vw passat B3 загрява прекалено много
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: vw passat загрява прекалено много
Възможно е
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
dido.sofiq написа:Здравейте ! Аз имам пасат 92 2000 . Възможно ли е градско да работи на 70 градуса ?
Възможно е , например ако термостата ти повреден (останал отворен) и имаш климатик , перката върти непрекъснато на първа степен ...
ПП колегата ме изпревари
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
По скоро не ти отчита правилно на таблото, и при мен е така винаги стои на 70, което реално е 90
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
смисал като го карам постояно го карам на климатроник (понеже моя е с пълно ниво на оборудване) .
Мерси 4е ме успокоихте
Мерси 4е ме успокоихте
- milmar
dido.sofiq написа:смисал като го карам постояно го карам на климатроник (понеже моя е с пълно ниво на оборудване) .
Мерси 4е ме успокоихте
Кое те успокоява , че си за смяна на термостат ли ?
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
Имах предвид , че не е нещо сериозно . термостата ще го сменя 
Последна промяна от pan4osf на Вто 10 ное 2020 20:28, променено общо 2 пъти.
- milmar
pan4osf написа:...... Като давате толкова ъкъл на колегата знаете ли поне колко трябва да е нормалната температура на работа на колите визирам пасатите и голфовете- като гледам не знаете. Ами ще ви кажа 90 градуса .................... 100градуса е нормална работа, да ма не. .........
Едва ли някого си засегнал , по-скоро с това писание ни караш да те подценяваме
Аз акъли не давам , но все пак ако приемаш съвет - започни с четене на темата и след това продължи с писане на гръмки фрази .
Къде някой е казал , че температурата на нормална кола се влияе от клима ?
Къде някой е казал , че температура различна от 90 (+/- 5) градуса е нормална ?
Кой и къде е казал , че 110 градуса е нормална
Най-малкото да беше прочел заглавиео на темата "vw passat загрява прекалено много"

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
На термостата колко ти пише при каква температура отваря и при каква температура ти е напълно отворен?..... Е в този диапазон ти е нормалната температура...всичко друго са празни приказки 

- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Аз 1 год си блъсках главата с това загряване! Кво ли не смених,то беха термостати, то беше датчик на перка и пак нищо. И на края, смених черниа датчик и проблема се реши,нема никви ядове вече! Както казва колегата ----ulipet----пробвай с черниа датчик!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
pan4osf написа:Хем нищо не разбирате пък хем и на сервиз не щете да ходите. Те нещата така няма да се оправят.
То пък където по повечето сервизи са много големи разбирачи и капацитети
А какво ще кажеш на човек който всичките тези неща като датчици и термостат ги е сменил с оригинални,а таблото пак си показва 100-110гр.?Защото го има и този вариант и той е доста срещан.......
-
kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Термостат - BEHR, сигурно вложение и вярно показва!!!!! Ако всичко друго е наред.
-
GVG
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Явно този проблем е често срещан, имаше го и при мен. При извънградско каране температурата, според показанията на таблото, варираше между 75 - 85 градуса. При градско показваше около 100, към 105 примерно се включваше перката.
Усъмних се в термостата и го смених. За всеки случай смених и датчика на радиатора за включване на перките. Бях си втълпил че не включва първа степен. Смених и антифриза. Купих ги оригинални от Порше България. За цените не искам да говоря.
Сега положението е следното - след като двигателя загрее, независимо от това къде карам, стрелката на таблото непрекъснато стои на по-малко от милиметър преди 100 градуса. На 100 и малко се включва перката. Там се включваше и със стария датчик на радиатора.
Всичко това ме кара да мисля, че стрелката на таблото показва с 10 градуса повече от реалната температура. Вие какво ще кажете?
ПП: За съжаление нямам с какво да измеря температурата на двигателя, за да разреша дилемата.
Усъмних се в термостата и го смених. За всеки случай смених и датчика на радиатора за включване на перките. Бях си втълпил че не включва първа степен. Смених и антифриза. Купих ги оригинални от Порше България. За цените не искам да говоря.
Сега положението е следното - след като двигателя загрее, независимо от това къде карам, стрелката на таблото непрекъснато стои на по-малко от милиметър преди 100 градуса. На 100 и малко се включва перката. Там се включваше и със стария датчик на радиатора.
Всичко това ме кара да мисля, че стрелката на таблото показва с 10 градуса повече от реалната температура. Вие какво ще кажете?
ПП: За съжаление нямам с какво да измеря температурата на двигателя, за да разреша дилемата.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
dido.sofiq написа:Здравейте ! Аз имам пасат 92 2000 . Възможно ли е градско да работи на 70 градуса ?
А стрелката на бензина нормално ли ти показва ?
-
dido.sofiq
- Автомобил:
- Двигател:
колата работи само на газ
тъй като ми замина бензиновата помпа
иначе понякога стрелката на бензина иска да излети от таблото
а иначе е празен резервоара смисал кам 10 литра да има да няма