Боядисване на джанти

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
klqmba
Автомобил:
Двигател:

Re: Боядисване на джанти

Мнениеот klqmba » Вто 31 май 2011 18:33

Здравейте колеги. И аз предприех подобно освежаване на едни 14-ки миналата седмица. Ето го и резултата:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Процедурата и при мен горе долу беше същата.
Лака по бордовете го свалих с боди 700, след това суха шкурка 220 и вече водните - 240, 320, 500, 800, 1000 и 1500. Търках на ръка, защото не исках да свалям гумите. Бордовете не съм ги лакирал за да могат да се полират и по-фино нататък.
Средите бяха боядисвани и ползвах старата боя за основа. Само едната джанта се излъгах да я намажа с бодито, та на нея падна малко излишно търкане. След това филер, водна шкурка 800, 2 ръце база и целият лак, който бях взел (100 грама).
Всичките материали ми излезнаха от порядъка на 50-60 лв.
Смятам, че добре са се получили. Поздрави и успех на всички.

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Сря 13 юли 2011 12:44

nokiangage написа:
Ivan_GT написа:Колега,малко съм невеж по въпроса-какво е това окиси?
Днес си търках джантите и на места станаха мн.тъмно сиви почти черни,а останалата част на джантата си остана с алуминиев цвят.
Та това тъмното ли е окис?

П.П. mhihi mhihi mhihi готино е да се смееш сам на себе си и на въпросите си mhihi mhihi mhihi

Ако не се лъжа колегата има предвид окисления на метала...тъмни зеленикави-черни петна.Ако греша нека ме поправят колегите. :beer

Иначе колега, супер си се справил - готин цвят, предполагам, че около болтовете е било "купон" да търкаш...А от към вътрешната страна на джантите правил ли си нещо? Питам, защото скоро ще почна да се занимавам с едни джанти и 2 от моите са бая зле от вътре/вън и май ще ми се наложи да ги подготвям и боядисвам и там...

Ами колега покрай болтовете мазах с препарата и боята падна сама до алуминий.
Значи там,където има окиси обикновено боята се е надигнала и отдолу алуминия е покрит с бял прах и самия алуминии като махнеш бялото е по тъмен!Не е трудно да го махнеш,но ако е на по недостъпно място е играчка.Иначе използвах и ЦИФ паста за по-гадните места,където не успях с шкурка,тя нали има някакви частици и е абразивна!
Извинявам се,че не посещавам често темата,ако има нещо давайте на лично,там отговарям бързо :D

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 13 юли 2011 23:01

Малко и от мен под формата на клипче :)

http://www.vbox7.com/play:a6cc98070f

Потребителски аватар
D'oh
Автомобил:
Двигател: