muns61 написа:Бензин имам колкото да премине стрелката червеното. Не виждам смисъл да возя излишен товар, при положение, че на помпата е все едно дали е залята с 5, 10 или 50 литра бензин. Дали е стар или нов, за помпа и маркучи няма никакво значение. По - важно е какви разтворители са му набутали, но това няма как да контролираме.
Паля само на газ и лятно време ползвам бенз да стигна до колонка, като свърши газта. Помпа и дюзи са изключени при работа на газ.
agent_kowalski написа:Помпата ако се спре има вероятност боклуците да останат в нея и да я задръстят.Въпрос на конкретен автомобил.
Никой не е казал че ще разяде резервоара,просто като седи много с месеци постоянно нагряване и изстиване си променя характеристиките,също разтваря и стари боклуци от резервоара и си разваля качествата...може колата да не спре но ако седи един бензин половин година примерно и после караш на бензин колата придърпва леко,нестабилни обороти и тн.като го изгориш и сипеш нов проблемите изчезват.това ми се е случвало не на една кола и явно се получава нещо стоя бензин.а и резервоара не е херметично затворен нито е супер чист че да не му стане нищо за няколко месеца.
agent_kowalski написа:70 литра епо деншни цени да се напълни е ~172лв
Каспър написа:BG_POLICE написа:Колега въпреки, че обръща бързо на газ моята ламя похапва 50-60 лева на месец за бензинНо то е нормално с оглед кубатурата и това, че сипвам само 100 октана на ЕКО или V-Power Racing на Шел
Ето още един от моята партияВече бях почнал да си мисля, че нещо не е наред с моята каручка
Да очевидно кубатурата играе голяма роля. Няма как 1.6 8V или 1.8 да харчат студени колкото 2.0 16V или 2.3 V5.
Alexandar_yordanov написа:...Принципно и аз така знам, че бензина не се разваля 5, 10, 30 години. Поправете ме, ако греша.
Той бензина не се разваля, но изпаренията в резервоара му разказват играта. Той Жоро го е обяснил:eurogas написа:...понеже има сериозни изпарения и състава се променя...
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 40 госта