Passat 1.9 TD I/ 131 ks (2004), проблем с охлаждането и др.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
VEx
Автомобил: Tuareg 7L
Двигател: 2.5

Passat 1.9 TD I/ 131 ks (2004), проблем с охлаждането и др.

Мнениеот VEx » Съб 16 юли 2011 8:06

Здравейте колеги, имам честа да пиша в този прекрасен форум за първи път и ще съм благодарен на всеки изказал мнение по въпроса. По проблема : Когато съм в задръстване или съм спрял климатроникът започва да връща топъл въздух в купето. Ходих в сервиз и ми диагностицираха следния проблем : някоя от перките не работи, но небило ясно коя точно при свалянето щяло да се разбере. Обявяват ми за едната перка 100 лв, а другата 315 лв.+60лв за работа. Въпросът ми е дали тези цени са адекватни конкретно за частите. Разберете ме правилно мога да отделя тези финансови средства от бюджета си за ремонт, но искам и други мнения.

Благодаря предварително и се пазете от жегите, че си е е***o мамата. :beer :beer :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat 1.9 TD I/ 131 ks (2004), проблем с охлаждането и др.

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 17 юли 2011 20:47

Не си пускай климатроника за да не търсиш после и компресор Тази перка има бушон под волана някой погледна ли го

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 17 юли 2011 21:38

Принципно диагнозата е вярна. Когато не работи перката - малката, на празен ход климатика спира да охлажда, в движение горе долу се справя.

Едната перка голямата - е силиконова и е скъпа, цената и според мен е нормална, зависи и какво ще ти сложат те де и въобще дали има заместител.

Другата малката си е електрическа, цена и пак е нормална според мен, предполагам ще е нещо от рода на ВЕМО или Топран за тези пари.

Запали си колата , отвори си капака и накарай някой да пусне климатика, а ти гледай дали ще включат и двето перки.

Има вариант да е нещо прекъснат кабел, датчик и т.н.т. Това един опитен електричар или човек който се занимава с климатици ще ти го каже веднага.

60лв. замен са много пари за труд. А факта че не са могли да ти кажат в момента къде ти е проблема, ме навежда на мисълта, че са поредните измекяри които за нещо елементарно, се опитвата да изкарат ебати проблема и да ти вземат парите.

Аз съм свалял перката на такъв пасат, на мой познат и е елементарно. Дори не ни се наложи да сваляме долна кора и да ползваме канал. Три-четири болта и кабела е промушен през предната маска. Дори успяха да отремонтират перката, тъй като баща му е електричар. Става въпрос за тази от дясната страна, мисля че беше малката, която е за климатика. Вчера един Б5 AFN по същия начин, даже щяха да пробват с директен ток, да видат дали е перката тъй като с ВАГКОМА грешка нямаше и най-вероятно е перката.

Преди 2 лета на друг Б5.5 имаше същия проблем, но тогава мисля, че имаше проблем с датчик. Малко след това му се разхлопа силиконовата перка. Отвориха я подмениха и лагерчетата и някакви други чудесии, отремонтираха за символична сума.

Последна промяна от morfei1 на Нед 17 юли 2011 21:50, променено общо 3 пъти.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 17 юли 2011 21:46

Виското ако не работи в задръстванията климатика ще му е най малкия проблем Тези майстори нещо не са много наясно с нещата или пък много добре знаят за какво става дума но виждат едни бързи парички

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 18 юли 2011 0:09

VEx написа:Ходих в сервиз и ми диагностицираха следния проблем : някоя от перките не работи, но небило ясно коя точно при свалянето щяло да се разбере.

Тия са егати и специалистите ! Как така не знаят коя перка не работи като при включен климатроник се завъртат и двете перки-достатъчно е да се вдигне капака за да се разбере коя не работи :!: По-скоро искат да изкарат някой лев и затова такива ги ръсят :beat_butt2

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 18 юли 2011 0:56

:063: :063: Аз от тук,мога да ти диагостицирам,че като караш и гумите ти се въртят.

Виско перката или перката която ти е от шофьорската страна (дясно насрещно ако гледаш) трябва да се върти винаги,ако е запален двигателя,дали по-бързо или по-бавно си определя муфата,но се върти.Лявата или електрическата ти перка,трябва да се включва винаги при включването на климатика/троника и не е в режим ECON.Има 2 скорости,като едната си се чува доволно,все едно МиГ 29 пикира край някоя неангажирана поляна.Другото което е,че има една букса,зеленикаква на цвят,до компресора е,не уточняваш дали колата я караш от скоро и дали преди е работил коректно,та тази букса я изключват джамбазите,да не работи компресора.Духа леко хладно в движение,но в градски режим си е направо парно.Другото (ако все пак перките работят де) е дали имаш фреон...дай все пак някаква такава информация в повече.

Иначе съвета е да си търсиш перката от морга.От това по-добър вариант-няма.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Пон 18 юли 2011 20:00

Ако е перката може вариант смяна на четките и всичко е 6. Поне при мен беше така.

Потребителски аватар
dmt_alpha
Автомобил: bmw
Двигател: 1996
Контакти:

Мнениеот dmt_alpha » Чет 21 апр 2016 18:23

Малко стара тема, но доста актуална за настоящия ми проблем. Аз съм с Голф 4ка със същия двигател, не съм се ровил по схеми, но подозирам, че и перките на климатроника трябва да са със същата конфигурация? При мен не се включва дясната (ако гледаме насрещно на отворен капак колата). Въпросът ми е каква точно перка трябва да купя като спецификация? Обикновено части си поръчвам по интернет за по-евтино, но с климатроника съм гол и бос. Гледам сега на един сайт различни варианти и се притеснявам да не объркам нещо при поръчката и да взема част, която да не върши работа. Ако някой разбира, мога да пратя линка към сайта на лично съобщение, за да не правя нерегламентирана реклама.

Върни се в “Дизелови агрегати”