, след което постеих отново два сервиза и резултат ЙОК :-(
Дайте съвет.
Прикачени файлове
123.jpg

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Пет 13 яну 2023 7:10

И на двата протокола пише, че сходимостта на предните колелета еизвън норми. Регулирали ли са нещо или само са мерили?

Потребителски аватар
MiroKirev
Автомобил: Passat B5 variant 4motion
Двигател:

Мнениеот MiroKirev » Пет 13 яну 2023 7:22

Аз и на двете бележки единственото, което мога да разчета е "преди" и "след", но и в двата случая, колата тегли на дясно, като след втори път колата тегли още по-силно на дясно и дори леко ми се затегна волана, което незнам как може да се случи след реглаж... (втория случай е вчера, от люлинския 6+)

Върни се в “Passat”