Имате ли ПТП на кръговото на 4-ти километър?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Имате ли ПТП на кръговото на 4-ти километър?

НЕ
190
71%
Никога не съм минавал от там
33
12%
ДА - 1 път !
41
15%
ДА - повече от един път
4
1%

Общо гласове: 268
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 25 авг 2006 9:06

Аз нямам, но бих предложил същата анкета за кръстовището на Телевизионната кула ;)

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 25 авг 2006 9:33

ABD написа:Имам пасивно участие, всичко се размина без някакви щети и селски прояви, но за това кръгово си спазвам едно правило-докато не стана първа кола не гледам наляво 8) .

Това е истината. :да:

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 25 авг 2006 10:33

ABD написа:Имам пасивно участие, всичко се размина без някакви щети и селски прояви, но за това кръгово си спазвам едно правило-докато не стана първа кола не гледам наляво 8) .

Да и аз ВЕЧЕ спазвам това правило !!
Май това е основният извод,който трябва да се направи за всички !
Но аз там вече гледам и в задното огледало и ако съм тръгнал гледам да не спирам !!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 25 авг 2006 12:13

Всичките сме с един номер:) И аз така - ония тръгна, аз поглеждам наляво, давам газ и момичето до мене точно да каже внимаваи...вече му бях в задницата. Голф3 с голф3. На ония му нямаше нищо и си тръгна. Мен ми имаше обаче доста - греда, броня, радиатор, фар, калник, капак. Оправихме се с катаджиите и минах без точки, само с 100лв глоба ( дето още не съм ги платил ). Обаче вече минавам от там само с мотора и все съм първи в редицата:) И проблеми не съм имал на влизане - само на излизане заради някой нещастници дето не си знаят силата на колите дават газ и те засичат на излизане. И като им свирнеш - ония вика дай газ бе, нали си с мотор! Кретени разни:)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 27 авг 2006 22:07

Е това е истината иначе веднъж съм бил на косъм там добре че момчето до мене "Лекоооооо":)

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Пон 28 авг 2006 1:54

Изводът е добър. Всъщност това за гледнето в огледалото е изключително вярно и за обикновено кръстовище!
Ако видя от много далеч зелен светофар (т.е. вероятно е светнал отдавна) гледам да карам с нормално темпо, а когато доближавам светофара дори леко намалявам газта особено в случай, че зад мен има кола лепнала се на 1 метър. Това действа, тъй като този зад мен вижда, че темпото ми на каране спада и има 2 варианта или да кара бавно (като се примири, че ще трябва вероятно да чака на кръстовището) или да ме изпревари в случай, че иска на вяска цена да мине през кръстовището точно на това зелено!

Доста често забелязвам шофьори които като видат от далечината зеления светофар и натискат здраво газта и минават с 90-120 км/ч и ако някой бързак също реши да мине с първия шофьор има риск или да мине на червено или да стане тежко ПТП в случай, че този първия реши да спре при червен сигнал (или "недай си" Боже на жълто).

Горните случаи с ПТП на кръговото когато втората кола се забива в първата, освен гледнето на ляво само при първа кола и нуждата от концентрация аз бих казал и винаги да се спазва дистанция!

Например, често се случва да минавам през места където има два светофара през 20-50 метра един след друг (пример кв.Мусагеница на кръстовището при ОМВ /раковата болница/) и какво се случва: На първото кръстовище от към Интерпред колоната чака зелен сигнал, светва зелено и колоната се засилва юнашки в посока Технически Университет/Дървеница, обаче на 30на метра нов светофар (заради присичащите пешеходци на спирката на раковата) често светва червено и винаги гледам да оставя поне 10-на метра дистанция между мен и този пред мен. Това се налага в случай, че стане червено и/или този пред мен набие спирачки изненадващо (например при неправилно пресичащ пешеходец).. естествено това което ще направя и аз е да набия спирачките силно както е направил този пред мен.. но има шанс или аз да не реагирам на време или този зад мен да ме изненада отзад. Ясно е, че не мога да накарам на сила този зад мен да спазва дистанция и за това гледам аз да осигуря дистанция спрямо този пред мен и ако се наложи да спра то ще го направя плавно (спрямо аванса който съм си оставил спрямо този пред мен).

Няколко пъти ми се е случвало подобни екстремни изживявания, като този пред мен спре рязко, но дистанцията ми с него ми е позволявала да спра много бавно така, че тези зад мен да реагират плавно. Така, че колеги моля спазвайте дистанция спямо обстановката и скороста!
Честно да ви кажа много рядко забелязвам шофьори които да имат нужата съобразителност и според ситуацията да осигуряват адекватна дистанция! Далеч по-често виждам лепнали се автомобили един зад друг движищи се със сериозна скорост...

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 28 авг 2006 19:13

Аз там подпрях една дето се чудеше дали да тръгне или не, ма и аз не гледах да видя че е потеглила!!!

Ма щом аз виждах покрай рейса на спирката, тя значи е виждала цялото платно, и си дигам крака от съединителя и в тоя момент я изкарах на платното....

Сеат Кордоба, нищо и нямаше на Голф-а само ми се разкачи престилката отпред и едната капачка долу на въздуховодите..... минахме без пари, без КАТ - с едно извинявай и оглед на колата!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 28 авг 2006 19:16

а ако се пусне една тема за ПТП-тата на цариградско..................... :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 29 авг 2006 8:26

°niksi° написа:
bobo7 написа:кво дрема, оня като го е страх да минава и чака да няма никой още от плиска!! тръгва и в последня момент спре ... за кво - хванаго страх!! аз като видях че тръгва и аз след него и гледах дали има коли , да ще мина и аз!!! ама от тогава си имам едно на ум

Имам абсолютно същата случка там.
Аз съм 2-ра кола и правя сметка че мога да мина, а тоя пред мене решил че няма да може и уж беше тръгнал, а в следващия момент спрял. Аз си гледах наляво и как си гледах го цунах Уеко. Мина без бой въпреки че оня се опита да налети /ама беше 50 кила/ ама като слезнах и се поотказа.

И аз така боднах - една лада навремето с двойката. Често минавам оттам, а и мисля че всеки светофар е предпоставка за допълнително задръстване....

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 29 авг 2006 12:39

Мдааа тъй като работя на Г.М.Димитров на 200 метра от кръговото, знам какво е... ПТП не съм имал (и слава богу така да остане) въпреки че на ден минавам поне по 2-3 пъти със служебните коли. Но всеки път като се включвам в кръговото и идвам отгоре откъм мусагеница, стискам зъби някой отзад да не ме издъни и да ми спре в багажника... :( Да не говоря колко пъти съм се набирал на спирачките в последния момент щото шофъора на колата пред мен ахааа да се включи в кръговото ама го дострашее от колите вътре и спре рязко, а аз вече съм тръгнал...тогава ме препотява най-здраво :shock :roll:

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Вто 29 авг 2006 17:23

Стиви Джи написа:Веднъж. Влязоха ми отзад :oops:

и на мен... на кръговото де :wink: чакайки да се включа от страната на сервиз Изток

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 13 дек 2007 8:45

Реших да не пускам нова тема да се хваля, че се сетих за тази :D
Приемам поздравления - вече и аз съм в статистиката. Трудно е да се каже кой е виновен - пича се заби в задния ми ляв калник, ама пък аз го бях заобиколил отдясно, че ми е писнало от тия дето застават напречно и чакат ЦЯЛОТО кръгово да се опразни, че да се включат. Аз обикновено ги заобикалям отдясно и в повечето случаи се включвам в най-външната лента на кръговото, рискувайки да се засечем с маршрутка, която би могла внезапно да реши да спре на спирката и досега все съм имал късмет, но ...
И като знам от опит колко се чака КАТ и после какви разправии са със застрахователите ... пожелахме си взаимно повече внимание и се разделихме. Неговата броня понесе ПОРЕДНОТО си посмачкване/остъргване, а аз май ще изправям и боядисвам калник.

Най-веселото в ситуацията - прибирам се в офиса и решавам да прибера едно важно номерче в документите на колата и какво да видя - ДНЕС КАРАМ БЕЗ ДОКУМЕНТИ!!! Добре, че не викахме КАТ :D

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 13 дек 2007 8:57

На третия ден след като купих Б5.5 една мацка ме честити отзад :evil:

Потребителски аватар
nikidd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikidd » Чет 13 дек 2007 9:01

И на мен един се опита да ми влезе изотзад :oops: , ама първо се срещна с теглича :Mr Green Fun . Та не стана нужда да чакаме куките :006:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 13 дек 2007 9:19

Решението на кръговото е много просто, слагат се легнали полицаи вътре в кръгово за да убият скороста, и другите се изтеглят спокойно :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”