Проблем с електрониката на Голф 4 1.6 бензин.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Brix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с електрониката на Голф 4 1.6 бензин.

Мнениеот Brix » Пет 25 авг 2006 6:14

Здравейте колеги. една позната има много сериозен проблем с четворка 1.6 бензин. Значи колата както си върви, изведнъж гасне и не иска да запали отново. След няколко минути пали,върви като на три цилиндъра, понякога се оправя от самосебе си и върви без проблем. В компютъра обаче трупа грешки от датчика на разпределителния вал, макар че датчика си работи и подава импулси. Освен това понякога трупа грешка за неразпознат стартов блок, което ме навежда на мисълта за проблем с имобилайзера. Ходихме вече при няколко майстора на диагностика и всички вдигат ръце и не им се занимава с тоя голф. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 25 авг 2006 8:50

проверете първо дали таблото е оригиналното,като 4етеш пин кода ти изписва и номера на рамата и сверяваи номерата,ако не са съштите ,трябва наново да обу4ите клиу4овете- това е за имобилаизера успех

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 25 авг 2006 10:05

нямал съм подобни грижи .. :roll:
ако си от Силистра и колата е там .. в Русе има един талант на електроники, ако ударите греда може да се разходиш до тук.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пет 25 авг 2006 10:14

Имах същия проблем (без трупането на грешки) с голф 3 гти, оказа се запушени цедки на бензиновата помпа, почистиха се и жсичко е ОК. Не знам как е при 4-ката ама мойта помпа е в резервоара и от боклуците на дъното се зпушили. Дано да съм помогнал!

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 25 авг 2006 11:55

Виж тук
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8271&highlight=%F5%E0%EE%F2%E8%F7%ED%EE+%E3%E0%F1%ED%E5%ED%E5
и тук
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=197769&highlight=#197769

Макар и за Голф 3 мисля, че може да се замислиш дали няма подобен проблем по електрическата част. Дано ти бъда полезен. Успех!! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”