2Е++...атмосферка(stage 3)

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: 2Е++...атмосферка(stage 3)

Мнениеот Sharky GTI » Съб 05 фев 2011 12:28

...да главата на АВА-то ми върши работа перфектно,но... търсил съм такъв мотор на части за донор(и буталата са му късите като на АGG-то) обаче нищо не намерих.Затова мислех от АЕК да препилвам и да набивам големи клапани и легла.Трябва да се провери и разстоянието от центрите на ангренажните колелета на р.в. и к.в.С глава от АВА доста може да се подобри проекта като му бодна 4 ITB-та :mrgreen: + електроника... наи вероятно Mega...
...колега провери за главата кави пари и искат разоборудвана и драскаи на ЛС... ;)
Поздрави :beer

Потребителски аватар
caro
Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994

Мнениеот caro » Съб 05 фев 2011 13:10

Ще проверя ,но чак в понеделник и ще ти пиша вечерта. :да:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Вто 08 фев 2011 19:25

...метална гарнитура по размер сичко точно намерена :wink: ,остава само коляновия вал да видя каде да го пращам за шлайфане,никой ли незнае в София каде пипат грамотно.Утре или другиден Ицо трябва да ми е доставил частите за мотора и в събота мисля да ми олекне предницата и да се почва че тоя месец е малак,а март го дават с подходящи темперетъри за разработване :Mr Green Fun

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Вто 08 фев 2011 20:00

Sharky GTI написа:...метална гарнитура по размер сичко точно намерена :wink: ,остава само коляновия вал да видя каде да го пращам за шлайфане,никой ли незнае в София каде пипат грамотно.Утре или другиден Ицо трябва да ми е доставил частите за мотора и в събота мисля да ми олекне предницата и да се почва че тоя месец е малак,а март го дават с подходящи темперетъри за разработване :Mr Green Fun

колега в Norena не предлагат ли такива услуги :roll:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Вто 08 фев 2011 20:20

... мерси много колега,снес се свързах с пичовете и всичко е уточнено вече и тоя въпрос е отстранен остава само да свалям мотора и да им пращам вала :wink:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 16 фев 2011 19:29

...такааа,днес ми пристигнаха и ACL лагерите и АFR-чето (Innovate DB Digital) :wink: ... гарнитурата за главата е на лице вече и тя,намерих и каде да ми "рендосат" вала и само чакам малко по топло време и вадим мотора,сичко нужно е на лице :mrgreen: .Пожелаите ми успех и стискаите палци... несам много много по снимането докато работя по колата,но као се сетя ще направя някоя да кача ;)
... по между другото някой монтирал ли си е тоя АFR метер и имали представа дали може да се върже към сондата на колата дето си е или си трябва LC-1 :roll: ... че ми се ще да го вържа да си видя мотора сега на какво дередже са смесите :mrgreen: че не истанаха пари и за LC-1 сондата и другите джидавки от кита,каквод а се прави едно по едно ще ги набавям тях че мотора ми е на първи ред карантиите да му оправя първо.

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Сря 16 фев 2011 21:03

Уретчето работи в диапазона 0-5волта а твоята сонда 0-1волта трябва лц-1 няма как,иначе иновеит са много добър избор аз работя с такъв кит.Успех и направи някоя друга снимка.

Последна промяна от MITKOGOLF на Сря 16 фев 2011 21:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 16 фев 2011 21:34

това ми е ясно че е до 5 волта ам си мислех че аналоговия изход дето е от сондата си е обикновенен както при другите сонди и си виках неможели да се стъкми нещо и да стане :mrgreen: ... за пробата само но вече се отказах да пробвам,ще си изчакам и другите работи от кита :wink:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 02 мар 2011 20:53

колеги здравейте...лека полека дойде време да се правят замервания,сметки и калкулаций :mrgreen: .Та понеже споменах че гоним тавана "степен на згъстяване" 12.3:1 искам да си премеря обема на горивната камера,обема в челата на буталата и гарнитурата и да видим накрая какво ще излезе.Понеже ще съм с други бутала с по-малка камера в тях имам опасения че с тази глава дето съм сега ще дойде над 12.3:1 и извадих от запасите една стокова глава която нее рязана.Занесох я днес на един мой човек да ми направи леглата и клапаните на 30 градуса и като стане готова я почвам портване и на струга малко да дообработим клапаните до нужните за целта параметри :wink: .Та понеже ме притиснява това че сегашната глава ми е рязана както казах я сменям и искам да си сметна по формулата за пресмятане степента на згъстяване всичко кое как ще ми доиде с новите бутала,гарнитърата и главата и да знам гарнитърата с каква дебелина да ползвам понеже имам няколко варянта като дебелина.Ако някой я има нека да я напише че нея намирам тук из моите записки.
...а ето малко инфо ако някой реши да згъстява някое 2Е,това са обемите на стоков мотор 10:1
-обем на камерата в буталата 20сс
-обем на камерата в главата 29сс
-обем на гарнитурата 11сс(метална 1.65мм)
...мерено е с спринцовката с масло и съм се старал много всичко да е измерено с висока прецизност и точност :Mr Green Fun дано да е полезно за някой.
...също така замервано е с рязане 1.2мм от главата на 2Е(не моето) и сток бутала и метална гарнитура 1.65мм степента идва около 11.3:1(+/-0.2 зависи от точноста с спринцофката и дали е мн рядко маслото mhihi )

Потребителски аватар
brutalisimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brutalisimo » Нед 17 юли 2011 15:30

какво става сас проекта. докаде го докара :roll:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Нед 17 юли 2011 20:17

...в момента се работи по колата която същевременно и всеки ден се ползва като ежедневка.Преди няколко месеца извън града при изпреварване на 2 тира в ляв завой се натресох в ударено куче лежащо в лявата лента...невървеж :? ,как можа да ми се падне пък точно в завоя когато нямам видимост и точно докато изпреварвах тировете...отляво мантинелата,а отдясно камионите та нямах избор.Предната подгъна и потроши само отдолу ножа и малко от дифузйора в средата под регистрационния номер,като минах през песа колата направо се повдигна все едно мина през легнал полицаи,но задната броня посрещна отвътре и назад избущи всичко...а ми беше оригинална Rieger броня 700лв ми е само тя от целия пакет.Та сега се възстановява визията на колата като ще има малко подобрения и промени и в оптичния пакет.Задна броня вече имам нова същата ще си е,обух го преди месец с 4 нови летни гуми 205/50/15 и джантите ще бъдат и те изцяло освежени и с нова визия :wink: .По мотора новата глава е готова но не съм я монтирал все още,смукателния колектор и той е готов.Долнището е събрано и разработвам вече около 3000км лека полека.От 15ти другия месец съм 3 седмици отпуска та съм нарочил 1 седмица само на него да отделя и тогава всичко ще е готово надявам се и купето и мотора да са вече с stage 3 :wink: .
...не обичам да бързам когато правя нещо което ми доставя такова удоволствие,а и работя по колата ми помежду другото когато остане време...а за тея неща винаги не остава и все не стига времето за съжаление.Поздрави на всички колеги и се радвам че има интерес по темата,ще пища и кача снимки от финалния етап като доиде време и за крайния резуктат,но засега толкова нека да не бързаме с приказките и писането :wink: .
Дани

vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

Мнениеот vidolov » Пон 18 юли 2011 8:11

Sharky GTI написа:...в момента се работи по колата която същевременно и всеки ден се ползва като ежедневка.Преди няколко месеца извън града при изпреварване на 2 тира в ляв завой се натресох в ударено куче лежащо в лявата лента...невървеж :? ,как можа да ми се падне пък точно в завоя когато нямам видимост и точно докато изпреварвах тировете...отляво мантинелата,а отдясно камионите та нямах избор.Предната подгъна и потроши само отдолу ножа и малко от дифузйора в средата под регистрационния номер,като минах през песа колата направо се повдигна все едно мина през легнал полицаи,но задната броня посрещна отвътре и назад избущи всичко...а ми беше оригинална Rieger броня 700лв ми е само тя от целия пакет.Та сега се възстановява визията на колата като ще има малко подобрения и промени и в оптичния пакет.Задна броня вече имам нова същата ще си е,обух го преди месец с 4 нови летни гуми 205/50/15 и джантите ще бъдат и те изцяло освежени и с нова визия :wink: .По мотора новата глава е готова но не съм я монтирал все още,смукателния колектор и той е готов.Долнището е събрано и разработвам вече около 3000км лека полека.От 15ти другия месец съм 3 седмици отпуска та съм нарочил 1 седмица само на него да отделя и тогава всичко ще е готово надявам се и купето и мотора да са вече с stage 3 :wink: .
...не обичам да бързам когато правя нещо което ми доставя такова удоволствие,а и работя по колата ми помежду другото когато остане време...а за тея неща винаги не остава и все не стига времето за съжаление.Поздрави на всички колеги и се радвам че има интерес по темата,ще пища и кача снимки от финалния етап като доиде време и за крайния резуктат,но засега толкова нека да не бързаме с приказките и писането :wink: .
Дани

проекта е доста интересен,но невиждам нито една снимка....мисля ,чее време до пуснеш...и успех със стеидж 3

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пон 18 юли 2011 20:08

... и преди съм го казвал,а и хората дето ме познават знаят че не съм по изцепките,снимките и демонстрациите когато си работя по колата...не обичам и многото публика докато работя,да ми дават акъл и да им слушам простотиите затова ако ми трябва помощ си имам 2ма 3ма човека дето си помагаме и вършим работа... а не чоплим семки ;).Да си не помисли някои че съм от хората тип "ботор" :mrgreen: ,няма нищо такова просто ако ще се върши работа... да се върши,ако ще се яде и пие... и кво падне друго :Mr Green Fun си е тва и така ;).Да не каже някой че по колата не се работи или никога се нее работило посъбрах малко снимки които имам,но немога да ги кача че повечето са над 250кб. и немога да ги кача.Ще се радвам ако някои колега от форума има програма и се навие да ги намали по размери и да ги постне,ако има някои да пише и ще му ги пратя.

Потребителски аватар
brutalisimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brutalisimo » Вто 19 юли 2011 1:14

това което ми привлича вниманието е дали караш с чичко Шрик или си с някакав друг вал.. Ще е много мазохистична евридейка с този вал ако ваобще може да се нарече евридейка след монтажа му :twisted:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Вто 19 юли 2011 19:15

...винаги съм карал само с шрикове,едно време още когато се почна с "престръгването" :mrgreen: имах Vectra A 2ка NE,та на нея монтирах първия Шрик,барнах и тва онова и вървеше наравно с XEто на един приятел като тои беше с късите скорости с голем диф... е варвеше наравно само на ръчка до към 180-200км после изовтавах.На АBF-a несъм му слагал валове щото малко време го карах около полвин година,братми неиска да го кара и го продадох,2Ето ми варвеше наравно с него,а ABF-a го дадох с мотор на 60 000км от усновен ремонт...ама всичко от...до по мотора гарнитури,семеринги,хонинг..бутала..сегменти..колянов вал...лагери 1ви ремонт,ангренажната верига..сичко.Само главата и смених само гумички и паснах клапаните...то и нямаше смисъл от друго по нея...абе дадох над 2 бона... като го взех му се кефех много ама сичко приключи много бързо...честно да си кажа очаквах повече от тоя мотор затова си го правих като за мен обаче не ме кефеше,нека му се радват пичовете от Плевен дето го взеха мотора е бетон сами се убедиха като го пробваха.Три скоростни счупих с тоя мотор и ми писна,а преди няколко години скорости от GTI 16 винтилово беха трудни за намиране и скъпи,давал сам по 400лв за скорости...абе мани.Та 2Ето си ми е мотора и затова вече 3-та година си го карам и си го ръчкам...само Шрик-ове съм му слагал като мотора си доиде с 279",после купувах 288" комплект с пружини тарелки сичко дето си даваха за него.В момета карам с по-малкия вал че 288" ще е с новата глава,слагал съм го за проба и отрицателния ефект е в празния ход и иска още 500об. отгоре та да тегли нормално без да се чуди като го настъпиш.Незнам малко хора са ми карали колата,всички са се кефели въпреки че казват че им е странна като поведение.Аз съм му свикнал и въобще не ми прави впечатление...повечко в оборот за градско и немя никакви ядове... да си кажа честно се замислях за още по "рошав" вал но ме отказа това само че колата я карам повечето градско и всеки ден затова тавана ми е 288".
Стига толко локуми... благодарности на колегата Бодилчо с чиято помощ ше оправим снимките и ще ги качим :)
Поздрави на всички
:beer

Върни се в “Силов тунинг”