Въпроси за газова уредба

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпроси за газова уредба

Мнениеот BIG_BOY » Пон 11 юли 2011 15:54

Привет колеги, след 4 годишно каране на бензин и поради предстоящо ми установяване в Лондон реших и аз да се газифицирам. Става въпрос за Голф 3, 1.8mi, 90к.с код на двигател ADZ. От прочетеното във форума съм се спрял на обикновена Lovato ili BRC? с бутилка пура 244см 37 или 40л.

Гледам има разни механични изпарители, електронни, вакумни...? кой ще е най подходящ?
Евросонда - да слагам ли или да, казаха че било по - добре да сложа?
Система за смазване на клапаните ще ми трябва ли такова нещо?

На какво още ще ми препоръчате да обърна внимание и евентуално къде да ми я поставят в Русе, питах на 2-3 места, но май всички майстори в града са си плюли в устата и цените започват от 550лв

Предварително благодаря за помоща :)

Последна промяна от BIG_BOY на Пон 11 юли 2011 18:57, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за газова уредба

Мнениеот agent_kowalski » Пон 11 юли 2011 17:52

ако имаш разлни емулатори цената трябв да е толкова.евросондата е задължителна по закон и си сложи има смисъл определено.изпарител какъвто ти прецени майстора.смазване на клапани глупости няма такива филми някой иска да ти вземе парите просто.като цяло гледай испарителя и евросондата да са италянски за да няма фабрични дефекти и всичко да е ок :)

Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BIG_BOY » Пон 11 юли 2011 18:01

agent_kowalski написа:ако имаш разлни емулатори цената трябв да е толкова.евросондата е задължителна по закон и си сложи има смисъл определено.изпарител какъвто ти прецени майстора.смазване на клапани глупости няма такива филми някой иска да ти вземе парите просто.като цяло гледай испарителя и евросондата да са италянски за да няма фабрични дефекти и всичко да е ок :)

Благодаря колега, какво ще рече разни емулатори?
Насочил към Lovato или BRC, мисля че са добър избор, не искам да правя компромиси, затова и питам горе-долу да съм запознат.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 11 юли 2011 18:05

само за карбуратор цената поне в софия в момента е с 50-70лв по-малко.затова предполагам че сигурно може да трябва емулатор за ламбда сондата.но конкретно за твоя двигател не знам за това как седят нещата,някой колега да каже как е точно,защото ще те объркам и наистина не знам.но за цената толкова е.ловато или брц ,което и да избереш е ок :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 11 юли 2011 18:17

Прегледай си и запалителната система също така. Смени си по-евтините неща като капачка, палец, свещи. Кабелите ако са ти читави си ги остави (особено ако си още с оригиналните).
Като гледам аватара колата ти е хечбек. Ако е така бих те посъветвал бутилката да е тороидална (на мястото на рез.колело). Патерицата (ако си с такава) можеш и отстрани да й намериш място поне можеш да си я местиш, където ти е кеф.

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Пон 11 юли 2011 18:24

Колега,звънни на този телефон 0898607357.Човекът се казва Стойчо Карагьозов и за моята кола(Поло 1.1 моно 1994)газовата беше на цена 500 лв преди месец.Не вярвам да се е вдигнала.Намира се на международното,ама той ще ти обясни точно къде.Между моста над бул.Хр.Ботев и училище Лиляна Димитрова.Между другото много го хвалят.

Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BIG_BOY » Пон 11 юли 2011 18:41

porko написа:Колега,звънни на този телефон 0898607357.Човекът се казва Стойчо Карагьозов и за моята кола(Поло 1.1 моно 1994)газовата беше на цена 500 лв преди месец.Не вярвам да се е вдигнала.Намира се на международното,ама той ще ти обясни точно къде.Между моста над бул.Хр.Ботев и училище Лиляна Димитрова.Между другото много го хвалят.

Именно при него мисля да я правя, и аз чух добри отзиви за него - на международното преди бензиностанция Шел - днес даже ходих при него лично - каза ми цена 500лв, а с евросонда 550лв.

Последна промяна от BIG_BOY на Пон 11 юли 2011 19:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Пон 11 юли 2011 18:51

За този мотор "Ловато" с електирчески изпарител и евросонда. Аз карам с такава на АВС и съм доволен. Заради спестяване на парички преди една година смених сондата с такава, която да отговаря на новите изисквания и взех на "Мимгаз"-турска и сега има проблем с пълненето, не пълни 80%, а 100% от обема, но това е бял кахър щото го знам, но при тебе по-одобре всичко да си е както трябва, да ти сложи всичко на "Ловато", за да си спокоен. heavy metal zork

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 11 юли 2011 18:53

ти внимавай,защото не е много бял кахър...

Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BIG_BOY » Пон 11 юли 2011 18:56

stefan4o написа:Прегледай си и запалителната система също така. Смени си по-евтините неща като капачка, палец, свещи. Кабелите ако са ти читави си ги остави (особено ако си още с оригиналните).
Като гледам аватара колата ти е хечбек. Ако е така бих те посъветвал бутилката да е тороидална (на мястото на рез.колело). Патерицата (ако си с такава) можеш и отстрани да й намериш място поне можеш да си я местиш, където ти е кеф.

Запалителната система и правих профилактика миналата седмица,прегледах свещи Beru четириполюсни, кабелите са наред, отворих дистрибуторна капачка, палеца е ок,само го зачистих от нагара и капаката вътре и напръсках със спрей за капачки, а преди година сменях бобината, проверих с мултицета за отечки,отделно откачих всички букси и ги напръсках със контактен спрей ,акумулатора е 64Аh на година и половина и всичко засега уж си е наред.

Да, голфа ми е хечбек, мой приятел има тороидална бутилка и нещо не ми допада, надига кората, а и отделно всички чаркалаци дето са - патерица, крик, триъгълник, кабели за ток, въже за теглене... се търкалят вътре :(

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 11 юли 2011 21:29

1.Вид на уредбата...BRC без да се замисляш...това е "мерцедеса" на газовите..карал съм Ловато и Стефанели....светлинни години са назад...
2.Вид на бутилката....тороидална без да се замисляш...запазва багажника и не вдига кората,ако е по-малък обем...една "патерица" заема по-малко място в багажника от газова бутилка...а и ако ти пречи за багажа можеш да я местиш,а бутилката не!

Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BIG_BOY » Пон 11 юли 2011 21:54

joker написа:1.Вид на уредбата...BRC без да се замисляш...това е "мерцедеса" на газовите..карал съм Ловато и Стефанели....светлинни години са назад...
2.Вид на бутилката....тороидална без да се замисляш...запазва багажника и не вдига кората,ако е по-малък обем...една "патерица" заема по-малко място в багажника от газова бутилка...а и ако ти пречи за багажа можеш да я местиш,а бутилката не!

Благодаря Колега за мнението, ще взема да пробвам как стои тороидална, а и току що ме осени една идея - тва с повдигането може да се изравни и попълни с фибран и във фибрана да се изрежат дупки за разни неща 8) така само патерицата евентуално ще е отгоре и ще се спести доста място :banana

Каква тороидална бутилка ще е по добре - с вътрешно или външно гърло като се има предвид че ще слагам евросонда?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 11 юли 2011 22:06

BIG_BOY написа:
joker написа:1.Вид на уредбата...BRC без да се замисляш...това е "мерцедеса" на газовите..карал съм Ловато и Стефанели....светлинни години са назад...

Благодаря Колега за мнението, ще взема да пробвам как стои тороидална, а и току що ме осени една идея - тва с повдигането може да се изравни и попълни с фибран и във фибрана да се изрежат дупки за разни неща 8) така само патерицата евентуално ще е отгоре и ще се спести доста място :banana

Каква тороидална бутилка ще е по добре - с вътрешно или външно гърло като се има предвид че ще слагам евросонда?

Външно.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пон 11 юли 2011 22:13

Много добро решение е БРЦ но чак Мерцедеса??? :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 12 юли 2011 8:40