Re5Pec7 написа:joker, всяка вечер отнемане на част от водата, колкото и малко да е, е прекалено. Не може да се създаде нормален азотен цикъл, което не е добре за аквариума като цяло.
За осветлението - ват на литър е прекалено много, освен ако не искаш да си правиш полянки (ниски разстения) по дъното. Аз съм с 0.3 вата на литър и растенията ми се развиват пре доволно.
levonik написа:Често водата зеленясва от пряката слънчева или дори дневна светлина. Независимо от степента на зеленясване се слага обгорен многожичен меден проводник, 2 кв.във водата за една вечер. Сутринта всичко зелено е паднало на дъното. Декоративните водорасли с коренова система, дори т.нар. леща на повърхността, им няма нищо. Трябва веднага да се изсмуче от дъното , защото следва диво разложение.
Re5Pec7 написа:joker, всяка вечер отнемане на част от водата, колкото и малко да е, е прекалено. Не може да се създаде нормален азотен цикъл, което не е добре за аквариума като цяло.
За осветлението - ват на литър е прекалено много, освен ако не искаш да си правиш полянки (ниски разстения) по дъното. Аз съм с 0.3 вата на литър и растенията ми се развиват пре доволно.
mupk0 написа:..
xploda написа:mupk0 написа:..
Moжело е да сложиш някакъв рефлектор да сочи право надолу. Можеш да го облепиш отвътре навсякъде с фолио за печене, аз така мисля да направя. Като праснеш и една черна боя отвън и си готов
hooligans написа:Супер е станало![]()
Имам няколко въпроса само
двете бутилки с вода са предназначени за преливане предполагам?
а колко литрово ти е аквариумчето?
Изглежда супер свежо![]()
браво![]()
само внимавай да не го загрозиш с кутията
mupk0 написа:Вчера видях и за почистване на стъклата от тези магнитни гъби.Има ли смисъл от тях ?
mupk0 написа:...Вторник ми пристига новият филтър,Филтъра, Сифона...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта