Phantom менте (Реплика)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Martooooy
Автомобил:
Двигател:

Phantom менте (Реплика)

Мнениеот Martooooy » Вто 12 юли 2011 23:47

Здравейте, колеги случайно срещнах следната статия в нета: http://www.cars.bg/autonews/213 Какво мислите по въпроса? Заслуйава ли си труда и парите които ще се вложат, дали може да се регистрира в КАТ, не е ли незаконно да се направи "менте", и евентуално с какъв материал да се работи?

Последна промяна от Martooooy на Сря 13 юли 2011 22:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Re: Phantom менте

Мнениеот Buxpo » Сря 13 юли 2011 1:34

Според мен си заслужава получваш Фантом срещу 3000 долара :Mr Green Fun , и не виждам причина да има някакъв непреодолим проблем при регистрация в КАТ ,както се вижда като цяло концепцията на колата не се променя разлика има предния капак фаровете и бронята и от зад пак капака ,бронята и стоповете , аз лично съм виждал Голф 4 който е направен все едно е с предница от Ауди така че не виждам нито нещо незаконно в това или голям проблем за регистрацията ако си решил защо пък да не стане :)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 13 юли 2011 8:14

Не се казва менте, а реплика. Смисъл от такива автомобили аз много не виждам, но момчето я е направило само и мисля че се е получило.Единствения плюс на такава кола е, че може да излъжеш някоя кифла, че караш ферари.

Иначе си има фирми, които продават китове от фибростъкло отлети по истинска кола и реално ако застанат една до друга репликата и оригинала разлика почти не съществува.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Сря 13 юли 2011 8:25

Някой погледна ли датата на статията :roll:
21 Януари, 2010

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 13 юли 2011 8:44

vw101 написа:Някой погледна ли датата на статията :roll:
21 Януари, 2010

Е И?

По темата:преди имаше едно предаване където сглобяваха такива реплики - примерно Кобра от шейсе и някоя си.Вземаха шаси от Форд Сиера,някакъв готин двигател и такъв Кит за сглобяване.Пак е реплика,но реално си я сглобяваш сам.Също така си спомням,че можеше да се купи и готова сглобена.И реално получаваш копие на някоя класическа бегачка на 20-30 % от реалната стойност.Спомням си че сглобяваха Шелби Кобра,Ягуар Е тайп и разни такива.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 13 юли 2011 9:34

Без да знам нормативната уредба, според мен ще е трудно регистрирането в КАТ на такова менте. Производителите на коли отговарят на някакви изисквания за поведението на пътя, сигурност и т.н. Ментето на какво отговаря? Колко неща са сменени по него - само ти си знаеш. Като каква марка ще бъде записан автомобила? Кой носи отговорност, че частите в него, например резервоара за гориво, отговаря на всички изисквания?

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 13 юли 2011 10:28

Аз доколкото разбрах, е променен външия вид. Това не виждам какъв проблем е. Предвид, че половината коли в България са с престилки, прагове, джанти, крила, антикрила, антирадар, про НФС, антистатик, ластик, аналгетик и т.н. имена, които изкарват МПС-то в орбита около Уран.
Виж, вратите ми е малко ... Мерджанът определено си е с "нормално" отваряне, а тук е "срещуположно". Това може да е евентуален проблем и да трябва техно-тест.
Иначе случая е аналогичен с Голф с предница на Ауди, дето каза колегата, или, аз съм виждал, старата А4 с "фейса" на новата с голямата решетка.
Иначе определено добре се е получило, предвид и че момчето го е правило само, без супер тунинг фирма и то в руския прованс Новочелибинск на Дон.
А относно правенето, в Тунинг.бг имаше едно момче, дето си направи оптика, която наподобяваше Лансер на едно Пунто. И това с пяна, така стройтелна. Момчето беше от Разград, май. Ако има интерес наистина, да потърся темата...

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Сря 13 юли 2011 13:19

[quote="maxpayne"][/quote]

Да си чувал за технотест? :roll: Можеш да си направиш сам кола от 0-та и да я регистрираш.

п.п Не се казва менте, а РЕПЛИКА !

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 13 юли 2011 16:22

kaiser666 написа:
maxpayne написа:

Да си чувал за технотест? :roll: Можеш да си направиш сам кола от 0-та и да я регистрираш.

п.п Не се казва менте, а РЕПЛИКА !

Да, вероятно можеш, но това едва ли е толкова проста задача, някак си не е като да докараш кола от щатите с червени мигачи mhihi
Сигурно ако имаш ентусиазъм, време и пари можеш да го направиш, но мисълта ми беше, че директно в КАТ едва ли ще успееш. Като с това не омаловажавам труда на русначето, доколкото може да се види от разстоянието на снимките добра работа е свършило.

А "реплика" е просто ефемизъм за "менте" и ще си остане менте дори да го наричаш ядрен реактор mhihi

п.п. да не говорим за потенциален проблем с интелектуалната собственост

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 13 юли 2011 18:22

Що труд е положил да си мисли, че кара Фантом.. :lol: И все пак не го кара. :Mr Green Fun Но си мисли, че е фанал шлифера, нали?!

Руснаците с такива Франкенщайни с тонове кит и нитове цепят мрака. Скоро имаше нещо подобно за джип на рама от газ-ка, мотор от мазда и фейс на Хамър.

Потребителски аватар
Martooooy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martooooy » Сря 13 юли 2011 22:27

Променят се само капаци, калници и т.н. (като изключим вратите), не виждам какво общо има резервоара след като си е фабричния. Мисълта ми беше, дали не е незаконно да се копира друга марка. Предполагам че със стъклопласт и много нерви и финанси ще е задоволителен резултата. В момента съм малко в криза и не бих могъл да започна подобен проект, но идеята ми запали главата и събирам информация, за да разбера дали е възможно да се осъществи.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Phantom менте (Реплика)

Мнениеот escrime » Чет 14 юли 2011 8:22

Французите са майстори на Боди-кит от пяна примерно... mhihi

Изображение

Изображение

Ето и още една интересна "реплика"... mhihi

Изображение

Изображение

Сега по темата...

Откровено казано този руснак явно е хвърлил доста работа, защото на тези снимки не изглежда крайно зле творението му. Въпреки всичко при различна база няма как да се спазят пропорциите и линиите, а според мен това дава облика на един автомобил, а не само броните и фаровете.

Мисля си, че е по-удачно да се прави т.нар. кит-кар. Там производителя на комплекта препоръчва купе за основа, върху което да се монитра кита, за да се изпълнят линиите максимално близко до оригинала.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 14 юли 2011 9:01

Като детайли го е докарал, но размера на колата е грешен

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 14 юли 2011 9:56

maxpayne написа:Като каква марка ще бъде записан автомобила?

И на мен това ми е интересно.
Има и добра страна - такава кола ще се избягва от автоджамбазите. mhihi

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 14 юли 2011 10:50

Представям си в софийските гета, такава кола от пяна, как на първата вечер ше я набоцкат със шилото :063:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”