Добре де,само моят ли да е бил дефектен?Помпя с помпичката и нищо не се случва.За 30-40напомпвания изтоках 200 грама вода и никак не иска да подкачи.Как ли не пробвах....Просто и грунда ми беше едър и не можеше да го вдига ,за да взима мръсотията.Както и да е решил съм да взема от тея големите дето са като този:
http://images.zoo-paradise.com/shop/zoo ... Washer.jpg
Правилно отглеждане на рибки? Акваристика
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Re: Правилно отглеждане на рибки?
Oт такива помпички няма смисъл според мен. Това за помпенето е само в началото - да го използваш вместо да засмукваш. Аз съм си го направил с маркуч и накрая съм залепил капачка от пластмасово шише. Тази капачка се навива на гърлото от бутилка Каменица (или Загорка) пластмасова бутилка. Така се създава достатъчно налягане, за да се засмучат мръсотиите от дъното, без да се засмукват камъчета. Най-вероятно не съм успял да обясня като хората, така че ако някой е заинтересован ще постна снимки 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Я сложи снимки...може да ми спестиш 15лв.
- mupk0
- Контакти:
Ем и аз направих такова,но не беше супер ефективно.Днес реших кардинално проблема с грунда.Купих грунд който е изчистен а у от всичко и е обикновен пясък.Води се готов директно за употреба.Аз го измих за всеки случей и като цяло не замърси водата. Купих си сифон на Sera и две храни на Tetra за неоните и анцитрусите.За бетите харесах храна но е 9лв и ще я взема след морето.Общо взето днес пак се бръкнах едно 20-25лв,но поне водата е добре.Смених 50% от нея,което е стрес за рибките,но им се извиних предварително!
Да се надявам сега с нова храна ще им е густо.
Относно филтъра..махнах този Atman 101,защото е прекалено силен.Оказа се ,че такъв филтър на аквариум под 40л било излишно.Карай сега ще имам филтър за после

За протокола: Анцитрусите ядът диня

Относно филтъра..махнах този Atman 101,защото е прекалено силен.Оказа се ,че такъв филтър на аквариум под 40л било излишно.Карай сега ще имам филтър за после

За протокола: Анцитрусите ядът диня

- Re5Pec7
Анциструсите ядат почти всичко хаха Аз във фризера имам замразени листа от зеле, спанак и лапад, давам им краставички, диня, тиквички ... всичко хапват хахах трева да е само 

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
mupk0 написа:Ем и аз направих такова,но не беше супер ефективно.Днес реших кардинално проблема с грунда.Купих грунд който е изчистен а у от всичко и е обикновен пясък.Води се готов директно за употреба.Аз го измих за всеки случей и като цяло не замърси водата. Купих си сифон на Sera и две храни на Tetra за неоните и анцитрусите.За бетите харесах храна но е 9лв и ще я взема след морето.Общо взето днес пак се бръкнах едно 20-25лв,но поне водата е добре.Смених 50% от нея,което е стрес за рибките,но им се извиних предварително!Да се надявам сега с нова храна ще им е густо.
Той атмана е за 80-90 литров аквариум, ако ти е по-малък аквариума се е оказал мощничък.
Aз днес завърших напълно аквата, по-късно ще пусна снимки. Сифонирах, уредчето си бачка безпроблемно, не знам що твоето не е проработило

- mupk0
- Контакти:
xploda написа:mupk0 написа:Ем и аз направих такова,но не беше супер ефективно.Днес реших кардинално проблема с грунда.Купих грунд който е изчистен а у от всичко и е обикновен пясък.Води се готов директно за употреба.Аз го измих за всеки случей и като цяло не замърси водата. Купих си сифон на Sera и две храни на Tetra за неоните и анцитрусите.За бетите харесах храна но е 9лв и ще я взема след морето.Общо взето днес пак се бръкнах едно 20-25лв,но поне водата е добре.Смених 50% от нея,което е стрес за рибките,но им се извиних предварително!Да се надявам сега с нова храна ще им е густо.
Той атмана е за 80-90 литров аквариум, ако ти е по-малък аквариума се е оказал мощничък.
Aз днес завърших напълно аквата, по-късно ще пусна снимки. Сифонирах, уредчето си бачка безпроблемно, не знам що твоето не е проработило
Днес го дисекцирах.Било е наобратно.Всмисъл помпичката при помпене е вкарвала,а не изкарвала въздух.Просто е сложена наобратно и после е била залепена.До седмица ще минавам на 40л май май...изпадна една аква.Трябва да се пусна измагазините за филтър до 60л,въпреки че атмана и той го водят до 60л.
- xploda
- Двигател:
mupk0 написа:xploda написа:mupk0 написа:Ем и аз направих такова,но не беше супер ефективно.Днес реших кардинално проблема с грунда.Купих грунд който е изчистен а у от всичко и е обикновен пясък.Води се готов директно за употреба.Аз го измих за всеки случей и като цяло не замърси водата. Купих си сифон на Sera и две храни на Tetra за неоните и анцитрусите.За бетите харесах храна но е 9лв и ще я взема след морето.Общо взето днес пак се бръкнах едно 20-25лв,но поне водата е добре.Смених 50% от нея,което е стрес за рибките,но им се извиних предварително!Да се надявам сега с нова храна ще им е густо.
Днес го дисекцирах.Било е наобратно.Всмисъл помпичката при помпене е вкарвала,а не изкарвала въздух.Просто е сложена наобратно и после е била залепена.До седмица ще минавам на 40л май май...изпадна една аква.Трябва да се пусна измагазините за филтър до 60л,въпреки че атмана и той го водят до 60л.
Ако дебита му е 350л/ч пак ще е мощен за 40л. аква - 350/4=87.5
Ето я моята "локва" завършена с черен фон и растенията :

- mupk0
- Контакти:
растенията ти живи или изкуствени са ?Иначе аквариума ти е станал супер!Аерирането и филтрирането на водата само от тази глинена работа ли е /
- xploda
- Двигател:
mupk0 написа:растенията ти живи или изкуствени са ?Иначе аквариума ти е станал супер!Аерирането и филтрирането на водата само от тази глинена работа ли е /
E живи бре как, изкуствените са крайно непрепоръчителни за аквариум.
В аквата има един нормален филтър, ама се е слял с фона и не се вижда, по малкото бяло(прозрачно) маркуче къде влиза се вижда къде е. На снимките от вчера се вижда по-ясно

А глинената работа си е отделно, виж синьото(по-скоро зелено май) маркуче от помпичката съм го прекарал под декорацийката и съм го оставил почти на повърхността за да се получи ефект все едно от декорацийката директно излизат мехурчетата

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
а грунда пак от там ли го взе ?
- xploda
- Двигател:
hooligans написа:а грунда пак от там ли го взе ?
Не разбрах кого питаш, ама аз този грунд съм го взел от Q-sands в горубляне, бившата бирена фабрика ли кво било. Кварцов пясък е, 25кг. 15 лв. всякакви размери, този е 1.6-3мм за растенията, иначе ако нямаш растения и по-едър става.
- mupk0
- Контакти:
От днес в клуба има и 1 бр Gastromyzon ctenocephalus Гастромизон (Сладководно скатче)

http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=430

http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=430
- Re5Pec7
Симпатяга
Определено е по-красиво от анциструсите. Може и аз тези дни да си взема едно такова
(или няколко
)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”