Пасат Б5.5 1.8Т 2002 година проблем с интеркулер

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с интекулер на Пасат Б5.5

Мнениеот kirhadj » Пон 11 юли 2011 19:53

valentin8850 написа:здравейте,момчета да споделя и аз със вас.Карам пасат 98г.1.9тди 110кс и аз имам проблем подобен на вашите.по тръбите има доста масло че да не казвам пътека и започна дръзтично да пада нивото на маслото.турбото има луфт на оста.Въпросът ми е някои сменял ли е лагерите и семерингите и има ли ремонтен комплект за турбо и каква му е цената ако знае някой?

Продават се в eBay ремонтни комплекти за турбо. Цената е около 80лв с доставката.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 11 юли 2011 20:26

K написа:Ето положението при мен какво представлява

Изображение

За 14 хиляди км. долях литър. Кората под двигателя осезаемо е омаслена :beer

При мен БЕШЕ същото :wink: Разкачих всичко,смених О-пръстените ииии вече няма омасляване....сега сигурно металната тръба между турбо и кулер ще стане резервоар за масло :) Дали да не пробия,да врътна резбичка и да монтирам едно кранче за периодично източване...? :twisted: хи хи хи :mrgreen:

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с интеркулер на Пасат Б5.5

Мнениеот bestlap » Вто 12 юли 2011 13:57

И аз имах подобен проблем при 1.9 тди 110 кончета.Свалих всички турбо пътища и ги измих а кулера беше доста мазен и мръсен свалих го и видях имаше на едно место протрито една малка дупчица колко грахено зърно но беше близо до пласт масата и не може да се завари ми каза един майстор. И аз го отнесох на автомивка и за 3 лв ми го миха 10 пъти със някакви препарати стана като нов и четох из интернет и го залепих с 2 неща първо сложих малко сода за хлеб след това капнах 3-4 капки каноколит и стана на бетон след това от горе обилно намазах местото със течен метал или така наречения БИЗОН за 12 лв :) и сега нямам ядове ще видим до кога ще изкара :D

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 12 юли 2011 17:35

K написа:Ето положението при мен какво представлява

Изображение

За 14 хиляди км. долях литър. Кората под двигателя осезаемо е омаслена :beer

Колега, смени 2-та О-пръстена на мъркуча от снимката и може да спре да омаслява. Правилото е, че вади ли масло през пътищата значи изпуска налягане макар и малко в повечето случаи.

pe61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe61 » Вто 22 ное 2011 17:34

и при мене е съшта та приказка за малко да сменя турбото ама като отидох на маистор на турбини се оказа 4е турбото е ок.смених и ЕРГ клапан и пак си просалзява от кулера.

pe61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe61 » Пет 04 яну 2013 17:44

някои нямали отговор за проблема

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 04 яну 2013 19:25

pe61 написа:някои нямали отговор за проблема

В смисъл...?Тече ти от снадките ли...?Питам,защото мисля,че ти казахме по-горе какво е решението (ако е това) :wink: Сменяш си О-пръстените и си "сух"......а за ЕГР-а затапване :да:

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Съб 05 яну 2013 11:32

Колега Robocopele
Видях че имаш същия мотор като моя AWT.
Може ли да те помоля да погледнеш нещо - и то е дали като запалиш на студен двигател започва да излиза антифриз от тънкото маркуче в разшерителното казанче
При мен започва чак след като загрее и отвори термостата ама искам да разбера дали е така при всички.Защото някои казват че трябва да тече и преди да отвори термостата ама при различните кодове двигатели не е еднакво и мисля че зависи от къде идва тънкото маркуче за да има церкулация и преди да отвори термостата.
Благодаря ти ако решиш да погледнеш и да споделиш.

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Нед 06 яну 2013 22:48

hristopenov78 написа:Колега Robocopele
Видях че имаш същия мотор като моя AWT.
Може ли да те помоля да погледнеш нещо - и то е дали като запалиш на студен двигател започва да излиза антифриз от тънкото маркуче в разшерителното казанче
При мен започва чак след като загрее и отвори термостата ама искам да разбера дали е така при всички.Защото някои казват че трябва да тече и преди да отвори термостата ама при различните кодове двигатели не е еднакво и мисля че зависи от къде идва тънкото маркуче за да има церкулация и преди да отвори термостата.
Благодаря ти ако решиш да погледнеш и да споделиш.

Колега, и аз съм с същия мотор, и в никакъв случай не трябва да има никакви течове. То по тази логика, трябва да се долива антифриз по на 5-6 месеца. Да не ти е спукана тръбата?

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Пон 07 яну 2013 1:36

Става въпрос да тече от тънкото маркуче(това което е отгоре на казанчето до капачката) вътре в казанчето.Нищо не ми е спукано и нищо не тече отвънка.
Просто от това маркуче се вижда да излиза антифриз когато отвори термостата.Искам да разбера преди да отвори термостата дали трябва да има циркулация там при този код мотор.

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Пон 07 яну 2013 10:53

hristopenov78 написа:Става въпрос да тече от тънкото маркуче(това което е отгоре на казанчето до капачката) вътре в казанчето.Нищо не ми е спукано и нищо не тече отвънка.
Просто от това маркуче се вижда да излиза антифриз когато отвори термостата.Искам да разбера преди да отвори термостата дали трябва да има циркулация там при този код мотор.

Ааа за циркулацията си питал колега, погрешно сам те разбрал. Да Трябва да има циркулация, но само при отворен термостат, при затворен няма как да се случи, защото водата не се циркулира.

pe61
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5.5 1.8Т 2002 година проблем с интеркулер

Мнениеот pe61 » Сря 23 яну 2013 16:15

по темата за смяната на 2 о-пръстена на интеркулера лесно лисе сменят или трябва да диря сервиз

Върни се в “Passat”