Закъсах на пътя и до там. Помощ.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Закъсах на пътя и до там. Помощ.

Мнениеот batmartolaneca » Пон 11 юли 2011 1:16

Колеги, яко го закъсах. Снощи моето Polo 2F ме изостави в кв. Хаджи Димитър. Случаят е следният: снощи си карам да се прибирам и изведнъж колата все едно се задави и изгасна по средата на улицата, всякаш нямам гориво, такъв звук се чу преди да изгасне. Слязох, избутах автомобила страни от пътя, отворих капака и започнах да търся виновника за това ужасно предаване по никое време. Пропуснах да кажа, че след като изгаснах без да има видима причина, направих няколко безуспешни опита да запаля отново. Беше тъмно та нямах голяма възможност да огледам какво се случва. Проверих акумулатор, клеми, въпреки, че ток си имах, но за всеки случай. Имах и гориво в резервоара, съдейки по стрелката на таблото, а и малко преди да изгасна, сипах бензин. Колата е с 1.3L двигател и е пълен карбуратор. Мислех да не е заминала дистрибуторна капачка или палец, но не са те, огледах ги. Свещите също проверих, вадят искра. Както и да е, оставих колата да пренощува страни от пътя и днес отидох отново да видя как стоят нещата в светлата част от денонощието. Тук е момента да споделя, че нямам нито големи познания, нито опит със закъсване. :x Оказа се, че колега от форума живее в близост до мястото където закъсах и ми се притече на помощ :beer И с него проверихме свещите, проверихме делкото, капачки, палци. Огледахме за други причини, оказа се, че някъде съм закачил и скъсал един от двата пластмасови маркуча, които излизат от резервоара, минават през целият автомобил отдолу и стигат чак до бензиновата помпа при двигателя. Те са син и чере, аз съм скъсал черният. Колегата ми помогна, като ми донесе един маркуч и някак си успях да направя "превръзка" на проблемният участък. Колата беше пресъхнала, бензина явно е изтекъл. Отидох до бензиностанцията, сипах бензин в една туба, налях го в резервоара, като преди да направя опит да запаля, капнах и малко бензин в карбуратора, защото колата беше пресъхнала. Обаче не запалих, огледах за течове, няма такива. Горивото си седи в резервоара, но не мога да запаля. МОЛЯ ВИ Колеги, помагайте! Какво да правя? Убийствено е да дам между 7 и 9лв на км за пътна помощ, а ми се иска да успея да оправя колата до степен, че да си я докарам до майстора! Тук е момента да изкажа искрените си благодарности на колегата от форума на който така и не запомних името от притеснения. Спомена ми, че кара червено поло 2F, 1993г рег. по талон, 1.3L моноинжекция и живее в кв. Хаджи Димитър. Колеги, моля Ви кажете ми какво да правя, търся като повреда или причина, за да мога да си прибера колата до майстора, че :x Предварително Ви благодаря :) :beer :beer :beer

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Закъсах на пътя и до там :x ПОМОЩ!

Мнениеот hooligans » Пон 11 юли 2011 1:39

казваш къде е колата и утре идвам да те дръпна?

Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Re: Закъсах на пътя и до там :x ПОМОЩ!

Мнениеот M.Mitov » Пон 11 юли 2011 2:28

Колегата който ти е помогнал най-вероятно е azahariev :D :да:

batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Re: Закъсах на пътя и до там. Помощ.

Мнениеот batmartolaneca » Пон 11 юли 2011 5:52

Колата се намира в кв. Хаджи Димитър, в близост до магазин Европа. Евентуално на ЛС да се разберем нещо конкретно?

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 11 юли 2011 8:50

Звънни ще дойда да ти я оправя. 0878 924 952 Васко.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 11 юли 2011 10:04

Механичната бензинова помпа качва ли гориво?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”