Здравейте, колеги!
Преди време бях на реглаж на предница и ми нагласиха волана да е хоризонтален (преди това си беше леко наляво). Наскоро сменях части по предницата и пак ходих после на реглаж. Хората регулираха и волана пак леко се врътна наляво. След коментар ми обясниха, че долу всичко в момента е сходимо и е по-важно там да е ОК, а горе волана си е друга работа.
Явно предния собственик е правил нещо си и са му сглобили волана с леко разминаване в шлиците.
Обаче не мога да сваля пластмасовия капак на самия волан, за да стигна до ситуацията отдолу. Не виждам никакви винтове отзад. Капака се опъва, сякаш някакви заключалки го държат отдолу, но ме е страх да напъна, за да не счупя нещо.
Капака е от тези с четирите лъча, няма възглавница, колата е 1993г.
Ако трябва ще пусна и снимка, но предполагам колегите, които са в час с моделите ще се сетят.
Волан GOLF 3 1.6 ABU
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Волан GOLF 3 1.6 ABU
Първо трябва да свалиш тази част от волана, която като я натиснеш и свирка клаксона. Сваля по следния изключително тарикатски начин: Хващаш и дърпаш. Той е доста еластичен, няма да се счупи (поне при мен оцеля
) Нататък вече е ясно - открива се една гайка, която държи волана, развиваш я и си регулираш волана както си искаш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря TiL и icefire!
Точно за този капак говоря - с който се задейства клаксона.
И на мен ми се струва, че просто трябва да се дърпа, но ... за всеки случай исках да го чуя от хора, които вече са го правили и пластмасата им е оцеляла
.
При първа възможност (събота, неделя)сигурно ще действам
Точно за този капак говоря - с който се задейства клаксона.
И на мен ми се струва, че просто трябва да се дърпа, но ... за всеки случай исках да го чуя от хора, които вече са го правили и пластмасата им е оцеляла

При първа възможност (събота, неделя)сигурно ще действам

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
гайката е 24мм и ти тряба гедоре + 24мм вложка+ удължител
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само за протокола - действително капака за клаксона на волана се дърпа малко по-здравичко. Той е захванат с 4 чопа, пластмасови, еластични, не се чупят.
После се действа както каза колегата moimoimoi.
После се действа както каза колегата moimoimoi.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”