Здравейте колеги,карам VW Каравел Синхро 1.6 дизел 87г.
Интересува ме знае ли някои, къде се намира бутона, който включва светлините за заден ход, когато сме на задна, защото моите не светят винаги и на задна не се включва синхрото,когато не светят.
Бутон за задни светлини
- denkobg
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: DG-1990
- Контакти:
Re: Бутон за задни светлини
mironov_s написа:Здравейте колеги,карам VW Каравел Синхро 1.6 дизел 87г.
Интересува ме знае ли някои, къде се намира бутона, който включва светлините за заден ход, когато сме на задна, защото моите не светят винаги и на задна не се включва синхрото,когато не светят.
има датчик на ск.кутия който ти включва светлините
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
mironov_s написа:Здравейте колеги,карам VW Каравел Синхро 1.6 дизел 87г.
Повярвай ми, задните светлини нямат нищо общо с 4х4.Виско муфата работи на механичен принцип и сработва при пробуксуване.Качи малко снимки да ти видим бусчето.Ако се затрудняваш, прати ми ги на майла: pach@abv.bg и аз ще ги кача.
Ето така се тества виското: http://www.youtube.com/watch?v=zMqOebMn ... h_response
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на колегите, който се отзоваха, ще направя снимки и ще Ви ги пратя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и снимките.
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Айде да не пускам нова тема(да ме извини колегата че ползвам неговата)и аз имам ядове със задната светлина,смених датчика,стария беше клеясал в едно положение,обаче като сложих новия като че ли палеца му иде къс или поне така си мисля и не свети като вкарам задна,ами трябва да ръчкам лоста напред назад и само премигва.Имате ли идея къде е оправията?Буса е Т4 АБЛ мотор
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
mironov_s написа:Ето и снимките.
Браво за хубавото Синхро, заповядай на някоя среща да се видим.Предполагам си чел темата за мероприятието този уйкенд, ако си свободен, пали буса и газ за черноморието

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за поканата,работата ми е такава,че не мога да си позволя за уикенда с бусчето да дойда,но ако има събиране в София или в близост,ще се постарая да дойда за да се видиме.Успех на всички!!!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а бе до колкото знам ключа за задната светлина при синхрото управлява нещо по самото синхро
ключа е широк с много пин-ове и голяма букса (поне при синхро на голф) и на моето ГТИ ключа е такъв
нов е безбожно скъп а втора ръка се намира по-трудно и от девствена фолк дива
ключа е широк с много пин-ове и голяма букса (поне при синхро на голф) и на моето ГТИ ключа е такъв
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
iGolf написа:Айде да не пускам нова тема(да ме извини колегата че ползвам неговата)и аз имам ядове със задната светлина,смених датчика,стария беше клеясал в едно положение,обаче като сложих новия като че ли палеца му иде къс или поне така си мисля и не свети като вкарам задна,ами трябва да ръчкам лоста напред назад и само премигва.Имате ли идея къде е оправията?Буса е Т4 АБЛ мотор
Да не е по-скоро някой куплунг? лоши контакти, на такова ми мяза, а ти като купува новия, носи ли стария за "мостра"? Чай да видим номер по ЕТКА-та...
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
parno написа:а бе до колкото знам ключа за задната светлина при синхрото управлява нещо по самото синхро
При голфа не знам как е, но при буса няма нищо общо.Има ключ на самата кутия, и при включв2ане на задна светват светлините за заден ход и до там.Както казас виското се задейства при пробоксуване и работи в двете посоки.Бутона на средната конзола е блокаж на задния мост, при издърпване блокира диференциала и светва зелената лапичка над самия бутон.Задължително се ползва само при нужда и то на "черен" терен, ако го включиш на асфалт и опиташ да завиеш ще кажеш чао на диференциала най малко.Нов пиньон и корона от Германия 650 евро.Мисли бързо

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KingoftheROAD написа:Да не е по-скоро някой куплунг? лоши контакти, на такова ми мяза, а ти като купува новия, носи ли стария за "мостра"? Чай да видим номер по ЕТКА-та...
Носих го за мостра,обсолютно идентични са,даже стария го раздвижих с WD40,и с него е същата работа,киплонга е наред...струва ми се че палеца иде нещо къс

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги при мен се указа,че когато буса е на равно при нужда предното предаване се включва без проблем,но когато съм на стръмен баир не иска да работи... Какво може да причинява този проблем?