История с колче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Re: История с колче

Мнениеот DarkForce » Чет 14 юли 2011 15:06

drmilendd
жалко за случилото се
но всичко описано от теб показва в колко болна държава и общество живеем

в една нормална държава (от западно европейски тип) първо никой не би си помислил да паркира в/у тротоар, градинка, парк или зелена площ - а го е направил - жална му майка

също така никой не би си помислил да поставя каквото и да било по улиците и тротоарите ( колци и прочие са излишни поради предходно казаното)

да се саморазправяш за щети - немислимо - за какво имаш застраховка

да подкупиш полицай или той да си поиска пари - мъка, мъка

в този ред на мисли, сме си бананова република от всякъде

реда, правилата и законите са измислени само да пречат :)

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 14 юли 2011 15:12

Според мене нито си ти виновен, нито дядката с колчето. Виновна е общината, че не иска да осигури достатъчно паркоместа. Всеки си плаща данък МПС. За какво плащаме тия пари - да си ги вземе общината и да си ги харчи за дейности несвойствени на съответния приход. Трябва да ги похарчи, за паркинги или друг вид инфраструктура, с която да облекчи положението с паркирането. Ако ли пък не може да построи паркинги да наложи по-високи данъци например за втора кола в семейството. Има начини, но на тях не им пука щото повече коли означава повече приходи. това ги интересува единствено. Не може града да се увеличи и колите да нарастнат с пъти , а общината да не вкара и лев за подобряване на инфраструктурата. По един паркинг на година да строи за 10 години досега да е решен проблема с паркирането.

Последна промяна от embi4a на Чет 14 юли 2011 15:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Танков
Автомобил: Golf MK1
Двигател:

Мнениеот Танков » Чет 14 юли 2011 15:13

groznika написа:Колега можеш ли да дефинираш туй чудо наречено "незаконно колче"?
Тротоарите не бяха ли за пешеходци?

Питам не за да се заяждам, а защото пред блока ми е подобна ситуацията, но възнамерявам (заедно с комшиите) да поставим ограничителни колци или кашпи пред входа. Някак не върви да не мога да си отворя входната врата от поредния шофер с платена книжка и IQ на вмирисан стар чехъл...

според мен трябва да се съгласувате с общината за това, макар че очевидно може да си ги сложите своеволно :)

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 14 юли 2011 15:17

Всеки се спасява поединично, защото властимащите са потънали в безхаберие. Как в град като Истанбул с 20 млн население няма такива изродски проблеми с паркирането, пък са с нашия балканско - ориенталски манталитет.
Аз живея в Габрово. Седем години преоборудваха бившата база на Гражданска защита в подземен паркинг и сега въпросния паркинг е само за служители на областна администрация. Демек с нашите пари си решават техния проблем с паркирането а пък който не работи в администрацията да се спасява поединично. и хората почват да си слагат колчета, утре ще има противопехотни мини и така...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 14 юли 2011 15:21

embi4a написа:Всеки се спасява поединично, защото властимащите са потънали в безхаберие. Как в град като Истанбул с 20 млн население няма такива изродски проблеми с паркирането, пък са с нашия балканско - ориенталски манталитет.

В Истанбул в двора на всяка сграда има паркинг а тук е застроено на 100% и колите естествена са по тротоарите

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 14 юли 2011 15:24

Историята с тротоарите е голяма боза. Тротоара хем е общинси и ако решиш да опънеш маса, столчета, шатра, чадър и тн. трябва да плащаш на общината на кв/м, хем пък зимата ти си носиш отговорност за почистването и стопанисването на иначе общинския тротоар който с падането на снега става изцяло и само твой.
След това идва момента с гаражите (притежавам такъв лицев) и с малоумниците паркиращи отпред. Нямал съм право да ограничавам тротоара по какъвто и да било начин. Имай си гараж и си го ползвай ако можеш :shock
После улицата ми е еднопосочна, а блока е отляво. По закон е забранено паркирането отляво на еднопосочни улици освен в случаите когато е изрично указано със знак (такъв няма). На десния тротоар също се катерят и паркират бронята в мазилката, но и отляво ни се качват по главите.
Да извикам паяк ми искат 30 лв (за моя сметка) :shock , от полицията ми се смеят, от общината им дреме... Колче ли? Довар ще вдигна мама му стара!

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Чет 14 юли 2011 15:30

groznika написа:.. Колче ли? Довар ще вдигна мама му стара!

groznika
решението
хубави (тежки/масивни) бетонни кашпи с цветя - за тях от общината могат да се хванат за палците

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 14 юли 2011 15:54

Ебаси... 20лв струва да си изкараш разрешително за подобни антипаркинг устройства! Толкова ли винаги трябва да сме на ебем страна?! К'во общо има общинското безхаберие?! Все едно те ще ти ги монтират...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 14 юли 2011 16:04

Ако е наистина 20 лв ще го направим както си трябва, но дълбоко ме съмнява...

Потребителски аватар
Танков
Автомобил: Golf MK1
Двигател:

Мнениеот Танков » Чет 14 юли 2011 16:11

Начините са два. И все за ваша сметка. Единият е да извикате фирма и да ви ги сложи. Другият е, да отидете на Будапеща 17, етаж 7, вляво от асансьора и да подадете нужните документи.
http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=TRANSPINF}&title=%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%20%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Само да те предупредя. Ще ти падне ченето като прочетеш какво се иска. Прилагам ти снимка.
http://img708.imageshack.us/img708/5443/photo0049ku.jpg

Не стига, че с наши средства опазваме имуществото на общината, но тя прави всичко възможно това да става още по-трудно, даже невъзможно. Хората няма да прибягват до такива неща, ако общината санкционираше редовно нарушителите, защото те щяха да са единици. Отделно, че щеше да има пари сама да постави такива заграждения. Иначе на инициативи по този въпрос сме много напред, но в същото време ги задушаваме в зародиш с подобни изисквания.

http://img820.imageshack.us/img820/9682/photo0038n.jpg

Моят съвет, проверен в практиката. Събирате пари, викате фирма, слага ви колчетата и забравяте случая. По-добре да са ниски, бетонни, защото черно-белите са кухи и лесно се огъват и чупят. 4 колчета, с труда, са около 150 лева.

това е цитат от друг форум.. надявам се да съм бил полезен...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 14 юли 2011 16:12

Всички умрете да паркирате на тротоара, аз например винаги търся място и никога не го правя. Ти си си виновен за всичко.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 14 юли 2011 16:13

От това което намирам в нета - толкова, но инфото е от 2 години. Не вярвам да има кой знае какви промени. За кашпи също може да се яде дебелия. Въобще всичко което е свързано с тротоара трябва да се съгласува с общината с изключение на задълженията ти да го почистваш.
Всичко е за твоя сметка. Ако си в блок - сметка на блока или както се разберете

едит: той колегата вече ти е пуснал инфо. Нищо особено не се изисква. Ако живееш в блок - съгласие на хората в блока. Една скица и печат от кат, че нямат проблем с колчетата. После вече, ако искаш сам си ги прави, ако искаш фирма викай... По скоро домоуправителя

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 14 юли 2011 16:25

groznika написа:Ако е наистина 20 лв ще го направим както си трябва, но дълбоко ме съмнява...

Ти ЛУД ли си Грози-първо ти с късяват живота с разрешителни и търчане по гишета-след което ТЕ ти дават колчето,което струва 90 лева без поставянето.Освен всичко НЕ можеш да го сложиш на улицата а на ТРОТОАРА демек те на улицата си паркират ПАК :banghead: .Нема тука треа да играе само с рогите!!!

И аз имам гараж и ми е гадно да им пуклам гумите щото струват :?

Вече или им свалям всички чистачки!!!Или им режа 2 винтила :beat_butt2 Скоро ще си направя табелка при АсенД - ако искате да паркиратъе пред гаража-МОЛЯ,носете си 4 резервни гуми-ПИСНА МИ

По темета-що не гледаш-като не гледаш ще платиш колчето
ПиснА ми от тарикати :beat_butt2

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Мнениеот BoU » Чет 14 юли 2011 16:46

половината които изказаха мнение против ако се поставят на неговото място какво ще правите или сте много промерни .....невярвам че дори един пат несте правили такова нещо :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Чет 14 юли 2011 16:55

Колега, за човека с колчето ли говориш или за човека с колата? Ако това ти помага някак - колчета не слагам и пари на фуражка не давам. Все ми е тая дали община, кат или който и да е ще ми пише глобата. Щом ми я пишат, значи съм си я заслужил.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”