Тези коли заслужават да ги засилиш в някой гьол и да си вземеш застраховката.
Как се навивате да сменяте дюзи по 2 хиляди бройката? Аз лично бих продал колата на части, това си е живо изнасилване.

Изгоряла помпа-дюза - причина?
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Re: Изгоряла помпа-дюза - причина?
K написа:Тези коли заслужават да ги засилиш в някой гьол и да си вземеш застраховката.
Как се навивате да сменяте дюзи по 2 хиляди бройката? Аз лично бих продал колата на части, това си е живо изнасилване.
Значи статистиката казва лошо за Б6.....нови "реномирани" коли.....а със сериозен ммм как да го кажа-фабричен и скъп проблем

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
след 2004 година по мои наблююдения без значение от марката ,всяка кола е по чуплива и колкото по нова толкова е по зле положението със здравина и надеждност 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Истината е че,VW се издъни с идеята помпа-дюза!След като спряха производството,колко ни убеждаваха колко хубава била идеята,ама било много скъпо за производство на този вид мотори.Няма как да се оправдаят и ти казват"Дизела в БГ не е хубав"Да бе да...Ама иначе искат за нова дюза толкова пари,колкото струва кола на старо.Самата дюза е не повече от 100-150Е производствена цена.Както и всички части за които искат една шапка пари.niks76 е прав,всичко по ново е пълен ташак.В какво състояние ще се купуват тези коли когато станат на по 15г. не знам 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:Истината е че,VW се издъни с идеята помпа-дюза!След като спряха производството,колко ни убеждаваха колко хубава била идеята,ама било много скъпо за производство на този вид мотори.Няма как да се оправдаят и ти казват"Дизела в БГ не е хубав"Да бе да...Ама иначе искат за нова дюза толкова пари,колкото струва кола на старо.Самата дюза е не повече от 100-150Е производствена цена.Както и всички части за които искат една шапка пари.niks76 е прав,всичко по ново е пълен ташак.В какво състояние ще се купуват тези коли когато станат на по 15г. не знам
Ами всичко е направено с цел , купуваш ,караш ,минава ти гаранцията и я хвърляш и си купуваш нова, иначе ти се разказва играта от смяна на скъпи части от които като им вържеш края ти излиза колкото нова кола.
Привет от мен, който пусна темата.
Онзи ден изгоря третата дюза - познайте къде...?
На остров Тасос, след Лименария и още едно-две селца, точно до едни козички, които си пасяха кротко край пътя. И това в неделя - почивен ден.
Следва - спиране на първата минаваща кола - българи, които спряха и се обадиха на тяхна позната гъркиня, която ме свърза с един грък, говорещ български, после пътна помощ до Лименария, разговор със собственика на местния сервиз, после до Лименас, след това на ферибота до Керамоти, нова пътна помощ до Кавала и там най-голямата изненада - познайте колко платих в сервиза на VW в Кавала за смяна на изгорялата помпа - дюза?
НИЩО! Оказа се, че гаранцията на VW в Гърция е повече от тази в БГ - 2 години /колата ми е на 3 год. и 3 месеца и в БГ е извън гаранция/.
Не стига, че гърците не ми взеха нито лев, но дори не ме накараха да подписвам никакви документи, просто ми оправиха колата /което би ми струвало около 1 500 - 2 000 лв. в БГ/, връчиха ми ключа и си стиснахме ръцете.
Изключително впечатление ми направи, че всички ми оказаха помощ и пълно съдействие - и българи и гърци, вкл. собственичката на хотела в Керамоти, в който бяхме отседнали /българка/, шофьорите от пътна помощ, таксиметровите шофьори, хората във VW - Кавала... Благодаря от сърце на всички тях! Следващият път ще пътувам спокоен до Гърция, защото знам, че там хората са сърдечни и няма да те оставят в беда.
На остров Тасос, след Лименария и още едно-две селца, точно до едни козички, които си пасяха кротко край пътя. И това в неделя - почивен ден.
Следва - спиране на първата минаваща кола - българи, които спряха и се обадиха на тяхна позната гъркиня, която ме свърза с един грък, говорещ български, после пътна помощ до Лименария, разговор със собственика на местния сервиз, после до Лименас, след това на ферибота до Керамоти, нова пътна помощ до Кавала и там най-голямата изненада - познайте колко платих в сервиза на VW в Кавала за смяна на изгорялата помпа - дюза?
НИЩО! Оказа се, че гаранцията на VW в Гърция е повече от тази в БГ - 2 години /колата ми е на 3 год. и 3 месеца и в БГ е извън гаранция/.
Не стига, че гърците не ми взеха нито лев, но дори не ме накараха да подписвам никакви документи, просто ми оправиха колата /което би ми струвало около 1 500 - 2 000 лв. в БГ/, връчиха ми ключа и си стиснахме ръцете.
Изключително впечатление ми направи, че всички ми оказаха помощ и пълно съдействие - и българи и гърци, вкл. собственичката на хотела в Керамоти, в който бяхме отседнали /българка/, шофьорите от пътна помощ, таксиметровите шофьори, хората във VW - Кавала... Благодаря от сърце на всички тях! Следващият път ще пътувам спокоен до Гърция, защото знам, че там хората са сърдечни и няма да те оставят в беда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Viso написа:Привет от мен, който пусна темата.
евала на тея хора,ако това се случи на някой чужденец тук ще му съдерат кожата, е как после да не ни псуват и да не ни искат никъде
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Viso написа:Привет от мен, който пусна темата.
Ако щеш вярвай ама ми стана много гот като четох това /не от това че си закъсал, а от отношението/. Дано не си единствения, който може да се похвали за такова отношение.
Един съвет от мен - смени си 4-тата превантивно защото може да те остави някъде където ще те съдерат. На 99% до 2 месеца ще си ходи и тя.
- valko.80
- Автомобил:
- Двигател:
Браво, е това е отношение....много ми стана и на мен гот като прочетох,че си попаднал на такова отношение в такъв неприятен момент.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
[/quote]
Един съвет от мен - смени си 4-тата превантивно защото може да те остави някъде където ще те съдерат. На 99% до 2 месеца ще си ходи и тя.[/quote]
ами ако ще и тук да се случи..., пътната помощ и пак в гърция
Един съвет от мен - смени си 4-тата превантивно защото може да те остави някъде където ще те съдерат. На 99% до 2 месеца ще си ходи и тя.[/quote]
ами ако ще и тук да се случи..., пътната помощ и пак в гърция

- valko.80
- Автомобил:
- Двигател:
То излиза,че е по-добре да си купиш кола втора употреба от Германия,отколкото нова от България 

Viso написа:.
браво, че си се оправил по този начин и си случил на хора, но имам едно въпросче, щото нещо не ми стана ясно ... колата като е купена от БГ, гаранцията на VW за цяла Европа ли важи или как .. ? При тая схема излиза, че нашите вносители ментят яко (което хич няма да ме учуди) ама защо гърците ще обслужват нашите коли гаранционно ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
колата като е купена от БГ, гаранцията на VW за цяла Европа ли важи
Да, важи навсякъде в Европа.
Kalin72 написа:колата като е купена от БГ, гаранцията на VW за цяла Европа ли важи
Да, важи навсякъде в Европа.
а срока какъв е ? и от дилъра или от VW се определя ?
-
- Автомобил: Scirocco
- Двигател:
Като си взимах моята кола от Англия дилърът много търпеливо ми обясни, че гаранцията от VW е 2 години и важи в цяла Европа стига да е обслужвана в който и да е оторизиран сервиз. Обясни ми също така, че ако облсужвам колата в техния сервиз, ми дават още 1 година гаранция (общо 3), но т.к. аз съм щял в БГ да карам и обслужвам, 3-тата ми година отпадала.
Затова се учудвам, че колегата е минал без да плаща. Но пък Гърците са си странни/различни...Защо пък не?
Затова се учудвам, че колегата е минал без да плаща. Но пък Гърците са си странни/различни...Защо пък не?
Върни се в “Дизелови агрегати”