Проблем с ГОЛФ 2 : при топал двигател се ворсира
-
deano
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ГОЛФ 2 : при топал двигател се ворсира
като эапаля колата си работи на норманите високи обороти ,а като се стопли започва да се форсира от ниски на високи обороти , както трябва да прави зимата , да се форсира от електронния смукач когато е много студено. модела е ГОЛФ 2 код на двигателя ПН карбуратор pierburg. Надявам се някой да помогне, благодаря предварително
- vit_autosofia junior
- Автомобил: Passat B5 3B Highline
- Двигател: 1.8T
Re: Проблем с ГОЛФ 2 : при топал двигател се ворсира
Дошло му е времето на карбуратора.Каквото и да правиш по него е икономически неизгодно.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Глупости говориш. Кое му е икономически неизгодното по този модел на Голф 2.след като частите са му доста евтини.Имам същия. Аз твоя проблем с оборотите колега го реших така: Взех ВД-40, папъхах му тръбичката в оная джаджа с оборотите (номер 3 и 4 от картинката) напръсках вътре обилно до колкото може естествено, и след 1 минута колата си оправи оборотите и до днес никакъ проблем. Явно се задруства. Надявам се да ти пмогна с нещо.
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
boraks написа:Глупости говориш. Кое му е икономически неизгодното по този модел на Голф 2.след като частите са му доста евтини.Имам същия. Аз твоя проблем с оборотите колега го реших така: Взех ВД-40, папъхах му тръбичката в оная джаджа с оборотите (номер 3 и 4 от картинката) напръсках вътре обилно до колкото може естествено, и след 1 минута колата си оправи оборотите и до днес никакъ проблем. Явно се задруства. Надявам се да ти пмогна с нещо.
на номер 3 може БД-40 но на номер 4 там е менбрана несам сагласен 4е трябва да се праска ...
а на колегата -провери си парафиновият дат4ик--мисля 4е не работи и там ти е проблема...

- pa4enko
- Автомобил:
- Двигател:
кое е парафинов датчик колега
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Четете преди да пишете. Колегата не е с 2E2, а с 2EЕ, който се управлява от електронен блок.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
boraks написа:Глупости говориш. Кое му е икономически неизгодното по този модел на Голф 2.след като частите са му доста евтини.Имам същия. Аз твоя проблем с оборотите колега го реших така: Взех ВД-40, папъхах му тръбичката в оная джаджа с оборотите (номер 3 и 4 от картинката) напръсках вътре обилно до колкото може естествено, и след 1 минута колата си оправи оборотите и до днес никакъ проблем. Явно се задруства. Надявам се да ти пмогна с нещо.
Ти запознат ли си изобще ПН мотора с какъв карбуратор е?
Писнало ми е от такива дето смело пишат,а не разбират.

- boraks
Какъв му е електронен или не? 2Е основния модефикациите? Аз ти казвам, че имах същия проблем с тъпия карбуратор и съм сигурен, че ще помогне това на момчето.ю, което съм му написал.
- boraks
АА, ето му карбуратора какъв е. И той като при мен има същата джаджа номер 27.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Boraks,тръгнал си май на краставичар краставици да продаващ.
Това е на колегата карбуратора който се монтира на 1.6 PN мотора.

какво е общото между 2ЕЕ И 2е2?Въпросът е за 60000лв.
Аз печеля
отговорът е:нямат нищо общо.
Това е на колегата карбуратора който се монтира на 1.6 PN мотора.

какво е общото между 2ЕЕ И 2е2?Въпросът е за 60000лв.
Аз печеля
отговорът е:нямат нищо общо.
проблемите може да са четири:
- лоша маса на ЕБУ(това нещо под чистачките пред шофьора
- позиция 1- там е захваната иглата за празния ход .ако се откачи и пропадне навътре ,се вдигат оборотите(отремонтирано по телефона в пловдив)
-позиция 2 - спукана мембрана или клапаните в нея. сменя се с нова
- позиция 3-откачаш от този мотор буксата и мериш в нея на подаден контакт-трябва да има 12в.ако я включиш към моторчето и дадеш контакт, то трябва леко да бръмчи.ако не -проблем по кабелите и буксинте от него до ЕБУ или неизправноЕБУ.и 4 позиции съм оправял с признок високи обороти и самофорсиране!успех!
- лоша маса на ЕБУ(това нещо под чистачките пред шофьора
- позиция 1- там е захваната иглата за празния ход .ако се откачи и пропадне навътре ,се вдигат оборотите(отремонтирано по телефона в пловдив)
-позиция 2 - спукана мембрана или клапаните в нея. сменя се с нова
- позиция 3-откачаш от този мотор буксата и мериш в нея на подаден контакт-трябва да има 12в.ако я включиш към моторчето и дадеш контакт, то трябва леко да бръмчи.ако не -проблем по кабелите и буксинте от него до ЕБУ или неизправноЕБУ.и 4 позиции съм оправял с признок високи обороти и самофорсиране!успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”