Избор на климатик (домашен)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на климатик (домашен)

Мнениеот santo_trafficante » Сря 13 юли 2011 19:39

Последно купих още един Панасоник /Малайзия/ :wink: Имам една 12ка и сега една 9ка :D 12ката е вече на 6 години и бачка без проблем :wink:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 14 юли 2011 21:02

santo_trafficante написа:Последно купих още един Панасоник /Малайзия/ :wink: Имам една 12ка и сега една 9ка :D 12ката е вече на 6 години и бачка без проблем :wink:

+1 също с 12ка съм, много съм доволен, безпроблемен и на охлаждане, и на топло.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 15 юли 2011 15:39

За по-малко пари виж Haier. Аз изкарах тая зима с него. До -15 и -17 работеше добре без забележки. Въпреки, че в началото бях доста скиптичен. Е не може да се очакват чудеса все пак, но се справи и топли прилично. Също и охлажда добре. Стаята е 18 квадрата, северна. Беше и със стара дограма дето изфирясва всичко през нея. HAIER HSM12HEK/HUM12HB 03/R2(DB) е модела от някакви промоции.
За малко повече пари Carrier не са лоши също. Изглеждат по-надеждни от новите дървета на Panasonic. Дето въобще не ги и искам вкъщи вече.
От тая стая махах някакъв китайски Panasonic дето замръзваше. Тук моя е малайзииски и доста взе да бучи. Дава някакви страшни резонанси и него ще го сменям. Иначе горе долу и той топли като Haier. Даже малко по-слабо щото е стар. Мерил съм ги цифрово. :Mr Green Fun
За повече пари мисля, че Mitsubishi са най-изгодни в момента. Точно ще слагам две такива машинки. Имат хубави намаления. :banana

Потребителски аватар
gapeto_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gapeto_ » Пет 15 юли 2011 18:44

И аз в момента си търся климатик за вкъщи, който само да охлажда и дотук разбрах, че хубави климатици на що годе добра цена са Mitsubishi, Fujitsu (Fuji) и Panasonic. За Osaka ми казаха в никакъв случай да не слагам. За Midea някой ми казват хубави работи, някой ми казват лоши. Вече и аз се чудя какъв да слагам. :screwy

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 15 юли 2011 20:00

Ако е само за охлаждане според мен няма смисъл да се купува много скъп климатик. Даже може и да не е инвертор :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 15 юли 2011 20:06

Въпреки че предложенията не са от средната ценова класа мога да кажа мнение за 2 марки.Hisense и Panasonic.Преди поне 6 години може и 7,взехме Hisense.Супер доволни.12ка беше и на малко над 1000лв едновремешни пари.Преди 3 години решихме да си сложим пак Hisense за друга стая.Уви указа се ,че цената беше близо 2000лв и нямаха никъде налични само след 2 седмици доставка,а точно тогава правехме ремонт.Закупихме Панасоник.9ка,а цената беше доста лека.И двата климатика не са дали никакви дефекти и работят безотказно.Просто споделям мнението си.Иначе масово в познати виждам Мидея и Fujitsu

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 15 юли 2011 20:12

Мидеа-та е нисък клас марка. Съответно не очаквай чудеса от нея. Не виждам как може да се сравнява с Митсубиши, където инверторите им започват от няколко бона нагоре като цени :wink: Или поне така беше преди година, като си търсех климатик. По спомен обикновените неинверторни на митсубиши бяха от сорта 1500+ лева, инверторите бяха бая по-нагоре като цена.
Кажи за какви пари иде реч, колега, все пак е много относително така да си чешем клавиатурите. :beer

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 16 юли 2011 10:09

Абе толкова теми има чееееее.Всеки сезон нова тема ли ще правим.Изписано е толкова много. :търсачкаа

Потребителски аватар
4[e]motion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4[e]motion » Съб 16 юли 2011 11:25

Занимавам се с продажба и монтаж на климатици от доста години. Твърдо мога да заявя, че за сезон 2011 най-доброто като качество/цена е Дайкин, серия FTX (комфортна или евтина серия). Kато качество - Mitsubishi Heavy Industries, серия ZJ. Като цена - Midea, конвенционална серия HRN1 на фреон 407R.
Цени за 9ки без монтаж, съответно Дайкин - 1146lw, Mitsubishi - 1460lw, Midea - 469lw.
Цени за 12ки без монтаж, съответно Дайкин - 1248lw, Mitsubishi - 1696lw, Midea - 525lw.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 16 юли 2011 16:16

4[e]motion написа:Занимавам се с продажба и монтаж на климатици от доста години. Твърдо мога да заявя, че за сезон 2011 най-доброто като качество/цена е Дайкин, серия FTX (комфортна или евтина серия). Kато качество - Mitsubishi Heavy Industries, серия ZJ. Като цена - Midea, конвенционална серия HRN1 на фреон 407R.
Цени за 9ки без монтаж, съответно Дайкин - 1146lw, Mitsubishi - 1460lw, Midea - 469lw.
Цени за 12ки без монтаж, съответно Дайкин - 1248lw, Mitsubishi - 1696lw, Midea - 525lw.

Лошото е че и те направиха завод в Китаи.Иначе съм с 2 ръце з а Даикина но и това не е хич ама хич за пренебрегване http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=244

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 16 юли 2011 22:15

дайкина гледате да е чешки:|

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Съб 16 юли 2011 22:37

вкъщи имаме дайкин ftx 18 / за 4о кв/ и фуджицу плазма 12 /за 12 кв/. Плазмата се води среден клас, дайкина - нисък /за дайкините/. Всъщност е обратното - фуджито пращи, бучи, мига, пука, на 6 месеца вътрешното тяло прокапа с /надявам се горещо/ конденз и тн и тн. Дайкина не се усеща как работи, а отоплява/ изстудява три пъти по голямо помещение. Несравними са.
ПС дайкина е чешки

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 18 юли 2011 2:04

Моя съвет е да се гледа какъв енергиен клас е климатика, съответно и консумацията на ток.Ако ще взимате климатик, дайте малко повече пари за 12-ка, впоследствие се избива от сметите за ток и то доста бързо!Евтините климатици по 500-600лв доста ток навъртат :? Аз лично вкъщи имам Haier 12-ка и съм адски доволен.Няма студ, няма жега работи си без проблем :D

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 18 юли 2011 8:54

И аз имам два Хаер-а ама точно тях да ги препоръчаш :screwy mhihi
Иначе и аз съм доволен, особено от стария - вече 8ма година го търкаляме, сега му се прецака нещо за сефте, но предполагам е в системата реле-кабел-перка, щото не се включва, та тези дни ще го лекуваме :mrgreen:
Също така климатик се избира според помещението, ако се вземе по-малък е кофти точно колкото ако се вземе по-голям. Ако се зачетете малко из форумите на сетком ще ви светне защо е така :deal

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 18 юли 2011 14:23

И защо да не препоръчвам Хаер-а :roll: Моя си бачка без абсолютно никакви ядове!Имам вкъщи още два Панасоник, но не като сегашните боклуци, а старите японските-National Panasonic.10 години работят без да е сменяно нищо по тях, нито фреон е пълнено, абсолютно нищо.А относно избора според стая-не се заблуждавайте, че климатика ще ви топли 1-2-3 стаи, дори и преходни!Не могат да развъртят въздуха във всички помещения и от там не изключва, а помпи постоянно и после сметката за ток е :banghead: Не се лужете по това, че ви казват, че климатика е за площ да речем 40м2.40м2 ама да е цяло помещение, а не 2 стаи и коридор. За стая 10-15 квадрата-9ка, за по-голяма 12-ка!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”