Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот hooligan_sk » Пон 11 юли 2011 10:34

Мозъците много се мразят и щяха да повторят Турция 2010. Фетел много по-бавен, но такива блокажи удряше на Уебър, че стана мнооого опасно в последните обиколки... неможе да си директор в бокса и да си траеш :012: Тази заповед беше по-скоро превантивна. Много мразя заповедите по начало, но тук си трябваше :arrow:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 11 юли 2011 10:39

братле.. какво да ти кажа.. не веднъж сме ставали свитедели на катастрофи м/у съотборници във финални обиколки. Според мен ако Марк атакуваше съотборника си в по-предна фаза от състезанието, биха го оставили... или може би пък не ?! Просто шефа реши да не рискува да ги оставят да се борят.. Не че евентуална катастрофа би коствала титлата на Фетел, а просто знаеш какво се случва в медийното пространство след едно групово отпадане.. Редбул поне имат доста опит в това отношение..
Няма лошо да си твърдоглав ( както се самоопредели ) но мисля, че не е така, а по-скоро погледа и очакванията ти за конкуренцията в отборите са малко прекалено идеализирани.. Ясно е че има конкуренция м/у двама пилоти в един отбор, но също така е ясно и че прекалено агресивната и неовладяна такава е крайно нежелателна от ръководството. Примери за това в историята бол... Истината е, че има първи пилот, има и втори пилот... и това важи за всички отбори през всички тези години през които поне аз се интересувам от този спорт.
Все пак надпреварата вчера беше интересна, доста изпреварвания, доста борби. Не смятам, че пропуска да видим битка м/у Фетел и Уебър е загрозил състезанието. Както казах, мен лично не ме изненада развоя на събитията и може би за това и не съм разочарован :beer

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 11 юли 2011 17:09

интересно ми е да чуя вашето мнение по следния въпрос :
Ферари ли бяха бързи или Редбул бяха бавни с тази промяна относно обдухването ? Като база за сравнение включвам и Макларън, които видимо изостават от Ферари. Имайки предвид че силвърстон на теория хич не подхожда на скудерията.
Прогнози за следващото състезание ( не за това кой ще стане пръв, а до колко са конкурентни Ферари )?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 11 юли 2011 17:21

Ludia написа:интересно ми е да чуя вашето мнение по следния въпрос :
Ферари ли бяха бързи или Редбул бяха бавни с тази промяна относно обдухването ? Като база за сравнение включвам и Макларън, които видимо изостават от Ферари. Имайки предвид че силвърстон на теория хич не подхожда на скудерията.
Прогнози за следващото състезание ( не за това кой ще стане пръв, а до колко са конкурентни Ферари )?

С промяната Ферари взеха 2рото място от Макларън както го виждам аз. Ред бул си го имаха това състезание, за справка първия стинт на Фетел и последния на Уебър... голям карък за тях, иначе си бяха способни на 2на победа. В Германия според мен Ред бул ще доминират от до. Въпроса е дали Ферари окончателно са изместили маковете :beer

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 11 юли 2011 17:29

hooligan_sk написа: за справка първия стинт на Фетел и последния на Уебър...

имаш ли времена под ръка, защото аз останах с впечатлението, че Алонсо беше с най-бърза обиколка :roll:

Edit : ето ги най-бързите обиколки :

Pos No Driver Team Lap Time Of Day Avg Speed Time
1 5 Fernando Alonso Ferrari 41 14:14:22 223.454 1:34.908
2 6 Felipe Massa Ferrari 49 14:27:42 222.129 1:35.474
3 1 Sebastian Vettel RBR-Renault 38 14:09:44 221.918 1:35.565
4 2 Mark Webber RBR-Renault 49 14:27:30 221.686 1:35.665
5 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 39 14:11:24 220.499 1:36.180

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 юли 2011 17:48

Всичко зависи от колата и гумите.Фетел не е чак толкова добър колкото го изкарват - видя се грешката му в предишното му състезание когато подари победата, в това не успя да изпревари Хамилтън и като цяло всичко е заради колата му.Ферари и Макларън от това което виждам са на едно ниво в момента според мен.Истината е ,че редбула щади гумите най-добре от всички други и все още са много преди останалите отбори.Имат най-доброто шаси ( това го научих от коментаторите - толкова са компетентни mhihi " Изгуби си задната ос... " )

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 11 юли 2011 21:01

Velko, това в отговор на моя въпрос ли е ? Или просто разсъждения ?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 юли 2011 21:11

Ludia написа:Velko, това в отговор на моя въпрос ли е ? Или просто разсъждения ?

A не редим си ги :D По въпроса - според мен и ферари и макларън настигат Редбул, но на тази писта.На по-техничните редбула е много по-балансиран.Абе всичко във формулата се свежда до автомобила.Фетел ако го сложат във Ферари съм сигурен, че няма да може да достигне резултатите на Алонсо.От своя страна Макларъна според мен има страхотен потенциал, но Хамилтън ниже грешка след грешка и не може да го извлече.За мен Макларъна е по-добрия болид в момента от Ферари.Заявявам го макар и да съм фен на скудерията.Но знаете че всичко е политика и пари.От другия сезон идва ред на друг да води парада :D Може и Уилямс да са mhihi
П.п. ако бях на мястото на Вебър щях да му скъсам шортите в последните обиколки и нямаше да зачета заповедите от бокса.Ако ще да ме пратят във Върджин от другия сезон.Нали е състезание... на състезател дават заповеди да не изпреварва.И ако това не е политика и интереси, незнам какво е.Както беше при Ървайн и Баричело... пускаха Шумахер. Според мен за да стане интересна формулата трябва да поотпуснат малко края и да позволят въвеждането на повече новости по колите и да направят нещо като желязна завеса за да не се копира по другите коли ( говоря за невидимите промени, не по екстериора ).Ако това стане ще има интрига.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 11 юли 2011 22:02

Ludia написа:интересно ми е да чуя вашето мнение по следния въпрос :
Ферари ли

Аз смятам това, може би защото го четох дни преди състезанието.
цитат..
" Да, разликата между него и преследвачите (реално само от Ферари) се намали и както Алонсо каза - ако в първите състезания този сезон червените изоставаха с 1,5 сек, сега дистанцията бе около 0,6-0,8 сек, но причина за това доближаване всъщност не бе забавянето на Ред Бул, а фактът, че както Доменикали отбеляза в неделя, аеротунелът на Ферари вече работи по-добре (на 80% от капацитета си), новите детайли вече не са сбъркани както бе в предишните 2-3 месеца."......
.......Ферари готви нов под, нови дифузьори, ново задно окачване, което най-после да се справи добре с твърдите гуми, които ще бъдат използвани отново и таи надежда, че това ще компенсира липсващите 0,6 сек до Ред Бул.

Алонсо тества всичко във вторник в симулатора

....и резултатът е налице.

:arrow: http://clubs1.bg/tenchev.php

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 11 юли 2011 22:23

дайте линк да я гледам,че пак я пропуснах :oops:

мерси

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 11 юли 2011 22:29

Velko ,бъди сигурен, че ако си на мястото на Уебър със сигурно ще си спомниш какво си подписал в договора си.Айде не бъдете наивни и не си мислете, че Ф1 е все още спорт в истинския смисъл на думата.Последната истинска битка между съотборници беше 89та между Сена и Прост, когато си ходил прав под масата :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 юли 2011 22:35

110afn написа:Velko ,бъди сигурен, че ако си на мястото на Уебър със сигурно ще си спомниш какво си подписал в договора си.Айде не бъдете наивни и не си мислете, че Ф1 е все още спорт в истинския смисъл на думата.Последната истинска битка между съотборници беше 89та между Сена и Прост, когато си ходил прав под масата :beer

Аз тогава и под стола съм ходил прав, само че битката не е 89-та а е 90-91'ва. Какъв е смисъла от този договор тогава.Да защитава интересите на тима? А какви са те - да спечелят на всяка цена?Ми те пак ще спечелят, само че местата им щяха да са разменени.Били предотвратили катастрофа?! :shock Абе що за глупости...
П.п. 89 та е прав си :) Тогава се удрят. Ама тя истиската битка е след това mhihi

Последна промяна от Velko на Пон 11 юли 2011 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 11 юли 2011 22:39

Уф,дайте линк да я гледам де :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил: