В червената зона - ГОЛФ 4
Re: В червената зона - ГОЛФ 4
Ако не се лъжа не можеше ли с WAG-COM да се направи на колко литра да светва лампата или се бъркам нещо
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо ми писна резервата и няма и 5 км след това налях догоре бензин - събра точно 50 литра. Резервоарът е 55 литра - съответно резервата ти е 5 литра.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Green_Madness написа:Тъкмо ми писна резервата и няма и 5 км след това налях догоре бензин - събра точно 50 литра. Резервоарът е 55 литра - съответно резервата ти е 5 литра.
Пълненето догоре с обезвъздушаване ли го направи?
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
резервата на 55литра резервоар при голф 4 е 7 литра, прочетете си книжките на колата макар и на италиански или немски.
- Hercules4o
- Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
- Двигател: BCB
С извинения, че ще раздигам тази доста попрашасала темичка
Днеска се замислих точно как са деленията на това за резервоара и си разцъках на пейнтчето

Идеята е, че и аз си прочетох книжката и наистина пише 7 литра резерва, обаче нещо не ми излизат сметките!
Ако е 7 литра резервата, защото червената стрелка е преди първата бяла? Сметнах, че едно деление е 6.875 литра и така съм правил драсканицата! Някой да има реално обяснение?

Днеска се замислих точно как са деленията на това за резервоара и си разцъках на пейнтчето

Идеята е, че и аз си прочетох книжката и наистина пише 7 литра резерва, обаче нещо не ми излизат сметките!
Ако е 7 литра резервата, защото червената стрелка е преди първата бяла? Сметнах, че едно деление е 6.875 литра и така съм правил драсканицата! Някой да има реално обяснение?

-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Разстоянието на чертата е повече като гледам. През ваг-ком може да се нагласи на колко литра да светне лампичката.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
На Г4 пък стрелката е по-скоро насочваща, отколкото точна, така че не знам какво взехте да ги делите тези черти. Аз от пълно догоре + обезвъздушаване (ама баш до капачката) до половината минавам около 600км главно извънградско. А за следващите 250км стрелката направо се вижда как пада надолу и отива към резерва. Така че светне ли лампата - не гледай стрелката, а бензиностанцията.
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Green_Madness написа:Тъкмо ми писна резервата и няма и 5 км след това налях догоре бензин - събра точно 50 литра. Резервоарът е 55 литра - съответно резервата ти е 5 литра.
Не се заблуждавай, че резервоара събира точно 55. Ще ти покажа бележки от лукойл и други бензиностанции в който съм слагам по 63 литра в 55л резервоар. В ксарата слагам по 62.5 в 55-литров, в транспортера съм слагал по 88 от колонка. Отделно трябва да се знае ,че колонката свети по рано в байр и гасне по-късно по наклон и бензина в резервоара постоянно се клатушка, така че не взимай мн мн впредвид кога святка колонката. Също така съм си правил експеримент свеятка колонката на таблото гася паля и тя вече не свети.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI PD - 2002
- Двигател: 74 kW AXR
По отношение на написаното от "Hercules4o" - ако приемем, че резервоара ти е с вместимост 55л., резервата ти е 5л. то направените изчисления от теб са неправилни. Според мен трябва да разделиш 50л. гориво на броя деления и ще получиш правилните числа
.
В книжката към колата пише: при 55л. резервоар - резерва 7л. Това означава, че от деление до деление са 6л. гориво!!!
Съгласно техническото описание резервата при 55л. резервоар е 7л. Колко точно километри можеш да изминеш зависи от самия шофьор ...

В книжката към колата пише: при 55л. резервоар - резерва 7л. Това означава, че от деление до деление са 6л. гориво!!!

Съгласно техническото описание резервата при 55л. резервоар е 7л. Колко точно километри можеш да изминеш зависи от самия шофьор ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”