В новата брошурка на Кауф...д има една доста атрактивна оферта :
Мини климатична система за кола или къмпинг
1. функция вентилатор
2. охлаждащ ефект чрез използването на леден цилиндър
3. 2 степени на охлаждане
4. настройка на клапите
5. три начина на захващане
6. вместимост на съда за вода 0,45 л
7. около 8 часа продължителност на работа
8. вкл. адаптер на 230 V и на 12 V
САМО ЗА 39.99лв. и 3 години гаранция. Та вапроса ми е следния някой виждал ли е такова чудо и дали върши работа вообще.
Въпрос за мини климатична система
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за мини климатична система
При положение че струва по-малко от качествен вентилатор каква работа мислиш че ще върши ?? Поредната китайска играчка за баламурници 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Не знам какво е конкретното "изделие" от тип "климатик" , но предполагам , че изпарява вода . От физиката е известно , че изпаряването е процес поглъщащ енергия , т.е. изпарението на някаква течност - вода , фреон
и разни други "охлажда" .
Що се касае до водата : по-голямо количество изпарена вода значи повече погълната енергия (топлина) , значи повече охлажда .
За да изпаряваме повече вода трябва например да загряваме водата
, което не ни устройва в случая .
Другия вариант е да се осигури силен въздушен поток и да се разчита на "естественото" изпаряване . Но това е краен процес в един затворен обем . Насищането на въздуха с водни пари спира процеса , ако примерно с изпаряването се достигне относителна влажност 100% (теоретично
) процесът ще спре .
Съществува уред за мерене на относителна влажност на въздух , контруиран на база на този ефект - психрометър , с два термометъра - "сух" и "мокър" .
Повишаването на относителната влажност на въздуха обаче , ужким за да охлаждаме , води до непоносимост на жегата , т.е. една и съща температура се понася по-трудно при висока влажност .
Както каза колегата по-горе , и според мен смисъла е в похарчените напразно пари
.

Що се касае до водата : по-голямо количество изпарена вода значи повече погълната енергия (топлина) , значи повече охлажда .
За да изпаряваме повече вода трябва например да загряваме водата

Другия вариант е да се осигури силен въздушен поток и да се разчита на "естественото" изпаряване . Но това е краен процес в един затворен обем . Насищането на въздуха с водни пари спира процеса , ако примерно с изпаряването се достигне относителна влажност 100% (теоретично

Съществува уред за мерене на относителна влажност на въздух , контруиран на база на този ефект - психрометър , с два термометъра - "сух" и "мокър" .
Повишаването на относителната влажност на въздуха обаче , ужким за да охлаждаме , води до непоносимост на жегата , т.е. една и съща температура се понася по-трудно при висока влажност .
Както каза колегата по-горе , и според мен смисъла е в похарчените напразно пари

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
milmar написа:Не знам какво е конкретното "изделие" от тип "климатик" , но предполагам , че изпарява вода . От физиката е известно , че изпаряването е процес поглъщащ енергия , т.е. изпарението на някаква течност - вода , фреони разни други "охлажда" .
За да изпаряваме повече вода трябва например да загряваме водата, което не ни устройва в случая .
Другия вариант е да се осигури силен въздушен поток и да се разчита на "естественото" изпаряване . Но това е краен процес в един затворен обем . Насищането на въздуха с водни пари спира процеса , ако примерно с изпаряването се достигне относителна влажност 100% (теоретично) процесът ще спре .
Както каза колегата по-горе , и според мен смисъла е в похарчените напразно пари.
Бе то хубаво ама са си го написали "леден цилиндър" което си е баш

- dobo05
- Автомобил:
- Двигател:
Днес в кауф...д Шумен ми казаха че от 700 бройки заредени в понеделник сутрин, до вечерта всичко е свършило
исках и аз да си взема

- milmar
mely написа:.......не си заслужаваше мъките да пишеш![]()
Вярно , авторът на темата не е дал ни линк , ни дявол , но и аз не си направих труда да намеря някаква информация .
Ама то било баш хладилна чанта

dobo05 написа:....
6. вместимост на съда за вода 0,45 л
........

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Не е луд тоя дето яде зелника /Кауфленд/ а тоя дето му го дава-баламурниците искащи да се охладят при 35 градуса с джобен вентилатор и парче лед
Само не разбрах как точно това нещо работи "около 8 ч" с 450мл ледена вода която в напечен автомобил ще са разтопи за около 8секунди 

- dobo05
- Автомобил:
- Двигател:
Не всички са "модерни" като milmar & Stivi----мога само да ви кажа- смешници. Било хладилна чанта било онова, толкова си си направил труда да потърсиш линк(хладина чантааааа) хахаха...апак Stivi- квантовия физик

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
смешници, обиди, физици...
така няма да продължиш дълго тук...
предупреждението е официално

така няма да продължиш дълго тук...
предупреждението е официално

- milmar
dobo05 написа:Не всички са "модерни" като milmar ..... толкова си си направил труда да потърсиш линк(хладина чантааааа) хахаха.......
Аз не се обиждам така лесно

Но не смяташ ли , че след като ти пускаш тема с въпроси за еди какво си , трябва да се постараеш да намериш линк и така нататък . Иначе не можеш да ме накараш , аз да търся информация за "климатик" , който струва 20лв . Не съм богат и затова избягвам да си давам парите за боклуци , това исках да те убедя , както и да е

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Айде не се карайте ето го техническото постижение http://www.kaufland.bg/Nachalo/01_Aktualni_predlozhenia/001_Aktualna_sedmica/index.jsp?productid=56677.
Надявам се някой от 700те купувача да се весне тука във форума и да се похвали относно работата му
Надявам се някой от 700те купувача да се весне тука във форума и да се похвали относно работата му

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък въобще не се обиждам,те хората отдавна са го казали-докато имал будали ще има и тарикати ! Имаше тема на един колега как да охлади панелка,мисля че това му е идеалния вариант,хем е евтино хем 8ч ще му прави Сибир в апартамента
Само да успее да си го намери че както изглежда е много търсен артикул 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
С това евентуално можеш да си направиш хладилна жабка, да ти студи бирите, което си е вариант.
Другото приложение е да го навреш в една пасивна хладилна чанта, белким задържи малко по-ладно.
Ама да ти студи колата - трябва да си го навреш в лицето, да усетиш някакъв ефект.
И 8 часа.. При околна температура 5 градуса - може...
Другото приложение е да го навреш в една пасивна хладилна чанта, белким задържи малко по-ладно.
Ама да ти студи колата - трябва да си го навреш в лицето, да усетиш някакъв ефект.
И 8 часа.. При околна температура 5 градуса - може...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”