Цена за кондензатор на домашен климатик !?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Цена за кондензатор на домашен климатик !?

Мнениеот Stivi » Нед 19 юни 2011 15:01

Ако има някой представа колко може да струва кондензатор за климатик 12-ка Хаер ? Знам че въпроса е зададен доста мъгляво но отговора също може да варира :) Проблема е че миналата годна ни сменяха такъв на климатика в един от курортните апартаменти /не студеше/ и струваше 70лв с работата,тази година първо един от другите климатици 9-ка "марка нонейм" дето си беше сложен по дефолт от строителя му смениха същото за същия проблем и за същите пари а днес тази 12-ка пак е спряла да духа студено и си викам ако пак е този кондензатор не съм толкова некадърен да не мога да го сменя сам а пък намирам някакви цени по форумите 10лв и някак не ми се дават 60лв отгоре за 15мин работа на техника :shock

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Цена за кондензатор на домашен климатик !?

Мнениеот vwfena » Нед 19 юни 2011 15:17

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 19 юни 2011 15:26

Значи цената от 10лв е горе долу вярна,сега остава да се разбере дали е същия проблем ! Има ли как да се диагностицира с мултицет дали е сдал багажа или по някакъв друг лесен начин ! Не че няма да го сваля и да купя друг да пробвам понеже в най-лошия случай ще се набутам с 10-15 лв и ще имам резервен ако не е това проблема а ако викна техника той пак поне толкова ще вземе само за идването :wink:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 19 юни 2011 18:13

Колегата правилно ти е казал 10-12 лева.Въоражи се с поялник и действай смело.Обикновенно се намира над компресора.Поялника ти е заради това че обикновенно кондезатора в климатика и с 5-6 крачета /за кабелни обувки/а този който ще купиш ще е с най много 4 -ри .Миналата година в жегите що бира изпих/и не само/ като сменях на приятели кондензаторите ...пия и ме благославят.Хем отивам веднага хем пари не вземам хем им е хладно.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 19 юни 2011 22:01

от къде ги измислихте тези 10 лв.?
един брой за 12ка мога да го взема за 5,50лв. и при нас така услуга струва 50лв.!
но според мен щом миналата година си сменил кондезатора сега вече е за компресор!!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 19 юни 2011 22:37

titi7707 написа:от къде ги измислихте тези 10 лв.?
един брой за 12ка мога да го взема за 5,50лв. и при нас така услуга струва 50лв.!
но според мен щом миналата година си сменил кондезатора сега вече е за компресор!!!!

Абе има нещо вярно в това понеже и майстора тогава каза че тоя кондензатор вижда зор за да изгори ,но в случая тревогата за радост се оказа фалшива....простата рускиня не знае как се работи с дистанционното :beat_butt2 Все пак информацията е полезна ако се стигне до истински отказ !

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 20 юни 2011 9:22

Не ги измисляме...в магазина толкова ни вземат.В ebay ги има по 1$ ама ще чекаш ли в жегите.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Чет 30 юни 2011 21:35

mely написа:

Не ги измисляме...в магазина толкова ни вземат.В ebay ги има по 1$ ама ще чекаш ли в жегите.

колега при вас незнам колко магазина има за такива части но в нашия град мога поне на три места да ти намеря на цената която съм написал!естествено това е с отстъпката все пак 10 години да купуваш части от едни и същи места може да ползваш и добра отстъпка :beer :beer :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 30 юни 2011 23:48

Stivi написа:Има ли как да се диагностицира с мултицет дали е сдал багажа или по някакъв друг лесен начин !

Ясно, че проблема е бил в заддистанционното устройство, ама за протокола, това не се ли познава като нормален кондензатор - издут или спукан?
Нарочно слагам питанка, защото не знам, да кажат колегите, може тия да са специални...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 10 юли 2011 18:31

Ето развитие по случая,поредния климатик отказа да пуска компресора и този път реших да му сваля кондензатора преди да викам майсторите /поне това мога/ и ето го него :
Изображение
Изображение

Аз не разбирам много ,но това че не стои стабилно на дъното си значи ли че е "надул" ?? Ако знаете и друг начин за проверка казвайте да ги тествам,не че има голямо значение и без това сега няма от къде да купя друг ако той е проблема, а утре ще прескоча до сервиза за битова техника да ми каже човека читав ли е или да ходя за друг :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 12 юли 2011 17:04

Странно оказа се че в сервиза където са ни поправяли доста неща не можаха да ми кажат дали кондензатора е заминал-нямали с какво да го измерят понеже бил много мощен ! А съвета на един майстор занимаващ се с автомобилни климатици беше че само проба с нов ще покаже дали в него е проблема. Така че отидох до Бургас след като предварително с телефонни справки установих къде имат какъвто ми трябва /фирма Апогей 99-в техния магазин каквото не се сетих това не видях за ремонт на климатична и друга техника/ взех един кондензатор за 8лв и с малко побългаряване както каза колегата mely /трябваше да съединя 2 кабела в един понеже оригиналния кондензатор е с възможност за 2Х4 обувки а новия 2Х2 а на единия край се връзват 3/ го монтирах и климатика взе че тръгна :banana Спестих 60лв и неудобството да обяснявам на следващите туристи че поне 2 дена ще са без климатик докато смогнат техниците да стигнат до мен :!:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 12 юли 2011 20:11

Stivi написа: както каза колегата mely /трябваше да съединя 2 кабела в един понеже оригиналния кондензатор е с възможност за 2Х4 обувки а новия 2Х2 а на единия край се връзват 3/ го монтирах и климатика взе че тръгна :banana :!:

Аз съм в Слънчев бряг- чакам си бирата :beer :beer :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”