Тонколони passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
parazitqga
Автомобил:
Двигател:

Тонколони passat B5

Мнениеот parazitqga » Пон 18 юли 2011 13:34

каде се намират буксите на колоните на задните врати и дали мога да ги притегна без да свалям кората scare :bowdown :beer

Потребителски аватар
marzykov
Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г

Re: Тонколони passat B5

Мнениеот marzykov » Пон 18 юли 2011 15:57

Ако са оригиналните - на гърба на самият говорител ;) . Но не знам какво ще им притягаш - поялника и си готов за три минути

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 18 юли 2011 16:15

Сигурен ли си, че изобщо имаш говорители? Повечето Б5 стандартно нямат.

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Вто 19 юли 2011 20:52

колега намират се отгоре върху алуминиева панел под кората буксата е на щипки няма какво да стягаш ако е скъсана втора употреба е 5-10лв.захваната е със нитове махаш нитовете и слагаш видий аз така направих

Потребителски аватар
tomii
Автомобил: WV Passat B5 1.9
Двигател: AFN

Мнениеот tomii » Сря 06 юни 2012 20:26

Здравейте колеги
скоро си купих пасат б5 комби highline, но задните колони не работят добре.. чува се леко съскане само, а пищялките са си ок. Смених оригиналния касетофон сас сони хплод то път взе да грее като работи определен период. Какъв може да е проблема? Мисля да сменя задните колони, но оригинални ли да тарся пак 2ра ръка или нови, ако ми предложите модели или размер ще съм ви мн благодарен..

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Сря 06 юни 2012 21:57

Най-често прави проблем буксата, която е под маншона на вратата - вадиш маншона, вадиш буксата, "натягаш" пиновете и готово. Самата букса на тонколоната няма от какво да се прецака.

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Сря 06 юни 2012 22:07

tomii написа:Здравейте колеги
скоро си купих пасат б5 комби highline, но задните колони не работят добре.. чува се леко съскане само, а пищялките са си ок. Смених оригиналния касетофон сас сони хплод то път взе да грее като работи определен период. Какъв може да е проблема? Мисля да сменя задните колони, но оригинални ли да тарся пак 2ра ръка или нови, ако ми предложите модели или размер ще съм ви мн благодарен..

Нови от магазина. Да си вземеш оригинални няма смисъл. В VW ще ти свалят кожата ако ги продават (просто не съм проверявал), а да си вземеш втора ръка колонона на 12 13 години няма смисъл :) Аз си взех ето тези и също така трябва да си вземеш адаптори, защото няма да може да ги монтираш.. Та успех :да:

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Сря 06 юни 2012 22:50

Нови от магазина. Да си вземеш оригинални няма смисъл. В VW ще ти свалят кожата ако ги продават (просто не съм проверявал), а да си вземеш втора ръка колонона на 12 13 години няма смисъл :) Аз си взех ето тези и също така трябва да си вземеш адаптори, защото няма да може да ги монтираш.. Та успех :да:

+1 Вадят страхотен звук за размерите си. :beer

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Чет 07 юни 2012 15:19

brad4edat написа:

+1 Вадят страхотен звук за размерите си. :beer

И аз съм с тях, но използвах адапторите от старите оригинални колони. За силата и качеството на звука няма смисъл да коментирам, но все пак...
за размерите си и цената са на високо ниво според мен.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Нед 10 юни 2012 15:07

Преди време се бях юрнал да си слагам колони в задните врати на B5, платих ги от една морга по 20лв бройката заедно с пищялката. В предвид факта, че заводски отзад нямах тонколони липсваше заводския фланец, мисля че не е този адаптор който продават, но звука без него беше доста нескопосан. Та мисълта ми е - ако си слагате заводските говорители го правете като хората, с фланеца и всичко ще е ок :)

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Нед 10 юни 2012 15:55

Заводските говорители имат са отлети с адаптера :)!

Върни се в “Passat”