Здравейте, колеги!
Темата със сигурност не е нова, но нямам сили и време да се ровя във всичките над 500 теми, а и с търсачката нещо не мога да се оправя. Колата ми е Голф 1.6, 101 к.с., 1996г. Налага се да сменя антифриза, но тези коли нямат пробки нито на радиатора, нито на двигателя, каквито имат напр. ладите или други модели автомобили. Разбрах, че най-пълно може да се източи охладителната течност от термостата, но за съжаление, първо, нямам на разположение канал и, второ, не ми се занимава да свалям хидравличната помпа, над която разбрах, че се намира термостатът. Ако откача само долния маркуч на радиатора, вероятно ще се източи не повече от половината течност, тъй като термостатът държи затворен вътрешния кръг на системата. Въпросът ми е: ако при откачен маркуч на радиатора запаля двигателя и го загрея до 85-90 градуса (надявам се уредът на таблото да отчита точно, за да не прегрее), дали ще се отвори термостатът, за да се източи и останалата течност? Надявам се някой по-опитен от мен да ми помогне със съвет.
съвет за източване охладителната система Голф 3 1.6
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съвет за източване охладителната система Голф 3 1.6
Недей да пробваш.Когато няма антифриз на датчика,той не отчита.Така само ще го прегрееш мотора.По-отиди на сервиз.Свалянето на хидравличната помпа,не е проблем.Все пак се държи на 2 болта.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съвет за източване охладителната система Голф 3 1.6
Не ти се занимава да потърсиш информация, не ти се занимава да сваляш хидравличната помпа... ми като не ти се занимава иди на сервиз. Опция да се източи с магическа пръчка няма.
Би могъл да разкачиш всички маркучи около тройника и да източиш каквото има там, но по този начин пак няма да се излее всичко на 100%
Успех

Би могъл да разкачиш всички маркучи около тройника и да източиш каквото има там, но по този начин пак няма да се излее всичко на 100%
Успех 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”