Колеги търсих в търсачката но не открих никъде как мога да променя сервизния интервал от 15 на 10 000км. От таблото го нулирам ,но като мина 12000км ми излиза ,че има още 3000 км до сервиз. Искам да го направя ако има опция на 12000 км за да може да ми излиза на 9000 км за да мога да го гледам само 1000 км ,а и да ме подсеща че трябва да се сменя. Търсих на ваг
ком но не открих от къде става.
Колата е голф 4 1,9 ПД 101 коня

Как да променя сервизния интервал на Голф 4
Re: Как да променя сервизния интервал на Голф 4
Неможе, защото няма причина да го обслужваш по-рано, но пък щом ти е мерак.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Май чрез Ваг можеше!Но не съм много сигурен!Поне този за маслото може да се направи!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От таблото нулираш ли го, винаги почва от 15000км. Трябва ти винаги вагком. При следващия модел голф, зададеното от вагком си остава след ресет от таблото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нулирам го от таблото.Сменям маслото на 10 000км,не на 15 0000 и затова исках да го направя така
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
red.devilll написа:Нулирам го от таблото.Сменям маслото на 10 000км,не на 15 0000 и затова исках да го направя така
За маслото може!Мен ме предупреждава на 10000км!
-
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Неможе, защото няма причина да го обслужваш по-рано, но пък щом ти е мерак.
Колега с нашите масла и нафта сменявам маслото на 10000 км-карам с масло 5W40 505.01 спесификация. А доколкото дали има смисъл да го сменям всеки си решава на колко да си сменя консумативите.По съм навит да сменям на 10000 км масло отколкото след 5 смени на 15000км да сменям и турбина.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Добре - аз съм тъпо парче и немога да вдяна аджеба - купил си хубаво масло та дрънка за двайсе и наколко лева литъра - и го сменяш на 10 - при положение , че може да се кара лонг-лайф 30 хил.
Нали затова са Low SAPS - за да няма ядове - нито с двигател , нито с турбина
Ако кулера ти е пълен с масло - и топлия охлюв + колекторите са станали на гъз от сажди и смрад - заради това , че катализатора ти е запушен вследствие на редовно превишаване на нивото на налято масло в двигателя - или редовно зареждане на некачествено гориво - то тогава какво ти е виновно маслото???
Въпросът ми е принципен - търсещ дебат , не е упрек към red.devilll
Ако кулера ти е пълен с масло - и топлия охлюв + колекторите са станали на гъз от сажди и смрад - заради това , че катализатора ти е запушен вследствие на редовно превишаване на нивото на налято масло в двигателя - или редовно зареждане на некачествено гориво - то тогава какво ти е виновно маслото???
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Всеки сам си решава как,кога и дали да си сменя маслото.Иначе колегата веселин е прав. А сега по темата.Интервалът може да се променя.Даже на моята е изключено за по лесно
- treniora
- Автомобил: Passat 3B5
- Двигател: AJM
веселин написа:Добре - аз съм тъпо парче и немога да вдяна аджеба - купил си хубаво масло та дрънка за двайсе и наколко лева литъра - и го сменяш на 10 - при положение , че може да се кара лонг-лайф 30 хил.
505.01 е с "mid SAPS" и хич не е лонг лайф

-
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Добре - аз съм тъпо парче и немога да вдяна аджеба - купил си хубаво масло та дрънка за двайсе и наколко лева литъра - и го сменяш на 10 - при положение , че може да се кара лонг-лайф 30 хил.
Колега темата мисля,че е как да променя сервизния интервал а не на колко хиляди да се сменям маслото.Масло сменям на 2-3 месеца максимум и го изваждам от 9500-10500 км.Колегата веселин или някой друг който иска да кара масло без пари мога спокойно да му го събирам и да му го давам без пари за да може да си го кара с чисти кулери и колектори спокойно още 20000км а също така и филтрите мога да му запазя.
Мисля,че няма смисъл да ми дава някой съвет на колко хиляди да си сменям маслото защото нямало смисъл да давам Х пари.Никой освем мен не ми покрива разходите ,които се дават по колата за да ми държи сметка.
Мисля че заглавието на темата говори от какво имам нужда
-
- Автомобил:
- Двигател:
доколкото по темата на 42 канал промених данните,но на 43 не ми дава.42-ри мисля че беше минимален а на 43 максимален пробег и затова незнам какво ще се получи.На 42-ри канал съм го нагласил на 12000 за да може да ме подсеща на 9000 км,че трябва да се сменя,но на 43-ти канал не ми дава да променям
.Ще видим какво ще излезе слад 2-3 месеца

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Прав си ...42 е за мин. ,а 43 за макс. Не виждам защо да не те допуска освен да е нещо от кабела. По принцип и на 42-ри и 43-ти канал е нагласено на 00015 или нещо от сорта беше да те подсеща на 15к. чак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
IvailoOo написа:Прав си ...42 е за мин. ,а 43 за макс. Не виждам защо да не те допуска освен да е нещо от кабела. По принцип и на 42-ри и 43-ти канал е нагласено на 00015 или нещо от сорта беше да те подсеща на 15к. чак.
Пробваное с 409.01 става само за 42-ри. Снощи с един приятел 10,30 и 11,30 и с тях по същия начин

Върни се в “Дизелови агрегати”