Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот Ludia » Нед 10 юли 2011 20:53

интересно състезание, много драма...
Демагогията на редбул няма да я коментирам, просто защото не ме изненада... лично на мен ми беше ясно че Уебър е втори пилот в отбора, още от финала миналата година..
Радвам се на победата защото Алонсо спечели с мъжко каране... дали забавянето на Фетел в бокса, после помощта от Хамилтън при задържането на редбула са били решаващи не знам, а и не ме интересува.
Правилата или по-скоро промяната им от днес за утре, също няма да коментирам, защото никой няма да вземе мнението ми предвид. Прекалено много пари са заложени на масата, а и няма как да е иначе - спорта нямаше да е това което е ако не беше така.
Но екипа на Макларън заслужава сериозни, много сериозни критики относно представянето си този уикенд. Първо малоумна стратегия в квалификациите, после куп грешки от механиците и инженерите. И не на последно място - ясно се вижда, че изостават в развитието на болида спрямо конкурентите си.

ПС : за коментаторите толкова много обидни епитети ми идват на акъла, че чак ме хваща срам :oops:

ПС2 : Изображение

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Нед 10 юли 2011 21:06

Обаче Бътън отпадна по много тъп начин. Човека пре спокойно можеше да стъпи поне на 3-то място на подиума. Аз по принцип съм фен на макларън, ама те на правите изоставаха с по минимум 15-20км/ч. което си е доста стабилна разлика и конкурентите бързо ги застигаха. Май май ще ставам фен на ред-бул mhihi . То ще се окаже, че рено правят по добри двигатели за Ф1 отколкото мерцедес(то не е само двигателя ама и той си е важен).

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 10 юли 2011 22:51

mariovasi написа:Изображение

:applause: :banana

Ураааааааааааааааа

Петел си чупи крака и титлата е за Феарари... :012:

Всичко е ясно....

Жоре,знам че си фен на Феарари,ама не си казваш... mhihi :kissy:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 10 юли 2011 22:57

Dead man написа:
mariovasi написа:Изображение

:applause: :banana

Ураааааааааааааааа

Петел си чупи крака и титлата е за Феарари... :012:

Всичко е ясно....

Жоре,знам че си фен на Феарари,ама не си казваш... mhihi :kissy:

там е въпроса Саше, че и да не е Фетел в този болид, титлата е тяхна. Даже ако не е той може да се окаже още по-сигурна mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 11 юли 2011 6:37

Gladiatora_G60 написа:F.Alonso - ПРЕЗИДЕНТ !
RedBull - Нали при тях нямаше отборни заповеди,каквоо стана ?
Hamilton - НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЦИГАНИН !

Гениално! :applause: :063:

Нещо по-креативно няма ли? mhihi

Коментарите на http://www.formula1.bg ? mhihi

П.П.: ФИА и да ги коментираме и да си мълчим е все тая. Щом парите текат, правилата се пренаписват и Бърни лобира, където е необходимо. От велик спорт всеки сезон по някое време го обръщат на детски пясъчник - дай си ми лопатката, на си ти кофичките, няма да си играя с тебе...

П.П.2: Най-грозното нещо - заповед от бокса!!! Позор в червени нюанси за биковете!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 11 юли 2011 7:58

първо честита изстрадана половин сезон победа на Алонсо. Мисля че трудно щеше да изпревари Фетел в състезание, може би щеше да се добори до второто място...
Второ някои има ли представа защо Маса го държаха толкова дълго с третия комплект гуми - :?: Трето - повече от стабилно представяне на Редбул - сто грешки и пак 2 и 3 място..... Отборни заповеди дрън дрън - на Уебър му е ясно като бял ден какво и как трябва да прави, може би за малко не видя кои е пред него и се беше поувлякъл, но дори и да беше изпреварил щеше да го викнат в бокса за още едни гуми в последната обиколка .... Едва ли някои може да си мисли че има отбор, та дори и най-слабите който да няма 1 и 2 пилот.
Макларън - чак такава издънка не очаквах, единия без гориво, другия без гайки , можеха да се борят и с Ферари и с Редбул ....
Мерцедес ако не направят предното крило на Михаел здраво, като гребло на фадрома едва ли ги чака нещо добро. :mrgreen:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 11 юли 2011 8:20

Без значение дали има или няма първи и втори пилот, заповедта от бокса е крайно грозен и явен начин да се подправи крайния резултат. Изключително обидно е да гледаш как пилот, който има шанс да направи интересна битка, е лишен от правото си да се състезава за всеки метър асфалт! При подобни обстоятелства състезанието вече не е състезание, а процесия! Мерси, ама не, мерси... :banghead:

Като имат първи и втори пилот да направят по-добра стратегия и по-хубав болид на първия... няма нужда от "стоп палки" от бокса... да не са катаджии?

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 11 юли 2011 9:04

Добре,когато няма шанс за титлата,става 2-ри пилот и трябва да помага с каквото може,Уебър да стопи 100т. не ми се вярва,от тук до края ще помага и още заповеди ще има ако трябва eusa

Ако Фетел беше първи щяха да оставят Уебър да се бори,ама още точки да подаряват на Алонсо или да вземат да се ударят :screwy

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 11 юли 2011 9:08

Баце, ако искаш да се подреждат на старта и да им се забрани да се атакуват, а?

Това състезание ли е?

Ами ако Уебър вземе, че стопи 100 точки?

Защо са им по двама пилоти изобщо?

Да го направят с 24 отбора с по един пилот! Или направо втория да го обявят за тест пилот и това е... или да ги разделят на 2 шампионата - за първи и за втори пилоти!

Пародия, обида, процесия, парад на суетата, жалко подобие на състезание, грозна подигравка!

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Пон 11 юли 2011 9:14

Шефовете гледат да си спечелят парите. Формула 1 не беше такава, каквато беше.... :dummy:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 11 юли 2011 9:16

То това си е от край време,нищо ново,с Шумахер във Ферари как беше,с Алосо в Рено и Крашгейт и сега при Скудерия с ду ю ъндърстенд,с Бътън в Браун също имаше и с Фетел сега не е по-различно и догодина пак ще си има mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 11 юли 2011 9:19

И това да не означава, че е хубаво?

Бягаш от коментар на основния проблем със заповедите - на теб харесва ли ти да гледаш борби, нагласени по радиото от бокса? :bishop

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 11 юли 2011 9:32

Е колега естествено,че не ми харесва,но и чак път такива жестоки заповеди не е имало досега,че да се оплакваме толкова много,просто в последната обиколка му казаха да не атакува,не е като да му отстъпи място или да му забранят цяло състезание да не атакува,Уебър изпусна старта,опита да го догони,но Фетел летеше.Ако няма шанс за титлата,не казвам математически,понеже това е само в сферата на фантастиката,всяка точка ще е от полза на съотборника му и естествено ще го жертват за отбора,все пак парите играят.Ако Фетел беше първи щяха да ги оставят,но в тази ситуация по-добре Уебър да вземе 3т по-малко отколкото Фетел да загуби 10 :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 11 юли 2011 9:36

escrime написа:И това да не означава, че е хубаво?

Бягаш от коментар на основния проблем със заповедите - на теб харесва ли ти да гледаш борби, нагласени по радиото от бокса? :bishop

влизате в безсмислена полемика... монетата има две страни :wink: споделям мнението и на двама ви, та предлагам да отворите третото си око и приемете отчасти тезата на опонента :wink: PEACE :drunk

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 11 юли 2011 10:26

Луд, за мен лично не е безсмислена. Това е нещо, на което отдавам огромно значение и внимание. За третото око си прав...

Съгласен съм, че монетата има 2 страни. Бих приел подобен развой на събитията за нормален ако всичко това беше в края на сезона и Алонсо и Фетел на практика са с еднакъв брой точки... ако нещата висят на косъм, ако няма друг начин да бъде решена една битка...

Аз пак да попитам... някой прави ли си илюзии по отношение на шампионата като краен резултат? Да не би тази заповед, която между другото е дадена 5 обиколки преди края, да е от съществено значение за запазване на преднина от 100 (СТО) точки...?

Съжалявам, но в случая съм твърдоглав, консервативен, закостенял и каквото друго поискате и отказвам да възприема подобна отборна политика в тази ситуация.

И PEACE, естествено. Няма лични нападки в дискусията! :beer

Последна промяна от escrime на Пон 11 юли 2011 10:37, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”