Въпрос по окачване на В4 /доста е нисичък/

Техническа и сервизна информация за Passat
g.hristo
Автомобил:
Двигател:

Въпрос по окачване на В4 /доста е нисичък/

Мнениеот g.hristo » Вто 12 юли 2011 12:59

Здравейте , и моля отбора на знаещите за помощ /аз съм си от аджамиите/. Пасата ми е със счупена задна пружина и изпуснал амортисьор - подскача на всяка дупка като пинг-понг . Проблемът ми е , че е нестандартно нисък / фасон страхотен ама няма качване по бордюрите / и не знам какви части и откъде да търся . От това което прочетох тук-там спортното окачване е с червени пружини пък моите не са /да не говорим , че попаднах на цени клонящи към цената на Пасата ми/. Опасявам се да не купя нещо което не пасва или да направя някоя по-голяма глупост . Колата ми е в Карлово и ще е малко кофти да я карам в София примерно , ама ако трябва ... Та който може да ме насочи какво да правя , към магазин или сервиз ще съм много благодарен .

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Въпрос по окачване на В4 /доста е нисичък/

Мнениеот pas1.8mi » Вто 12 юли 2011 17:03

Ако е нисък само в задното окачване,едни нови задни пружини(не спортни)+амортесъори ще ти реши проблема!Сумата с която разполагаш определя и марките на частите!Като цена /качество добре се връзват маслени Билщейн и Каяба(по около 90лв)!Пружини-нови от магазина(около 140 лв,двете)!Някои Колеги са слагали предни от Лада и Барбург като задни на Пасата!Колко е удачно обаче.....! :roll: Автоморгата също е вариант(пружините)!

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Вто 12 юли 2011 21:45

Удачно е - личен опит!

g.hristo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g.hristo » Сря 13 юли 2011 9:10

Колеги , благодаря за отговора . Той Пасата ми си е до земята и отпред и отзад и ме е страх , че ако купя нещо по-различно ще вирне задницата като разгонено коте . И какво ще кажете за амортисьори Монро - от Емкоем 33 ги предлагат за 68-78 лв различни варианти ?

Потребителски аватар
Ivaile

Мнениеот Ivaile » Сря 13 юли 2011 10:11

Задни или предни?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 13 юли 2011 10:55

Човекът ти каза с две изречения и ти спести около 2 дена четене.
Дай още 20лв. и ги мани тея Монро. Гледай от къде купуваш. Тва с моргата за окачване, малко ми изглежда като втора ръка тоалетна хартия. По добре пробвай с ладови отколкото втората ръка. Всичко написано е лично мнение.

Потребителски аватар
Ivaile

Мнениеот Ivaile » Сря 13 юли 2011 13:57

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=80163
На 2-рата страница може да видите и снимка от близо на монтираната ладова пружина.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 24 юли 2011 9:16

Отиваш в една морга и си избираш 4ри пружини от пасат/здрави не ръждясали-ще си избереш,малко трябва да си по-нахален с моргаджиите/като твоя със същия мотор/различните двигатели тежат различно и съответно пружините са потвърди или меки,имат си маркировка с боя с различни цветове по тях.Имат разлика седан-комби,поне задните.
Или виж във форума раздела за автомобили на части.
След това марш до магазина за предни и задни амортисьори,нови тампони за амортисьорите,нови прахоуловители и нови шокови тампони.След това смяна и задължително реглаж на предния мост и ще се родиш.Не би трябвало да надхвърлиш бюджет от 700лв всичко-сносни части,труд.

Върни се в “Passat”